reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej dziewczyny. Mam do was pytanie
Jestem w 18 tyg i miałam dziś kontrole u gin. Powiedział ze szyjka do kontroli 28 mm. Z tego co czytam to pikuś i nie ma czym się stresować. W pierwszej ciąży miałam prawie od początku luteinę i może dlatego nic nie słyszałam żebym miała zbyt krótką szyjkę.
To jest taka długość że jeszcze nie ma tragedii. Ważne żeby kontrolować ja czy się nie skraca i nie rozwiera. Ważna jest też jej konsystencja

reklama
Aj bo to wszystko na głowę wchodzi 😂 jak jutro nic nie powiedzą to znaczy, że jest ok. Ogólnie chyba zmniejszyli mi ilość luteiny, bo miałam 4 razy dziennie a teraz 3. Myślałam, że odstawią już w tym tygodniu… a zobaczymy co w sobotę powiedzą przy ewentualnym wypisie 🙈
Mi to odstawili wszystko w 34 tyg

No ja wiem, nawet staram się nie czytać, ale doświadczenia znajomych, koleżanek itd ... I tak potem chodzi to po głowie. Czasami sobie myślę ile kobiet nie robi posiewów i musi nawet nie wiedzieć, a lekarze leczą tylko doraźnie na oko i jest okej. Dziś 27 tydzień i myślałam, że już się uspokoję. Chyba dopiero w 32 jednak dojdę do siebie :)
W święta przeżyłam mini dramat. Mój mąż pochwalił się, że kupujemy za niedługo wózek teściom... Od razu wielka dyskusja : Po co teraz ?? Po co się spieszcie?? Urodzi się to kupicie. Używany?? To się nowe kupuje, a nie używane.
Tak jakbym przez kupno wózka wszystkie najgorsze rzeczy przyciągnęła. Nie pozwalają mi cieszyć się ciążą. Najlepiej leżeć 24 h i modlić się o każdy nowy dzień...

Aj... bo rodzina potrafi wkurzyc. Wiem jak mnie tesciowie wq ostatnio z imieniem dla dziecka 🤦‍♀️ najchetniej wyslalabym ich w kosmos! Dlatego z doswiadczenia Ci powiem - miej ich gadanie w tylku. Lap sie tego co Ciebie cieszy i podnosi poziom endorfin;-) jak jest to kupno wozka nawet - to na przekor im badz podekscytowana :-)

I tak jak piszesz - duzo kobiet nawet nie wie o infekcjach i nie rodza. Smialabym powiedziec ze wiekszosc. Ty przeciez dzialasz wiec bedzie na bank dobrze. Btw. Masz luteine dopochwowo? Bo powiem Ci ze ja mialam takie uczucia pieczenia jak pakowalam w siebie. Jak mi lekarz zmienil na podjezykowa - to uczucie pieczenia i spuchniecia minelo jak reka odjal.

Aj bo to wszystko na głowę wchodzi 😂 jak jutro nic nie powiedzą to znaczy, że jest ok. Ogólnie chyba zmniejszyli mi ilość luteiny, bo miałam 4 razy dziennie a teraz 3. Myślałam, że odstawią już w tym tygodniu… a zobaczymy co w sobotę powiedzą przy ewentualnym wypisie 🙈

Ty jestes wojowniczka i juz w zaawansowanym tygodniu wiec pomalutku zapewne beda zmniejszac leki:-) fajnie tak moc troche zluzowac nie? A za niecale 2 tyg mozna juz rodzic 😁 to dopiero czad termin.

Ja mam cel teraz 9 maj. Wczesniej nie wchodzi nic w gre. A czepilam sie jak rzep tej daty tylko dzieki Wam bo nie wierzylam nawet ze dotrwam do 28tc🤷‍♀️ jeszcze musze posiewy ze szpitala odebrac a tak mi nie po drodze ze chyba poprosze rodzinke... se wybralam szpital 40km dalej 🤦‍♀️

Ty jestes wojowniczka i juz w zaawansowanym tygodniu wiec pomalutku zapewne beda zmniejszac leki:-) fajnie tak moc troche zluzowac nie? A za niecale 2 tyg mozna juz rodzic 😁 to dopiero czad termin.

Ja mam cel teraz 9 maj. Wczesniej nie wchodzi nic w gre. A czepilam sie jak rzep tej daty tylko dzieki Wam bo nie wierzylam nawet ze dotrwam do 28tc🤷‍♀️ jeszcze musze posiewy ze szpitala odebrac a tak mi nie po drodze ze chyba poprosze rodzinke... se wybralam szpital 40km dalej 🤦‍♀️
Ja bym chciała żeby po zdjęciu szwów się jak najszybciej samo zaczęło, bo mnie ta niepewność zje 😂 mówili, żeby sobie znaleźć ćwiczenia jak zdejmą na rozruszanie miednicy, bo wspomniałam że boli i sztywna 🙈
Ja sobie mówię - teraz co by się nie działo to będzie dobrze. We wtorek dobijemy do 36 i rozmawiam z małym kręciołem żeby tak nie szalał, bo mi bokiem wyskoczy 😂 w nocy spać przez niego nie mogę, bo się rozpycha i podbrzusze mnie boli jak tak ciągnie na dole 🙈
Końcówka jest męcząca…

Ja bym chciała żeby po zdjęciu szwów się jak najszybciej samo zaczęło, bo mnie ta niepewność zje 😂 mówili, żeby sobie znaleźć ćwiczenia jak zdejmą na rozruszanie miednicy, bo wspomniałam że boli i sztywna 🙈
Ja sobie mówię - teraz co by się nie działo to będzie dobrze. We wtorek dobijemy do 36 i rozmawiam z małym kręciołem żeby tak nie szalał, bo mi bokiem wyskoczy 😂 w nocy spać przez niego nie mogę, bo się rozpycha i podbrzusze mnie boli jak tak ciągnie na dole 🙈
Końcówka jest męcząca…

Z tymi cwiczeniami na miednice to pogadaj z mezem 😏😁 mlody tez sie na bank pobuja az milo 🤪😁

reklama
Do góry