reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny Poród trochę ponad 5 godz urodziła się Nadia miała ważyć 2900 a ma 3300 i 56 cm końska dawka oksytocyny do 9 cm nie bolało jakoś bardzo ale parte dluuugoo trwały bo jednak ciężko miała przejść przez ta miednicę wąziutka teraz trochę się martwię bo bardzo krwawię niby wszystko się obkurczylo a mocnooo leci 😔
Gratulacje!!! ♥️ Mamy kolejnego, zdrowego bobasa na tej grupie. Oby każdemu się tak pięknie historia zakończyła :) ja odliczam.. za 31 dni moja Laura już na pewno będzie ze mną.
Tymczasem jeszcze niech siedzi, bo dopiero 35+2 dziś.

reklama
Andzialiliu - gratuluję! To że dużo i mocno leci, to jest normalne. Szczególnie będziesz to przy próbach kp widziała... Obserwuj czy nie ma skrzepów. A jak coś to pytaj śmiało lekarzy i położne. Po coś w końcu w szpitalu jesteś ;)

Gratuluję i witamy po tej stronie. Nadia taka w sam raz nie za duża nie za mała.
Ja na naszą żabkę jeszcze około 25 dni poczekam. Imienia jeszcze nie mamy.

Marta, Tamara, Matylda luby jeszcze chciał Judyta i Anastazja ale ja je odrzuciłam.
Przez ostatnie 6 lat starań miała być Marta, ale jakoś teraz nie ma takiej pewności.

No ja wszystkim mówię, że jak się urodzi to się przedstawi. W sumie nawet nie wracamy do tematu imienia. Po prostu czekamy, pewnie i tak będzie nazywana żabka😅 Byliśmy ostatnio w USC uznać ojcostwo i tylko nazwisko podaliśmy do dokumentów.

Dziewczyny Poród trochę ponad 5 godz urodziła się Nadia miała ważyć 2900 a ma 3300 i 56 cm końska dawka oksytocyny do 9 cm nie bolało jakoś bardzo ale parte dluuugoo trwały bo jednak ciężko miała przejść przez ta miednicę wąziutka teraz trochę się martwię bo bardzo krwawię niby wszystko się obkurczylo a mocnooo leci 😔
Gratulacje ❤️ Piękne imię
Andzialilu - to zapytaj położną, czy to norma, może tak po oksytocynie bardziej boli i się kurczy ?

Dziś mała tak mi uciska pod żebra gdzieś tam wchodzi (właściwie od kilku dni), mam wrażenie, że się uduszę, albo mi znowu pęknie ten pęcherz przedwcześnie. Z synkiem było to samo wrażenie :(. Nie wiem, czy to normalne w 27 tygodniu.

Sylwica1410 - też nie mamy imienia, trochę może mamy dalej niż Wy, ale nie zapowiada się. Rozbieżne pomysły i może jak zobaczymy małą, to nam się coś rozjaśni. Można tak, że po porodzie nie podamy imienia od razu, tylko mąż dopiero w Urzędzie ?

Mam termin na 6 stycznia a dalej nie obniżył mi się brzuch, ciągle naciska mi na przeponę i mam refluks. Brzuch twardnieje już od dłuższego czasu. Czy dziewczyny które są już na końcówce czuły czy nawet widziały wizualnie to obniżenie brzucha? Dziecko jest już ułożone głową w dół, na wizycie w zeszlym tygodniu zero skracania szyjki, ruchy takie jak zazwyczaj.

Można nie podawać od razu imienia w szpitalu, wtedy dziecko jest opisane córka/syn + nazwisko.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dzisiaj obrywam po całości po pęcherzu 🙈

Ale Wam zazdroszczę, że już macie takie piękne tygodnie, albo że macie z głowy ❤❤❤

Do góry