reklama
wielomatka
Fanka BB :)
Andzialilu - powodzenia
Ann - widocznie wtedy to nie był dobry czas dla Ciebie (tak mentalnie) na wybieranie mebli.
U nas dzieci w przedszkolu i w żłobku, a ze starszą córką właśnie się za naukę angielskiego wzięłam. Na dworze tak pięknie słonecznie, mam ogromną ochotę już wyjść na spacer
Ann - widocznie wtedy to nie był dobry czas dla Ciebie (tak mentalnie) na wybieranie mebli.
U nas dzieci w przedszkolu i w żłobku, a ze starszą córką właśnie się za naukę angielskiego wzięłam. Na dworze tak pięknie słonecznie, mam ogromną ochotę już wyjść na spacer
Andzialilu
Zaciekawiona BB
Na ktg pisały się skurcze no ale słabe jeszcze dlatego kroplowkaAle skurcze same się zaczęły ? To dlaczego kroplówka? Życzę żeby wszystko przebieglo szybko i sprawnie
Cześć Dziewczyny
Trochę się wcinam w wątek ale nie chce zakładać kolejnego.
Tydzień temu trafiłam do szpitala w 32 tyg bo w nocy twardniał mi brzuch dosyć regularnie co około 10-15 min. Twardnienie nie było bolesne tylko czułam lekki dyskomfort.
W badaniu wszystko wyszło ok, szyjka w normie, długa, zamknięta. Zostałam na obserwacji 3 dni. Codziennie 2x KTG na którym nie było żadnych skurczy a kilka razy podczas badania miałam to twardnienie ale nic się nie zapisało.
Dostałam nakaz oszczędzania się, magnez, luteinę i nospe.
Dziś po 5 dniach od wypisu znów nie przespałam całej nocy bo twardnienia wróciły.
Również w krótkich odstępach czasu ale bez bólu i nie pogarszają się z czasem.
Jak trochę pochodzę po domu to jest lepiej ale jak się położę to czuję że ten brzuch robi się twardy.
Jutro mam wizytę u swojego lekarza i nie wiem co robić, czy jechać na IP czy poczekać do wizyty. Wiem że jak pojadę na IP to mimo tego że wszystko będzie ok z szyjka i tak mnie zostawią na obserwacji i dostanę te same leki co w domu, magnez i nospe.
Nic poza tym twardnieniem mi nie dolega, żadnych plamień.
Czy któraś z Was tak miała że to były tylko skurcze przepowiadające które nie wpływały na stan szyjki? Czy one mogą być tak często w ciągu dnia?
Tydzień temu trafiłam do szpitala w 32 tyg bo w nocy twardniał mi brzuch dosyć regularnie co około 10-15 min. Twardnienie nie było bolesne tylko czułam lekki dyskomfort.
W badaniu wszystko wyszło ok, szyjka w normie, długa, zamknięta. Zostałam na obserwacji 3 dni. Codziennie 2x KTG na którym nie było żadnych skurczy a kilka razy podczas badania miałam to twardnienie ale nic się nie zapisało.
Dziś po 5 dniach od wypisu znów nie przespałam całej nocy bo twardnienia wróciły.
Jak trochę pochodzę po domu to jest lepiej ale jak się położę to czuję że ten brzuch robi się twardy.
Jutro mam wizytę u swojego lekarza i nie wiem co robić, czy jechać na IP czy poczekać do wizyty. Wiem że jak pojadę na IP to mimo tego że wszystko będzie ok z szyjka i tak mnie zostawią na obserwacji i dostanę te same leki co w domu, magnez i nospe.
Czy któraś z Was tak miała że to były tylko skurcze przepowiadające które nie wpływały na stan szyjki? Czy one mogą być tak często w ciągu dnia?
wielomatka
magdalena - ja bym wytrzymała do jutra, twardnienia na tym etapie mogą się pojawiać, zwłaszcza że jak piszesz mijają same po ruchu. Skonsultuj z lekarzem przyjmowanie nospy, bo różne są zalecenia.
No to powodzenia, oby jak najmniej bólu i szybkiego porodu. Trzymamy kciuki, oddychaj <3To fakt trzeba powoli fizycznie dochodzic do siebie .
Leże teraz na porodówce są skurcze i 5 cm rozwarcia szyjka jak papier ale teraz mi podłączyli kroplówkę z oksytocyna.
Hej.Cześć Dziewczyny
A wcześniej Ci nie twardniał w ogóle? Może to Braxtona skurcze po prostu, skoro szyjka się nie skraca?
Tak, ja mam twardnienia bez wpływu na szyjkę (odpukać - do tej pory), można tak powiedzieć i też miałam w tej i poprzedniej ciąży epizod, że twardniał brzuch regularnie co kilka minut i trafiłam do szpitala.
Tylko, że mi dawali zawsze kroplówkę z magnezem, to już jest taka końska dawka, rozumiem, że Ty nie dostałaś tego?
Standardowo polecam gorąco zrobić posiew z szyjki macicy jutro na wizycie, bo czasem infekcja może powodować różne takie dolegliwości (chyba, że było pobierane w szpitalu). Będziesz spokojniejsza, czy to nie żadna infekcja właśnie.
wielomatka
właśnie telefon z przedszkola dostałam - córka ponad 38 stopni:/
No to powodzenia, oby jak najmniej bólu i szybkiego porodu. Trzymamy kciuki, oddychaj <3
Hej.
A wcześniej Ci nie twardniał w ogóle? Może to Braxtona skurcze po prostu, skoro szyjka się nie skraca?
Tak, ja mam twardnienia bez wpływu na szyjkę (odpukać - do tej pory), można tak powiedzieć i też miałam w tej i poprzedniej ciąży epizod, że twardniał brzuch regularnie co kilka minut i trafiłam do szpitala.
Tylko, że mi dawali zawsze kroplówkę z magnezem, to już jest taka końska dawka, rozumiem, że Ty nie dostałaś tego?
Standardowo polecam gorąco zrobić posiew z szyjki macicy jutro na wizycie, bo czasem infekcja może powodować różne takie dolegliwości (chyba, że było pobierane w szpitalu). Będziesz spokojniejsza, czy to nie żadna infekcja właśnie.
No właśnie miałam twardnienia już wcześniej tylko teraz się nasiliły.
Miałam podany magnez w kroplówce po którym aż słabo mi się robiło więc może to była właśnie końska dawka.
Posiew miałam robiony 4 tyg temu, wyszedł paciorkowiec i jestem już po antybiotyku, czekam na wyniki kontrolny bo pobrali mi wymaz jak wychodziłam że szpitala, żeby sprawdzić czy antybiotyk zadziałał.
A czy mogą być te twardnienia w jakiś sposób związane z zaparciami?
Tak, ja tak mam przynajmniej, wzdęcia/zaparcia i stres - baardzo nasilają twardnienia.A czy mogą być te twardnienia w jakiś sposób związane z zaparciami?
reklama
No to u mnie chyba wszystko na raz.Tak, ja tak mam przynajmniej, wzdęcia/zaparcia i stres - baardzo nasilają twardnienia.
Zaparcia mnie już męczą jakiś czas a jak brzuch twardnieje to zamiast przestać o tym myśleć to tylko wyczekuje kiedy będzie następny raz i sprawdzam ile czasu mija od poprzedniego. I sama się chyba nakręcam.
I jeszcze dzisiejsze niewyspanie do tego
Podziel się: