reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

III stopień lozyska w tym tyg już normalny. To oznacza, ze dojrzało. Mój lekarz mówi, ze nie wazne czy I stopień czy III tylko czy nadal wydolne
To dobrze, to już maluszek donoszony i mu się nie śpieszy, bo po co jak z mamą najlepiej! Odetchnij trochę od szpitala. 🥰
Dobrze bo już chwilę temu się naczytałam o tym że komuś robili na cito cesarkę po takim stopniu dojrzałości. Gdzie indziej że to zwiastuje poród itp...

reklama
Tez mam tak samo wizyta w ostatni czwartek gin powiedział ze skrócona szyjka jak będą bóle mam dzwonic i zakładamy passer ale teraz w ten czwartek mam połówkowe i jestem ciekawa ile ma mm szyjka. Tez bije się z myślami czy nie za długo tydzień czekania ale oszczędzam się leżę boli nie mam wiec mąż mówi żebym nie panikowała i poczekała spokojnie do czwartku.
Ja idę dzisiaj już trudno z tymi pieniędzmi za wizytę ale nerwy przez nie świadomość też nie są dobre dzisiaj zamierzam go przycisnąć i dopytać sie o wszystko

A jak poród przy takim rozwarciu? Szybszy? 😉 Sama już chodzę z 4cm rozwarciem 🤔

Hm czy ja wiem, raczej rzadko się to zdarza pierworódce nawet z rozwarciem na 5cm hehe u mnie szyjka dojrzewała jeszcze 6 godzin do 10cm i partych czyli ostatni etap trwał 2 godziny. Oczywiście musiałam poznać koleżankę oksytocynę. Teraz mi lekarz wrózy, ze do szpitala nie dojadę po ścìagnieciu pessara rozwarcie moze być znowu na 5cm ale mowi tak z racji drugiego porodu. 🙂 to chyba sprawa indywidualna. Najpierw szyjka leci, a przy porodzie staje okoniem 🤦‍♀️

Tez mam tak samo wizyta w ostatni czwartek gin powiedział ze skrócona szyjka jak będą bóle mam dzwonic i zakładamy passer ale teraz w ten czwartek mam połówkowe i jestem ciekawa ile ma mm szyjka. Tez bije się z myślami czy nie za długo tydzień czekania ale oszczędzam się leżę boli nie mam wiec mąż mówi żebym nie panikowała i poczekała spokojnie do czwartku.
Mój się boi o mnie i o dzieciątko więc kazał mi iść pewnie sam ma już nerwy na to że nic nie wiemy. A perspektywa straty dzieciaczka chyba każdego przeraża. A my już strasznie dużo przeszliśmy

Miałam bardzo nie reguralne, od 22. I rano o 8 podali oksytocyne i o 11 urodziłam.
Mocno leciały? Ja muszę gdzieś dostać te papierki lakmusowe ale i z tym jest problem tak jak z wkładkami do testu. Nie wiem czemu nie poprosiłam położnych dziś o wkładkę. Po badaniu i po skurczach miałam dosłownie mokre majtki bo wkładka była zbyt cienka. Bardziej to przypominało wodę (przezroczyste) i raczej miałoneutralny zapach. Wkładki non stop moczylam teraz już nie 🤔 nie pomyślałam by o tym mówić bo słyszałam, że utrata szklanki na raz to raczej problem

Hm czy ja wiem, raczej rzadko się to zdarza pierworódce nawet z rozwarciem na 5cm hehe u mnie szyjka dojrzewała jeszcze 6 godzin do 10cm i partych czyli ostatni etap trwał 2 godziny. Oczywiście musiałam poznać koleżankę oksytocynę. Teraz mi lekarz wrózy, ze do szpitala nie dojadę po ścìagnieciu pessara rozwarcie moze być znowu na 5cm ale mowi tak z racji drugiego porodu. 🙂 to chyba sprawa indywidualna. Najpierw szyjka leci, a przy porodzie staje okoniem 🤦‍♀️
Staje okoniem dobre! Właśnie to hit. Gdybym nie miała tych skurczy to miałabym wywalone teraz na rozwarcie, ale rano prawie się o nie modliłam 😵 a teraz znowu cisza chociaż już mnie to cieszy

Mocno leciały? Ja muszę gdzieś dostać te papierki lakmusowe ale i z tym jest problem tak jak z wkładkami do testu. Nie wiem czemu nie poprosiłam położnych dziś o wkładkę. Po badaniu i po skurczach miałam dosłownie mokre majtki bo wkładka była zbyt cienka. Bardziej to przypominało wodę (przezroczyste) i raczej miałoneutralny zapach. Wkładki non stop moczylam teraz już nie 🤔 nie pomyślałam by o tym mówić bo słyszałam, że utrata szklanki na raz to raczej problem
Hmm wiesz co, mi same poleciały tak że 2, 3 razy niedużo, ale czułam że to poprostu nie mocz ani nie jakąś wydzielina. Poleciały gdy leżałam.

Myślę, że jeśli lekarz Cie oglądał we wzierniku, to zauważył by wyciek wód, i nie wypuścili by Cię z cieknącymi. Mi powiedzieli, że jeśli w cogu 24h od odpłynięcia wód nic się nie zacznie mimo oxy to robią cc, bo wyciek zbyt długi wód grozi infekcja.

Połóż się może i poleż, a potem jak wstaniesz i poczujesz, że coś leci to mogą być wody.

Pamiętam, że ja była mega zaskoczona tymi wodami, bo w poprzednich porodach pęcherze mi przebijali w trakcie porodu.

reklama
Mój się boi o mnie i o dzieciątko więc kazał mi iść pewnie sam ma już nerwy na to że nic nie wiemy. A perspektywa straty dzieciaczka chyba każdego przeraża. A my już strasznie dużo przeszliśmy
Wierze my również nie mieliśmy kolorowo staraliśmy się o dzidzie 4 lata mieliśmy już na in vitro iść i się udało cudem ❤️ Później krwiak większy od dzidzia 8 razy dwa miesiące leżałam ale tez cudem się wchanal mam nadziej ze ta szyjka to już ostatnia nasza prosta w nieszczęściach .... bo średnio nam jest pisane cieszyć się ciąża w 100%. Idź oczywiście jak masz możliwość a masz się martwić to idź kochana. Daj znać jak będziesz coś wiedzieć ❤️

Do góry