Grabarzenka
Fanka BB :)
Jak tak czytam ten wpis to zaczynam się bać, że teraz to przenoszę te ciążę i będą wywoływać do kiedy brałaś luteinę, magnez?@Hanu a ja wierze, ze będzie dobrze. U mnie brak szyjki i rozwarcie w 36 tygodniu na 2,5 cm , wczoraj miałam badanie i jest 3 cm (39+0), i ciagle nie urodziłam, chociaz już wtedy szyjka wyglądała jak w dniu terminu porodu. Tylko dziś brązowa wydzielina, podejrzewam ze przez badanie wczorajsze. Pani doktor mówiła, ze wcześniej nie badała bo po badaniu mogą wydzielać się prostaglandyny, które skracają i rozwierają szyjkę, wiec im mniej ingerencji tym lepiej, chyba ze delikatnie we wzierniku ale bez gmerania tam palcami. Ja byłam tez spokojniejsza, gdy mnie nie badali i nie wiedziałam co się dzieje.
Jak w 29 tyg dostałam kroplówkę przeciw skurczom a po odłączeniu twardnienia i bole wcale nie ustały to tez słyszałam ze nic już nie mogą zrobić bo dostałam lek ostatniej szansy, po jakimś tygodniu było lepiej, do tego z tygodnia na tydzień coraz mniej się stresowałam i to tez zrobiło wiele, bo wszystko ustało.
Bierz DHA, i dużo odpoczywaj O wcześniakamch czytaj jak najmniej bo to nie czas! Trzymam za Was kciuki bardzo mocno
Ja mam dziś skończony 36 tydzień ale wizyta we wtorek dopiero. Zastanawiam się do kiedy brać to wszystko, żeby się nie "zapchać" na stałe haha