reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A ja jestem załamana. .. zamknęli granice a mój mąż w Londynie. Chciał kupić bilet na jutro ale wszystko zeszło w 5 minut... i co my teraz zrobimy.. leżę i beczę! Co ja takiego zrobiłam w życiu ze takie straszne rzeczy mnie ostatnio dotykają. Mało mam ciążowych problemów to jeszze to :/ do szpitala dla siebie i dziecka nie mam nic i jak ją kupie teraz jak sklepy mają być pokazywane oprócz spożywczych. Nawet pieluch nie mam . A jak gdzieś są to zaraz znikną z półek bo panika !
Spokojnie.. Są jeszcze sklepy internetowe. Ja wczoraj zamawiałam pampersy, to dzisiaj zostały już wysłane. Fakt faktem z niektórych sklepów przychodzą informacje, że przesyłki zostaną opóźnione, więc póki masz jeszcze czasu w zapasie, to zacznij kompletować i zamawiać.

reklama
Chciałam zameldować ze moja niunia oddycha zupełnie sama. Zdjeto jej CPAP🙂

No ale... Nie wiem czy jutro jeszcze tam wejdę. U nas jakieś szaleństwo... A ten szpital ma być zakaźnym koronawirusowy. Nie mamy żadnych informacji co wówczas z naszymi dziećmi.. Czy oddział jakoś odetną od reszty szpitala, czy jak? Każdego dnia waży się kwestia czy jutro mogę ją jeszcze zobaczyć czy już nie...

Jest piękna 😍 mimo, że podobna do ojca 😉
Oj

No ale... Nie wiem czy jutro jeszcze tam wejdę. U nas jakieś szaleństwo... A ten szpital ma być zakaźnym koronawirusowy. Nie mamy żadnych informacji co wówczas z naszymi dziećmi.. Czy oddział jakoś odetną od reszty szpitala, czy jak? Każdego dnia waży się kwestia czy jutro mogę ją jeszcze zobaczyć czy już nie...

In mi

U
Pięknie, tylko się cieszyć, dzielna dziewczynka. A podobieństwem się nie martw, dzieci się zmieniają 😉

A ja jestem załamana. .. zamknęli granice a mój mąż w Londynie. Chciał kupić bilet na jutro ale wszystko zeszło w 5 minut... i co my teraz zrobimy.. leżę i beczę! Co ja takiego zrobiłam w życiu ze takie straszne rzeczy mnie ostatnio dotykają. Mało mam ciążowych problemów to jeszze to :/ do szpitala dla siebie i dziecka nie mam nic i jak ją kupie teraz jak sklepy mają być pokazywane oprócz spożywczych. Nawet pieluch nie mam . A jak gdzieś są to zaraz znikną z półek bo panika !
Spokojnie, drogerie, apteki będą czynne... Sklepy internetowe też działają, więc wszystko ogarniesz, ja też nic nie mam oprócz ubranek na strychu po córce. Zawsze zostaje Rossmann, najwyżej poprosisz kogoś o pomoc. Mąż też dotrze, granice póki co na 10 zamknięte ale nie wpuszczają chyba tylko cudzoziemców... Póki co nie rodzisz i tego się trzymaj, masz dodatkowa mobilizację aby z tym zaczekać. Nerwy i płacz nie pomogą a tylko zaszkodzą. Ciężkie czasy nastały... Dziwnie to wszystko doświadcza się na własnej skórze ale i to przeżyjemy. Głowa do góry, nim się obejrzysz a będziesz miała męża u boku.

Dzieki dziewczyny, troche mi sie lepiej oddycha. Ale cisnienie jak na mnie mam jakies wysokie 125/75 niby ksiazkowe ale ja zazwyczaj mam 98/60 a najwyzsze to 110/68 takze ten wzrost tez nagle taki dziwny. Jeszcze nie dzwonilam staram sie nie panikowac, dzis o 19.00 mam wizyte u swojego ginekologa to mu o tym wspomne :/ ale ogolnie sie zle czuje bo zle spalam staram sie nie nakrecac i myslec pozytywnie. Ale tak cos czuje ze to lezenie mi strasznie nie sluzy :( a jeszcze tyle
Ja ostatnie dni miewam podobne problemy, napady duszności, gorąca 😒. Też mierzę ciśnienie ale niby jest ok. Może to zwyczajnie pogoda, są duże skoki, wiatry itp. A leżenie swoją drogą nie pomaga w tym wszystkim...

Spokojnie kupisz wszystko przez internet. Mąż znajdzie sposób żeby do ciebie wrócić💛 troche dłużej może mu to zejdzie ale bezpieczniej niż przrz lotniska gdzie są tłumy a potem będzie z tobą caaałe 2 tygodnie w domu💛

@Alleksandra20 dzieci rodzą się mega podobne do ojców żeby się ojcowie do nich przywiązali emocjonalnie(że na pewno ich), kobiety nie mają takich wątpliwości;)

Wyobraź sobie moje niedowierzanie jak córka była kopią męża a jak krzyczała to teściowej(!). I weź małą teściową karm piersią😂

reklama
Dziękuje Wam za wsparcie :) dzisiaj trochę mi lepiej psychicznie. Ale tylko trochę bo i tak strasznie się boję. Mało ze o siebie i o dziecko jedno i drugie to teraz o męża jeszcze !!!! Kupił jakims cudem bilet samolotem na dzisiaj . Przyleci to będzie musiał odbyć kwarantanne. Oby był zdrowy i my też. A jak się to rozwinie w Polsce to ja nie wiem..

Do góry