reklama
Mama2018mama
Fanka BB :)
A ile no spy bierzesz?Generalnie mam wrażenie, że i magnez, i nospa nie pomagają za specjalnie. Od kilku dni wydaje mi się, że ten brzuch jest twardszy niż był.
Justynababa
Początkująca w BB
Mam tak samo lekarza ordynatora i też twardnienie brzucha nie są dla niego niepokojące ja tylko liczę cyz nie przekraczają 20 w ciągu dnia, czy nie są regularne np co 20 min, i czy nie trwa 1 dłużej niż 60s. Bo tylko o to się mnie pytał. Leżę już 7 tyg to trochę się uspokoiłam z tymi napinaniami. Ale innego dnia się stresujeMoje twardnienia brzucha też nie są dla niego niepokojące. Naprawdę nie wiem
madziq23
A mocno Ci się brzuch napina? Ja momentami nie mogę chodzić, jeśli już stoję i czuję jakby mi miało brzuch rozerwać, tak ciągnieMam tak samo lekarza ordynatora i też twardnienie brzucha nie są dla niego niepokojące ja tylko liczę cyz nie przekraczają 20 w ciągu dnia, czy nie są regularne np co 20 min, i czy nie trwa 1 dłużej niż 60s. Bo tylko o to się mnie pytał. Leżę już 7 tyg to trochę się uspokoiłam z tymi napinaniami. Ale innego dnia się stresuje
Justynababa
Początkująca w BB
Są dni, że dość często i wtedy panikuje i liczę ale te twardnienia nie przekraczaja 20. A są dni że dość rzadko. Ale każdego dnia mam. Mi przy wstawaniu przestał się napinać. Ale jak leżę to to się dzieje. Zaczelam sobie tłumaczyć, że taka uroda.A mocno Ci się brzuch napina? Ja momentami nie mogę chodzić, jeśli już stoję i czuję jakby mi miało brzuch rozerwać, tak ciągnie
madziq23
No właśnie ogarnął mnie strach i panika dziś coś... Wzięłam prysznic i jakby delikatnie przeszło, tabletki w moim przypadku mam wrażenie, że przestają jakkolwiek działać. Jutro chyba zadzwonię do ginka.Są dni, że dość często i wtedy panikuje i liczę ale te twardnienia nie przekraczaja 20. A są dni że dość rzadko. Ale każdego dnia mam. Mi przy wstawaniu przestał się napinać. Ale jak leżę to to się dzieje. Zaczelam sobie tłumaczyć, że taka uroda.
A mocno odczuwasz te twardnienia ogólnie?
Który tydzień ciąży u Ciebie? Możliwe, że pisałaś, ja przeczytałam i oczywiście wyleciało mi z głowy Jeśli tak to wybacz.
Mama2018mama
Ja dzis tez panikuje i dziś spakuje na noc torbe do szpitala w razie jakbym miała zglosic się na ip, biore no spe i działa poki co na 4-5h mam nadzieje ze po nocy przejdzie i wytrzymam do wtorku bez panikowania i jechania na ip w taka zawieruchę...No właśnie ogarnął mnie strach i panika dziś coś... Wzięłam prysznic i jakby delikatnie przeszło, tabletki w moim przypadku mam wrażenie, że przestają jakkolwiek działać. Jutro chyba zadzwonię do ginka.
A mocno odczuwasz te twardnienia ogólnie?
Który tydzień ciąży u Ciebie? Możliwe, że pisałaś, ja przeczytałam i oczywiście wyleciało mi z głowy Jeśli tak to wybacz.
reklama
kwiatek250
Słuchaj, ja pamiętam, że w okolicach 30-31 tygodnia miałam więcej twardnień niż wczesniej, a potem nagle one zaczęły bardzo ustawać, do tego stopnia, że gdeieś od 32-34 przestałam brać rozkurczowe, z czasem magnez i tak do dziś jest , nic nie biorę poza tabletką z witaminkami. Dziś 38+3Szkoda tylko, że twardnienia brzucha mam coraz częstsze Chciałabym dotrwać do wizyty i nie musieć jechać szybciej awaryjnie.
Trzymam kciuki, żeby i Tobie się tak fajnie zrobiło❤.
Podziel się: