reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

III stopień lozyska w tym tyg już normalny. To oznacza, ze dojrzało. Mój lekarz mówi, ze nie wazne czy I stopień czy III tylko czy nadal wydolne
To dobrze, to już maluszek donoszony i mu się nie śpieszy, bo po co jak z mamą najlepiej! Odetchnij trochę od szpitala. 🥰
Dobrze bo już chwilę temu się naczytałam o tym że komuś robili na cito cesarkę po takim stopniu dojrzałości. Gdzie indziej że to zwiastuje poród itp...

reklama
Tez mam tak samo wizyta w ostatni czwartek gin powiedział ze skrócona szyjka jak będą bóle mam dzwonic i zakładamy passer ale teraz w ten czwartek mam połówkowe i jestem ciekawa ile ma mm szyjka. Tez bije się z myślami czy nie za długo tydzień czekania ale oszczędzam się leżę boli nie mam wiec mąż mówi żebym nie panikowała i poczekała spokojnie do czwartku.
Ja idę dzisiaj już trudno z tymi pieniędzmi za wizytę ale nerwy przez nie świadomość też nie są dobre dzisiaj zamierzam go przycisnąć i dopytać sie o wszystko

A jak poród przy takim rozwarciu? Szybszy? 😉 Sama już chodzę z 4cm rozwarciem 🤔

Hm czy ja wiem, raczej rzadko się to zdarza pierworódce nawet z rozwarciem na 5cm hehe u mnie szyjka dojrzewała jeszcze 6 godzin do 10cm i partych czyli ostatni etap trwał 2 godziny. Oczywiście musiałam poznać koleżankę oksytocynę. Teraz mi lekarz wrózy, ze do szpitala nie dojadę po ścìagnieciu pessara rozwarcie moze być znowu na 5cm ale mowi tak z racji drugiego porodu. 🙂 to chyba sprawa indywidualna. Najpierw szyjka leci, a przy porodzie staje okoniem 🤦‍♀️

Tez mam tak samo wizyta w ostatni czwartek gin powiedział ze skrócona szyjka jak będą bóle mam dzwonic i zakładamy passer ale teraz w ten czwartek mam połówkowe i jestem ciekawa ile ma mm szyjka. Tez bije się z myślami czy nie za długo tydzień czekania ale oszczędzam się leżę boli nie mam wiec mąż mówi żebym nie panikowała i poczekała spokojnie do czwartku.
Mój się boi o mnie i o dzieciątko więc kazał mi iść pewnie sam ma już nerwy na to że nic nie wiemy. A perspektywa straty dzieciaczka chyba każdego przeraża. A my już strasznie dużo przeszliśmy

Miałam bardzo nie reguralne, od 22. I rano o 8 podali oksytocyne i o 11 urodziłam.
Mocno leciały? Ja muszę gdzieś dostać te papierki lakmusowe ale i z tym jest problem tak jak z wkładkami do testu. Nie wiem czemu nie poprosiłam położnych dziś o wkładkę. Po badaniu i po skurczach miałam dosłownie mokre majtki bo wkładka była zbyt cienka. Bardziej to przypominało wodę (przezroczyste) i raczej miałoneutralny zapach. Wkładki non stop moczylam teraz już nie 🤔 nie pomyślałam by o tym mówić bo słyszałam, że utrata szklanki na raz to raczej problem

Hm czy ja wiem, raczej rzadko się to zdarza pierworódce nawet z rozwarciem na 5cm hehe u mnie szyjka dojrzewała jeszcze 6 godzin do 10cm i partych czyli ostatni etap trwał 2 godziny. Oczywiście musiałam poznać koleżankę oksytocynę. Teraz mi lekarz wrózy, ze do szpitala nie dojadę po ścìagnieciu pessara rozwarcie moze być znowu na 5cm ale mowi tak z racji drugiego porodu. 🙂 to chyba sprawa indywidualna. Najpierw szyjka leci, a przy porodzie staje okoniem 🤦‍♀️
Staje okoniem dobre! Właśnie to hit. Gdybym nie miała tych skurczy to miałabym wywalone teraz na rozwarcie, ale rano prawie się o nie modliłam 😵 a teraz znowu cisza chociaż już mnie to cieszy

Mocno leciały? Ja muszę gdzieś dostać te papierki lakmusowe ale i z tym jest problem tak jak z wkładkami do testu. Nie wiem czemu nie poprosiłam położnych dziś o wkładkę. Po badaniu i po skurczach miałam dosłownie mokre majtki bo wkładka była zbyt cienka. Bardziej to przypominało wodę (przezroczyste) i raczej miałoneutralny zapach. Wkładki non stop moczylam teraz już nie 🤔 nie pomyślałam by o tym mówić bo słyszałam, że utrata szklanki na raz to raczej problem
Hmm wiesz co, mi same poleciały tak że 2, 3 razy niedużo, ale czułam że to poprostu nie mocz ani nie jakąś wydzielina. Poleciały gdy leżałam.

Myślę, że jeśli lekarz Cie oglądał we wzierniku, to zauważył by wyciek wód, i nie wypuścili by Cię z cieknącymi. Mi powiedzieli, że jeśli w cogu 24h od odpłynięcia wód nic się nie zacznie mimo oxy to robią cc, bo wyciek zbyt długi wód grozi infekcja.

Połóż się może i poleż, a potem jak wstaniesz i poczujesz, że coś leci to mogą być wody.

Pamiętam, że ja była mega zaskoczona tymi wodami, bo w poprzednich porodach pęcherze mi przebijali w trakcie porodu.

reklama
Mój się boi o mnie i o dzieciątko więc kazał mi iść pewnie sam ma już nerwy na to że nic nie wiemy. A perspektywa straty dzieciaczka chyba każdego przeraża. A my już strasznie dużo przeszliśmy
Wierze my również nie mieliśmy kolorowo staraliśmy się o dzidzie 4 lata mieliśmy już na in vitro iść i się udało cudem ❤️ Później krwiak większy od dzidzia 8 razy dwa miesiące leżałam ale tez cudem się wchanal mam nadziej ze ta szyjka to już ostatnia nasza prosta w nieszczęściach .... bo średnio nam jest pisane cieszyć się ciąża w 100%. Idź oczywiście jak masz możliwość a masz się martwić to idź kochana. Daj znać jak będziesz coś wiedzieć ❤️

Do góry