Nie straszKasia poczekaj na cieśń nadgarstka... To jest miodzio objaw trzeciego trym.
reklama
Mama2018mama
Fanka BB :)
Luz u mnie jutro 35tydz i nie ma ani kataru ani nic z nadgarstkiem jedynie mam lekko opuchnięte stopy ostatnio tak więc spoko nie każdemu to się przytrafiaNie strasz
To aż trzeba pozazdrościć, stopy na końcówce to prawie każdej dokuczają. Więc nie jest tak źle u CiebieLuz u mnie jutro 35tydz i nie ma ani kataru ani nic z nadgarstkiem jedynie mam lekko opuchnięte stopy ostatnio tak więc spoko nie każdemu to się przytrafia
Mi bardzo pomogła inhalacja solą fizjologiczną, a nebulizator też się przyda przy dziecku maści majerankowej nie stosowalam ale niby taki parujący napar ładnie oczyszcza nos - też taka forma inhalacjiZwariować można. Od piątku mam zatkany nos. Dziś mam wizytę u lekarza ale pewnie nic konkretnego mi nie da teraz w ciąży. O tej maści majerankowej słyszałam, już męża wysłałam do apteki żeby mi kupić. Żadnych konkretnych leków nie brałaś? Tylko tak naturalnie się leczyłaś?
Przeziębienie sobie tak wyleczylam, gorzej było jak dostałam duszacy kaszel alergiczny..alergolog nic konkretnego nie zleciła dopiero moja ginekolog mi przepisała sterydy do nebulizacji i przeszło. Stwierdziła, że te sterydy mniej zaszkodzą niż niedotlenienie..
Ostatnia edycja:
LaviniaDahlen
Napiszę Wam poradę na rozluźnienie nie kupujcie w ciąży papierów toaletowych z nadrukami w kolorach pomarańczowy, różowy czy czerwony, bo przez kilka sekund w toalecie można zejść na zawał
Mucha19930
Oby dzidziuś poczekał ☺Hej dziewczyny. U mnie zaczyna się dziać. Szyjka skrócona o 70% i rozwarcie na 2 cm.
Oczywiście panika, strach i płacz, ale jednocześnie radość i ekscytacja.
Pani ordynator mówiła, że nie muszę urodzić na dniach, ale nie wypuściła mnie do domu oczywiście. Gdybym mieszkała w Bydgoszczy to może bym wyszła, ale tak to nie ma możliwości.
Czekamy na rozwój sytuacji...
Dla pocieszenia ja rozwarcie 2 cm i naprawdę dużo skurczy miałam od 33 tygodnia na urodziłam 37+0. A nie oszczedzałam się jakoś specjalnie także jest nadzieja ☺
madziq23
Dziś doszły jeszcze plamienia i brązowy śluz, taki dość zbity. Skurcze godzinę temu regularne na KTG, co 6-7 minut. Gdyby nasiliły się dolegliwości - zgłaszać od razu, nawet lekkie bóle pleców. Także czekamy...Oby dzidziuś poczekał ☺
Dla pocieszenia ja rozwarcie 2 cm i naprawdę dużo skurczy miałam od 33 tygodnia na urodziłam 37+0. A nie oszczedzałam się jakoś specjalnie także jest nadzieja ☺
Magdalena_
Aktywna w BB
Dziś doszły jeszcze plamienia i brązowy śluz, taki dość zbity. Skurcze godzinę temu regularne na KTG, co 6-7 minut. Gdyby nasiliły się dolegliwości - zgłaszać od razu, nawet lekkie bóle pleców. Także czekamy...
Trzymamy kciuki!
Kasiulka-1980
Zaciekawiona BB
Ja mam tak samo U mnie dziś 31 tydzień Liczę do 34 tygodnia❤ Maluszek waży 1500 gr dobrze się rozwija oby tak dalej .Moja szyjka 15 mm .Szału nie ma ale praktycznie taką mam od 18 tc jest zamknięta i stabilna .Zaczelam zakupowe szaleństwo Co prawda przez internet ale też jest radochaCześć dziewczyny ja nieśmiało melduję dzisiaj 30tc Bardzo się cieszę i kiedyś myślałam, że do tego 30 tygodnia trudno będzie dotrwać. Szczerze, na tych lekach co jestem twardnień brzucha mało i skurcze mnie łapią naprawdę rzadko. Jutro wizyta u mojego gina a w środę USG trzeciego trymestru. Czytam Was kochane cały czas i kciuki mocno zaciśnięte za wszystkie. Mój cel to teraz 34tydzień i liczę, że zleci!
reklama
Karolaaa89
Zaciekawiona BB
Hej, musiałam przeoczyć Twoje pytanie. Ja biorę duphaston 3x1, nospa max3x1 i magnez3x1. Dodatkowo omegamed Optima jako suplement. Jedyne co mnie stresuję to nospa max w takich ilościach, ale liczę że młodej nic po tym nie będzie.Super wieści też czekam do 30tc, czyli jeszcze trochę przede mną. A na jakich lekach jesteś jeśli można wiedzieć?
Podziel się: