Probowalas czopkow eva q? Mi tak srednio pomagaly ale dziewczyny kiedys pisaly, ze niejednej pomogly wiec moze na Ciebie podzialajaKawa kiedyś pomagała,ale odkąd częściej popijam słaba rozpuszczalna to organizm przywykł. Mam czopki,a lepiej zadziałał syrop lactolosum,ale nie chce przesadzać,bo nieźle podbija cukier,a mam cukrzycę.
reklama
Kurcze, sprawdziłam sobie wyniki badań i trójglicerydy mam ponad normę… nie wiem skąd to bo ani nadciśnienia nie mam, dieta cukrzycowa, nadwagi brak… jak sprawdziłam to mi te trójglicerydy rosły co badanie…
Kojarzycie czy w ciąży są jakieś inne? Bo ciągle o tym myślę i do obchodu jutrzejszego oszaleję chyba… jeżeli mi nic nie powiedzą to raczej nic się nie dzieje szczególnego, ale coś mi to spokoju nie daje… chyba zapytam położną o to jak przyjdzie…
Jedno zmartwienie ucieka to drugie się pojawia… dobrze, że już blisko do końca.
Kojarzycie czy w ciąży są jakieś inne? Bo ciągle o tym myślę i do obchodu jutrzejszego oszaleję chyba… jeżeli mi nic nie powiedzą to raczej nic się nie dzieje szczególnego, ale coś mi to spokoju nie daje… chyba zapytam położną o to jak przyjdzie…
Pomarańczowa
Aktywna w BB
Trójglicerydów nie jestem pewna ale cholesterol na pewno może być podwyższony w ciąży fizjologicznie. A dużo masz ponad normę?Kurcze, sprawdziłam sobie wyniki badań i trójglicerydy mam ponad normę… nie wiem skąd to bo ani nadciśnienia nie mam, dieta cukrzycowa, nadwagi brak… jak sprawdziłam to mi te trójglicerydy rosły co badanie…
Pomarańczowa
Aktywna w BB
Aaaaa Ty masz w ogole cukrzyce ciążowa! To to z tego pewnie. Bo w cukrzycy są podwyższone.
P86
Fanka BB :)
Ja jestem z siebie dumna dziś, zrobiłam sobie zęby dziś przy okazji wizyty u ortodonty. Okazało się że roboty było na 5 minut, a ja już myślałam że kolejne kanałowe się szykuje. Wzięłam znieczulenie dla spokoju.
Z gorszych rzeczy... Wróciły mi piękne gluty.... Kolejny dzień piecze mnie tak mocno pochwa wewnątrz, że nie umiem się odpowiednio ułożyć. Dostalam dziś receptę od rodzinnego na gynofemidazol i trochę mi przeszlo, wiec chyba gdzieś ta grzybica się pojawiła... Teraz jestem pełna obaw, że zanim przyjdą wyniki posiewu to u mnie wystąpi jakaś infekcja wewnatrzmaciczna, wody mi odejdą .... tragedia.
Z gorszych rzeczy... Wróciły mi piękne gluty.... Kolejny dzień piecze mnie tak mocno pochwa wewnątrz, że nie umiem się odpowiednio ułożyć. Dostalam dziś receptę od rodzinnego na gynofemidazol i trochę mi przeszlo, wiec chyba gdzieś ta grzybica się pojawiła... Teraz jestem pełna obaw, że zanim przyjdą wyniki posiewu to u mnie wystąpi jakaś infekcja wewnatrzmaciczna, wody mi odejdą .... tragedia.
Pytałam właśnie położną i mówiła, że przy cukrzycy to się często zdarza, więc mam się nie przejmowaćAaaaa Ty masz w ogole cukrzyce ciążowa! To to z tego pewnie. Bo w cukrzycy są podwyższone.
Spokojnie będę spać a jak jutro nic nie wspomną na ten temat to luz.
No sporo wyżej niż norma i z badania na badanie było coraz wyżej… brak ruchu też na pewno na to wpłynął… gdzieś czytałam że i sterydy mogą się przyczynić do wzrostu, więc kto wie co tu jeszcze mogło namieszać
Ostatnia edycja:
Nursov
Aktywna w BB
U mnie dzisiaj kontrola. W kalendarzu 30+2. Mały obrócił się już glowkowo przez co nie było widac w ogóle szyjki także miałam tez usg dopochwowo i tam wszystko Ok. Szyjka zamknięta, bez lejka. Tylko drugi lekarz potwierdził mi niska wagę płodu. W zeszłym tygodniu mały był w 36 centylu ( na badaniach III trymestru), a dzisiaj mój prowadzący powiedział ze mi wagi nie poda, najważniejsze, ze stosunek objętości główki do brzuszka jest 1/5 (albo w druga stronę). A Wy dziewczynki +30tc jak wyglądacie z waga płodu i z ułożeniem w macicy?
U mnie w 32+1 mały był w 25 centylu (1800g), też mówili że wielkolud to to nie jest, ale mieścił się w normach. Teraz 35+1 był już w 50 centylu (2600g), więc przybrał sporo przez te 3 tygodnieU mnie dzisiaj kontrola. W kalendarzu 30+2. Mały obrócił się już glowkowo przez co nie było widac w ogóle szyjki także miałam tez usg dopochwowo i tam wszystko Ok. Szyjka zamknięta, bez lejka. Tylko drugi lekarz potwierdził mi niska wagę płodu. W zeszłym tygodniu mały był w 36 centylu ( na badaniach III trymestru), a dzisiaj mój prowadzący powiedział ze mi wagi nie poda, najważniejsze, ze stosunek objętości główki do brzuszka jest 1/5 (albo w druga stronę). A Wy dziewczynki +30tc jak wyglądacie z waga płodu i z ułożeniem w macicy?
Na szczęście jest już główkowo, bo myślałam, że mi się nie odwróci
gooskaw
@P86 wydaje misie ze za duzo czytasz internety. Glowe mialabys spokojniejsza gdybys troszke wyluzowala. Nie od razu infekcja =porod. Lecz na spokojnie i glowa do gory! Wazne ze wykryta w miare mozliwosci. Ja sie ostatnio bujalam ze 3-4tyg z e.coli w szyjce bo nie chciala mi odpuscic. Zobacz nie urodzilam jeszcze a mam dzis 33+2 :-)
reklama
CiesiaKlesia
Hej dziewczyny. Mam do was pytanie
Jestem w 18 tyg i miałam dziś kontrole u gin. Powiedział ze szyjka do kontroli 28 mm. Z tego co czytam to pikuś i nie ma czym się stresować. W pierwszej ciąży miałam prawie od początku luteinę i może dlatego nic nie słyszałam żebym miała zbyt krótką szyjkę.
Jestem w 18 tyg i miałam dziś kontrole u gin. Powiedział ze szyjka do kontroli 28 mm. Z tego co czytam to pikuś i nie ma czym się stresować. W pierwszej ciąży miałam prawie od początku luteinę i może dlatego nic nie słyszałam żebym miała zbyt krótką szyjkę.
Podziel się: