reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Zwariować można. Od piątku mam zatkany nos. Dziś mam wizytę u lekarza ale pewnie nic konkretnego mi nie da teraz w ciąży. O tej maści majerankowej słyszałam, już męża wysłałam do apteki żeby mi kupić. Żadnych konkretnych leków nie brałaś? Tylko tak naturalnie się leczyłaś?
Mi bardzo pomogła inhalacja solą fizjologiczną, a nebulizator też się przyda przy dziecku :) maści majerankowej nie stosowalam ale niby taki parujący napar ładnie oczyszcza nos - też taka forma inhalacji ;)
Przeziębienie sobie tak wyleczylam, gorzej było jak dostałam duszacy kaszel alergiczny..alergolog nic konkretnego nie zleciła dopiero moja ginekolog mi przepisała sterydy do nebulizacji i przeszło. Stwierdziła, że te sterydy mniej zaszkodzą niż niedotlenienie..

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny. U mnie zaczyna się dziać. Szyjka skrócona o 70% i rozwarcie na 2 cm.
Oczywiście panika, strach i płacz, ale jednocześnie radość i ekscytacja.
Pani ordynator mówiła, że nie muszę urodzić na dniach, ale nie wypuściła mnie do domu oczywiście. Gdybym mieszkała w Bydgoszczy to może bym wyszła, ale tak to nie ma możliwości.
Czekamy na rozwój sytuacji... 🙈
Oby dzidziuś poczekał ☺
Dla pocieszenia ja rozwarcie 2 cm i naprawdę dużo skurczy miałam od 33 tygodnia na urodziłam 37+0. A nie oszczedzałam się jakoś specjalnie także jest nadzieja ☺

Oby dzidziuś poczekał ☺
Dla pocieszenia ja rozwarcie 2 cm i naprawdę dużo skurczy miałam od 33 tygodnia na urodziłam 37+0. A nie oszczedzałam się jakoś specjalnie także jest nadzieja ☺
Dziś doszły jeszcze plamienia i brązowy śluz, taki dość zbity. Skurcze godzinę temu regularne na KTG, co 6-7 minut. Gdyby nasiliły się dolegliwości - zgłaszać od razu, nawet lekkie bóle pleców. Także czekamy... 🙂🥰

Cześć dziewczyny ja nieśmiało melduję dzisiaj 30tc🤭😊😊 Bardzo się cieszę i kiedyś myślałam, że do tego 30 tygodnia trudno będzie dotrwać. Szczerze, na tych lekach co jestem twardnień brzucha mało i skurcze mnie łapią naprawdę rzadko. Jutro wizyta u mojego gina a w środę USG trzeciego trymestru. Czytam Was kochane cały czas i kciuki mocno zaciśnięte za wszystkie. Mój cel to teraz 34tydzień i liczę, że zleci!😊
Ja mam tak samo 🙂U mnie dziś 31 tydzień 🤗Liczę do 34 tygodnia❤ Maluszek waży 1500 gr dobrze się rozwija oby tak dalej .Moja szyjka 15 mm .Szału nie ma ale praktycznie taką mam od 18 tc jest zamknięta i stabilna .Zaczelam zakupowe szaleństwo 🤗 Co prawda przez internet ale też jest radocha 🌸

reklama
Super wieści ☺️ też czekam do 30tc, czyli jeszcze trochę przede mną. A na jakich lekach jesteś jeśli można wiedzieć?😉
Hej, musiałam przeoczyć Twoje pytanie. Ja biorę duphaston 3x1, nospa max3x1 i magnez3x1. Dodatkowo omegamed Optima jako suplement. Jedyne co mnie stresuję to nospa max w takich ilościach, ale liczę że młodej nic po tym nie będzie.

Do góry