gooskaw
Fanka BB :)
@Alexis124 Ty juz spij spokojnie. Zazwyczaj winowajca to cukrzyca. Zobaczysz ze jutro potwierdza Ci to :-) i wez juz nie analizuj tez bo w sobote wychodzisz na jeszcze troszke do domku
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To tak trochę na styk. W 20tc powinno być więcej niż 25mm.Hej dziewczyny. Mam do was pytanie
Jestem w 18 tyg i miałam dziś kontrole u gin. Powiedział ze szyjka do kontroli 28 mm. Z tego co czytam to pikuś i nie ma czym się stresować. W pierwszej ciąży miałam prawie od początku luteinę i może dlatego nic nie słyszałam żebym miała zbyt krótką szyjkę.
Czyli mogę spać spokojnie i nie trzeba się ograniczaćTo tak trochę na styk. W 20tc powinno być więcej niż 25mm.
No ja wiem, nawet staram się nie czytać, ale doświadczenia znajomych, koleżanek itd ... I tak potem chodzi to po głowie. Czasami sobie myślę ile kobiet nie robi posiewów i musi nawet nie wiedzieć, a lekarze leczą tylko doraźnie na oko i jest okej. Dziś 27 tydzień i myślałam, że już się uspokoję. Chyba dopiero w 32 jednak dojdę do siebie@P86 wydaje misie ze za duzo czytasz internety. Glowe mialabys spokojniejsza gdybys troszke wyluzowala. Nie od razu infekcja =porod. Lecz na spokojnie i glowa do gory! Wazne ze wykryta w miare mozliwosci. Ja sie ostatnio bujalam ze 3-4tyg z e.coli w szyjce bo nie chciala mi odpuscic. Zobacz nie urodzilam jeszcze a mam dzis 33+2 :-)
Zależy co mówił lekarz I tego sie trzymaj. Ja w 16 tygodniu miałam tyle i już od tamtego momentu leżę Niektórzy mają taką z natury. A teraz bierzesz luteinę??Czyli mogę spać spokojnie i nie trzeba się ograniczać
No nie jest na styk, a Ty do tego 20tc masz jeszcze dwa tygodnie. Ja bym jednak włączyła tryb oszczędzania się. Nie żeby całkiem leżeć, ale bez schylania się, kucanis, dźwigania, mało schodów itd.Czyli mogę spać spokojnie i nie trzeba się ograniczać
Generalnie nie jest to rewelacyjna długość i raczej w takiej sytuacji zaczęłabym oszczędny tryb życia. Tak jak dziewczyny mówią. Ogólnie z szyjką nie ma żartów, bo raz jest 2,8 a za dwa tygodnie może być już 2…Czyli mogę spać spokojnie i nie trzeba się ograniczać
Aj bo to wszystko na głowę wchodzi jak jutro nic nie powiedzą to znaczy, że jest ok. Ogólnie chyba zmniejszyli mi ilość luteiny, bo miałam 4 razy dziennie a teraz 3. Myślałam, że odstawią już w tym tygodniu… a zobaczymy co w sobotę powiedzą przy ewentualnym wypisie@Alexis124 Ty juz spij spokojnie. Zazwyczaj winowajca to cukrzyca. Zobaczysz ze jutro potwierdza Ci to :-) i wez juz nie analizuj tez bo w sobote wychodzisz na jeszcze troszke do domku