reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny jestem po USG trzeciego trymestru i młoda waży już 1517g😊 Kompletnie nie chciała współpracować i badanie długo trwało😄Chciałam żeby mi zbadał szyjkę, to stwierdził że przez brzuch on tego nie jest w stanie sprawdzić 🤷 Zaczynają mnie nachodzić myśli odnośnie porodu. Jak dotrwam do bezpiecznego terminu to chciałabym spróbować SN chociaż zawsze miałam zdanie, że CC i nic innego😄 ( ciąża mnie zmienia) Boję się, że przez to ciągłe leżenie nie będę miała siły urodzić naturalnie. Jeszcze sporo czasu, ale głowa pełna myśli o porodzie🙂

reklama
Dziewczyny jestem po USG trzeciego trymestru i młoda waży już 1517g😊 Kompletnie nie chciała współpracować i badanie długo trwało😄Chciałam żeby mi zbadał szyjkę, to stwierdził że przez brzuch on tego nie jest w stanie sprawdzić 🤷 Zaczynają mnie nachodzić myśli odnośnie porodu. Jak dotrwam do bezpiecznego terminu to chciałabym spróbować SN chociaż zawsze miałam zdanie, że CC i nic innego😄 ( ciąża mnie zmienia) Boję się, że przez to ciągłe leżenie nie będę miała siły urodzić naturalnie. Jeszcze sporo czasu, ale głowa pełna myśli o porodzie🙂
Lepiej próbować siłami natury 🤗 Polecam 😁 Mialam cesarkę i rodziłam naturalnie i teraz mam nadzieję ze ominie mnie cesarka.Po porodzie naturalnym o wiele szybciej się do siebie dochodzi🤗

Który masz tc?

Nie bój się, będziesz miała siły ;) w momencie trafienia na porodówkę to są takie emocje, taka adrenalina, że siły przychodzą nie wiadomo skąd ;) ja w ciąży funkcjonowałam normalnie może z 8tyg (najpierw leżenie do 12tc, później od 20tc do końca).. urodziłam bez problemu SN i po porodzie zapierdzielałam jak króliczek duracela tyle miałam energii, w pierwszym dniu po wyjściu ze szpitala ogarnialam młodą, posprzątałam konkretnie całe mieszkanie, ogarnęłam wizytę położnej i rodziny 🤣 śmiałam się, że ta energia się odkładała i kumulowala w czasie leżenia 😅

Ostatnia edycja:
Super :) no tak zawsze możesz spróbować a jeśli coś pojdzie nie tak (tfu tfu) wtedy jest czas na CC :)
Ja akurat mam wyznaczone CC za 25dni... Ale staram się odpychać myśli od porodu :)

U mnie dziś 35+3 i od 3 dni jestem na nogach tak normalnie juz :) gotuję obiad itp jedynie nie podnoszę mojego małego do kąpieli, pierwszy dzień był najcięższy jeśli chodzi o chodzenie i zmęczenie teraz już wracam do żywych :) odpoczywam tez trochę bo nie ma sił az tak dużo i liczę na to ze do 37tyg dotrwam, akurat wypada wtedy 6 kwietnia i moja kontrolna wizyta :)

Super :) no tak zawsze możesz spróbować a jeśli coś pojdzie nie tak (tfu tfu) wtedy jest czas na CC :)
Ja akurat mam wyznaczone CC za 25dni... Ale staram się odpychać myśli od porodu :)

U mnie dziś 35+3 i od 3 dni jestem na nogach tak normalnie juz :) gotuję obiad itp jedynie nie podnoszę mojego małego do kąpieli, pierwszy dzień był najcięższy jeśli chodzi o chodzenie i zmęczenie teraz już wracam do żywych :) odpoczywam tez trochę bo nie ma sił az tak dużo i liczę na to ze do 37tyg dotrwam, akurat wypada wtedy 6 kwietnia i moja kontrolna wizyta :)
Już tak niedużo zostało, super🙂 Liczę, że po 35tygodniu zakwasy mnie nie zjedzą 😄 Jejku Ty jeszcze masz synka w domu, to dopiero było wyzwanie we wcześniejszych tygodniach jak trzeba było leżeć. Ja czekam na moje pierwsze i zaczyna mnie wszystko przerażać powoli😀 Zaczynając od porodu, po ogarnięcie takiego maluszka później po wyjściu ze szpitala. Szkoda, że nie ma instrukcji obsługi noworodka😄🙂

Lepiej próbować siłami natury 🤗 Polecam 😁 Mialam cesarkę i rodziłam naturalnie i teraz mam nadzieję ze ominie mnie cesarka.Po porodzie naturalnym o wiele szybciej się do siebie dochodzi🤗
Zdecydowanie się zgadzam! ☺ miałam tak samo pierwsza cc a teraz naturalnie i mimo że popekalam strasznie to dużo lepiej się czuję niż po CC i szybciej się do siebie dochodzi ☺

reklama
Już tak niedużo zostało, super🙂 Liczę, że po 35tygodniu zakwasy mnie nie zjedzą 😄 Jejku Ty jeszcze masz synka w domu, to dopiero było wyzwanie we wcześniejszych tygodniach jak trzeba było leżeć. Ja czekam na moje pierwsze i zaczyna mnie wszystko przerażać powoli😀 Zaczynając od porodu, po ogarnięcie takiego maluszka później po wyjściu ze szpitala. Szkoda, że nie ma instrukcji obsługi noworodka😄🙂
Taka instrukcja na nic by się zdała bo każde dziecko jest inne ☺ moja pierwsza córa jest całkowicie inna niż druga także wszytsko trzeba przejść na nowo ☺

Do góry