reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej, musiałam przeoczyć Twoje pytanie. Ja biorę duphaston 3x1, nospa max3x1 i magnez3x1. Dodatkowo omegamed Optima jako suplement. Jedyne co mnie stresuję to nospa max w takich ilościach, ale liczę że młodej nic po tym nie będzie.
Ja tez mam nospe 3×1 i duphaston 3×1, acard i cyclogest... i ta nospa mnie przeraza 😭😭😭 jestem w 14 tc..

reklama
Ja tez mam nospe 3×1 i duphaston 3×1, acard i cyclogest... i ta nospa mnie przeraza 😭😭😭 jestem w 14 tc..
Eliza nie jest nigdzie potwierdzone, że nospa wpłynie na obniżenie napięcia mięśniowego u dziecka, ale czytałam o takich przypadkach. Mi ginekolog powiedział czy wolę za to wcześniaka, jeżeli chce zmniejszyć dawkę nospy? Dlatego ja już nie kombinuję i przyjmuje takie dawki jak mi zlecił 🙂 U Ciebie też problemy z szyjką? Jak po pierwszych prenatalnych? Jesteś we wczesnym tygodniu więc lekarz jeszcze może odstawić nospe, więc na spokojnie🙂

Eliza nie jest nigdzie potwierdzone, że nospa wpłynie na obniżenie napięcia mięśniowego u dziecka, ale czytałam o takich przypadkach. Mi ginekolog powiedział czy wolę za to wcześniaka, jeżeli chce zmniejszyć dawkę nospy? Dlatego ja już nie kombinuję i przyjmuje takie dawki jak mi zlecił 🙂 U Ciebie też problemy z szyjką? Jak po pierwszych prenatalnych? Jesteś we wczesnym tygodniu więc lekarz jeszcze może odstawić nospe, więc na spokojnie🙂
Ile lekarzy tyle teorii na temat no spy, lepiej brac niż urodzić wczesniaka oczywiście że tak:) sama mialam opory bo nam do głowy dochodzą te zle głosy na ten temat a też są i plusy :) lekarze wybierają co lepsze dla dzidziusia i mamy :)

Nie, z szyjka ok, tylko ten nieszczęsny krwiak. Na usg prenatalnych byl juz maly po tyg.na wizycie wiekszy, więc lekarz zwiekszyla mi dawke progesteronu no i nospa. No to bede do tego podchodzic na spokojnie :) Lepiej samemu w lekarza się nie bawic..

Heh no powiem Ci było mega ciężko, ale maz i tesciowa pomagali duzo, trochę mama moja przyjechała i minęło...
Ale nie ukrywam spokój psychiczny jak można wstac jest nie do opisania, robie więcej ale też dużo odpoczywam :)
Uwierz mi, że mimo tego, że ma się dziecko jest strach przed tym jak podnieść dziecko, jak nakarmić czy pamięta się jak przebrać i wykapac😄 moj synek był wymagającym bardzo dzieckiem i mam ogromnego stresa ze bedzie powtórka a jeszcze przecież jest synek w domu 🙂

Podejrzewam, że i u nas będzie podobnie, że będą różni ale akurat liczę po cichu na to że będzie mniej wymagająca 😄

Kurczę, ostatnimi czasy często mnie kuje w okolicy cewki moczowej, czuje ze mala wpycha tam glowke, nie mogę chodzic z bólu ale martwi mnie bardziej to ze to kucie to rozwieranie szyjki :/ czy macie podobne odczucia?
U nas okazało się że tylko na początku dała mi takie góry. Teraz zaczęły się już kolki i mamy okropny refluks 😞byłyśmy już przez to w szpitalu 😞 także jest gorzej niż było za pierwszym razem

Nie, z szyjka ok, tylko ten nieszczęsny krwiak. Na usg prenatalnych byl juz maly po tyg.na wizycie wiekszy, więc lekarz zwiekszyla mi dawke progesteronu no i nospa. No to bede do tego podchodzic na spokojnie :) Lepiej samemu w lekarza się nie bawic..
Eliza ja w 14tygodniu miałam plamienia, przerażona pojechałam do szpitala i stwierdzili właśnie krwiaka małego na łożysku. Po tygodniu już było oki. Oszczędzaj się i będzie dobrze 🙂

Cześć dziewczyny,
Od jakiegos czasu czytam to forum i postanowiłam się dołączyć.
Jestem w 27tc, od tygodnia jestem posiadaczką pessara, ze względu na skradająca się szyjkę, cały czas odpoczywam, jednak dziś pojawił się jasno brązowy śluz, bardzo się zdenerwowałam, od razu skontaktowałam się z moim lekarzem który kazał mi leżeć, czy któraś z Was miała może taką sytuacje?
Cała ciąża dla mnie to ogromny stres, mam nadzieje ze otrzymam od Was troszkę wsparcia :)
Pozdrawiam.

reklama
Cześć dziewczyny,
Od jakiegos czasu czytam to forum i postanowiłam się dołączyć.
Jestem w 27tc, od tygodnia jestem posiadaczką pessara, ze względu na skradająca się szyjkę, cały czas odpoczywam, jednak dziś pojawił się jasno brązowy śluz, bardzo się zdenerwowałam, od razu skontaktowałam się z moim lekarzem który kazał mi leżeć, czy któraś z Was miała może taką sytuacje?
Cała ciąża dla mnie to ogromny stres, mam nadzieje ze otrzymam od Was troszkę wsparcia :)
Pozdrawiam.
Kiedy miałaś zakładany pessar? Miałam plamienie przez 2dni po założeniu pessara. Lekarka mnie uprzedziła ale chyba wolałbym to skonsultować.

Do góry