reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja mam tak samo 🙂U mnie dziś 31 tydzień 🤗Liczę do 34 tygodnia❤ Maluszek waży 1500 gr dobrze się rozwija oby tak dalej .Moja szyjka 15 mm .Szału nie ma ale praktycznie taką mam od 18 tc jest zamknięta i stabilna .Zaczelam zakupowe szaleństwo 🤗 Co prawda przez internet ale też jest radocha 🌸
Suuuper gratulacje!
Ja dzis doczekałam 35+0
Ale nawet pojechałam na zakupy
Od 8tyg szyjka 29mm, zamknięta, maly lejek
11 tyg leżenia i wkoncu mogę wstac ale powiem, że jest okropnie ciężko... Nie ma sił...
Teraz jeszcze mi malo i chce wytrwać do 37tyg🙉🙉

Suuuper gratulacje!
Ja dzis doczekałam 35+0
11 tyg leżenia i wkoncu mogę wstac ale powiem, że jest okropnie ciężko... Nie ma sił...
I wytrwasz napewno🥰 bo to tylko dwa tygodnie a ja jeszcze muszę leżeć ale naprawdę już czasem brakuje mi sił do tego leżenia . Ja w czwartek 35 tydzień i za tydzień wizyta i zobaczymy co zdecyduje lekarz

Suuuper gratulacje!
Ja dzis doczekałam 35+0
Ale super 😆 35 tydzien to marzenie 😇 Gratuluje.Ja leżę 3 miesiące, jak ide na kontrole to przychodzę tak zmęczona jakbym maraton przebiegła 🤦‍♀️ Jeszcze troszkę i będziemy tulić nasze maluszki a to wynagrodzi nam wszystko ❤ Miłego dzionka 🥰

Nadal w dwupaku 🙂
Plamienia i ten zbity śluz były od badania, ale przez wczorajsze wieczorne kłucia w pochwie (po których do teraz boję się wstać i iść chociażby do toalety) wylądowałam na fotelu. Rozwarcie bez zmian. Dziś na KTG skurcze w dalszym ciągu, ale niewielkie w sumie. Boli mnie krzyż trochę tylko, ale nie cały czas i brzuch się stawia w dalszym ciągu. Doktor stwierdziła, że pozostaje czekać, bo może być tak nawet, że będę chodzić jeszcze z tym rozwarciem. Chciałabym wiedzieć kiedy nastąpi rozwiązanie, jak lżej by było od razu, ale niestety to tak nie działa 🙈🙂

Nadal w dwupaku 🙂
Plamienia i ten zbity śluz były od badania, ale przez wczorajsze wieczorne kłucia w pochwie (po których do teraz boję się wstać i iść chociażby do toalety) wylądowałam na fotelu. Rozwarcie bez zmian. Dziś na KTG skurcze w dalszym ciągu, ale niewielkie w sumie. Boli mnie krzyż trochę tylko, ale nie cały czas i brzuch się stawia w dalszym ciągu. Doktor stwierdziła, że pozostaje czekać, bo może być tak nawet, że będę chodzić jeszcze z tym rozwarciem. Chciałabym wiedzieć kiedy nastąpi rozwiązanie, jak lżej by było od razu, ale niestety to tak nie działa 🙈🙂
No to może być na dniach a może jeszcze chwilę potrwać ciężko to przewidzieć ☺
Ważne że jeszcze w dwupaku ☺

No to może być na dniach a może jeszcze chwilę potrwać ciężko to przewidzieć ☺
Ważne że jeszcze w dwupaku ☺
Zastanawiam się, czy w związku z brakiem postępu w rozwarciu mogliby mnie wypisać? Pani ordynator ostatnio nie chciała ryzykować w związku z tym, że ciąża nie jest donoszona jeszcze i mam 60 km do szpitala.
W poniedziałek (36+1) mam mieć badanie 🤷🏼‍♀️
Dzisiaj na KTG spokój, ale krzyż cały czas męczy delikatnie i kłucie w pochwie też jest.

Zastanawiam się, czy w związku z brakiem postępu w rozwarciu mogliby mnie wypisać? Pani ordynator ostatnio nie chciała ryzykować w związku z tym, że ciąża nie jest donoszona jeszcze i mam 60 km do szpitala.
Dzisiaj na KTG spokój, ale krzyż cały czas męczy delikatnie i kłucie w pochwie też jest.
Wg mnie mogą wypisać. Ciąża juz jest wysoka, do tego były podane sterydy.. A z rozwarciem do 4cm zazwyczaj do szpitala nie kierują. Ale wiadomo.. wszystko zależy od lekarza ;)

reklama
Teraz to moja droga i do 40 tyg możesz pochodzić tak to jest właśnie jak straszy przedwczesnym porodem to potem nie chce wyjść dzidzia...
Powodzenia aby było po Twojej myśli :)

Do góry