reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny Poród trochę ponad 5 godz urodziła się Nadia miała ważyć 2900 a ma 3300 i 56 cm końska dawka oksytocyny do 9 cm nie bolało jakoś bardzo ale parte dluuugoo trwały bo jednak ciężko miała przejść przez ta miednicę wąziutka teraz trochę się martwię bo bardzo krwawię niby wszystko się obkurczylo a mocnooo leci 😔
Gratulacje!!! ♥️ Mamy kolejnego, zdrowego bobasa na tej grupie. Oby każdemu się tak pięknie historia zakończyła :) ja odliczam.. za 31 dni moja Laura już na pewno będzie ze mną.
Tymczasem jeszcze niech siedzi, bo dopiero 35+2 dziś.

reklama
Andzialiliu - gratuluję! To że dużo i mocno leci, to jest normalne. Szczególnie będziesz to przy próbach kp widziała... Obserwuj czy nie ma skrzepów. A jak coś to pytaj śmiało lekarzy i położne. Po coś w końcu w szpitalu jesteś ;)

Gratuluję i witamy po tej stronie. Nadia taka w sam raz nie za duża nie za mała.
Ja na naszą żabkę jeszcze około 25 dni poczekam. Imienia jeszcze nie mamy.

Marta, Tamara, Matylda luby jeszcze chciał Judyta i Anastazja ale ja je odrzuciłam.
Przez ostatnie 6 lat starań miała być Marta, ale jakoś teraz nie ma takiej pewności.

No ja wszystkim mówię, że jak się urodzi to się przedstawi. W sumie nawet nie wracamy do tematu imienia. Po prostu czekamy, pewnie i tak będzie nazywana żabka😅 Byliśmy ostatnio w USC uznać ojcostwo i tylko nazwisko podaliśmy do dokumentów.

Dziewczyny Poród trochę ponad 5 godz urodziła się Nadia miała ważyć 2900 a ma 3300 i 56 cm końska dawka oksytocyny do 9 cm nie bolało jakoś bardzo ale parte dluuugoo trwały bo jednak ciężko miała przejść przez ta miednicę wąziutka teraz trochę się martwię bo bardzo krwawię niby wszystko się obkurczylo a mocnooo leci 😔
Gratulacje ❤️ Piękne imię
Andzialilu - to zapytaj położną, czy to norma, może tak po oksytocynie bardziej boli i się kurczy ?

Dziś mała tak mi uciska pod żebra gdzieś tam wchodzi (właściwie od kilku dni), mam wrażenie, że się uduszę, albo mi znowu pęknie ten pęcherz przedwcześnie. Z synkiem było to samo wrażenie :(. Nie wiem, czy to normalne w 27 tygodniu.

Sylwica1410 - też nie mamy imienia, trochę może mamy dalej niż Wy, ale nie zapowiada się. Rozbieżne pomysły i może jak zobaczymy małą, to nam się coś rozjaśni. Można tak, że po porodzie nie podamy imienia od razu, tylko mąż dopiero w Urzędzie ?

Mam termin na 6 stycznia a dalej nie obniżył mi się brzuch, ciągle naciska mi na przeponę i mam refluks. Brzuch twardnieje już od dłuższego czasu. Czy dziewczyny które są już na końcówce czuły czy nawet widziały wizualnie to obniżenie brzucha? Dziecko jest już ułożone głową w dół, na wizycie w zeszlym tygodniu zero skracania szyjki, ruchy takie jak zazwyczaj.

Można nie podawać od razu imienia w szpitalu, wtedy dziecko jest opisane córka/syn + nazwisko.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dzisiaj obrywam po całości po pęcherzu 🙈

Ale Wam zazdroszczę, że już macie takie piękne tygodnie, albo że macie z głowy ❤❤❤

Do góry