Magdalenka16
Fanka BB :)
A jak zamkna banki ?w bankomacie nie można wypłacić więcej niż 500 zł. A zawsze mogłam do 3000 !!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zaszalałaśjuz wiem.zamówiłam za dużo. Musi być do 1000 zł wtedy jest opcja za pobraniem.ciekawe czy mi teraz przyjdzie ta paczka.
Jak zamkną banki to będziesz płacić kartą bank ma zabezpieczenie, kasa nie zniknie, zobowiązania banku są przejmowane przez państwo.A jak zamkna banki ?w bankomacie nie można wypłacić więcej niż 500 zł. A zawsze mogłam do 3000 !!
A dlaczego masz do niej przychodzić? O te szyjkę czy o koronawirus?Właśnie do mnie dotarło że mam teraz żyć w szyjkowej niepewności do konca ciąży tzn wiem że lepiej założyć że jest słabo i leżeć grzecznie do końca niż chodzić co 2 tygodnie i pogorszyć sprawę ale 8,5 tygodnia do końca, 5 tygodni do mojego prywatnego celu. Jak tu być cierpliwym bez usg?
Wcale tak nie zaszalałam. Nie miałam dosłownie nic. A zamówiłam dużo kosmetyków do kąpieli pielęgnacji na oparzenia pieluch zapas mały chusteczek wacikow.mleko jakbym nie mogła karmić. .. było więcej tylko musiałam się w tym 1000 zł. Zmiescic.teraz tylko żeby to wszystko doszło. Czas oczekiwania pisali ze do 10 dni ! Ale jak zamawialam i towar był w magazynie to powinno przyjść chyba ? Decyduje PRZECIEŻ kolejność zamówień?Zaszalałaś
JA to cały czas gdzieś z tylu głowy ze zamkną sklepy wszystkie ze nie będzie co jeść nie będzie można wyjść z domu nawet na zakupy. Ze bank przejmie moje oszczędności z konta . Ze nie będzie miejsca w szpitalach ze ludzie będą umierać na ulicy albowiem domu... takie mam myśli i sny !w nocy spałam 3 godz.Jak zamkną banki to będziesz płacić kartą bank ma zabezpieczenie, kasa nie zniknie, zobowiązania banku są przejmowane przez państwo.
Z drugiej strony jest klasyczny przykład samospełniającej się przepowiedni: idzie fama że ban bankrutuje- ludzie wypłacają masowo kasę- bank rzeczywiście bankrutuje. Takie "jak wykończyć bank w pigułce "
Szyjka i stan łożyska. Szyjka to może bardziej moja ciekawość bo w 32tygodniu to już dużo nie zrobią ale jakby przepływy siadły to wolałabym o tym wiedzieć...A dlaczego masz do niej przychodzić? O te szyjkę czy o koronawirus?
Nie rób sobie tego, zabezpiecz się RACJONALNIE i nie nakręcaj się bo nie potrzebujesz więcej nerwów...JA to cały czas gdzieś z tylu głowy ze zamkną sklepy wszystkie ze nie będzie co jeść nie będzie można wyjść z domu nawet na zakupy. Ze bank przejmie moje oszczędności z konta . Ze nie będzie miejsca w szpitalach ze ludzie będą umierać na ulicy albowiem domu... takie mam myśli i sny !w nocy spałam 3 godz.
Ja wierzę że to dzięki nim moje malusie dziecko oddycha samodzielnie. 21 lutego dostałam sterydy a urodziłam 9 marca w 29/30tcWracam od lekarza. Nie jest źle. Szyjka miękka, 2,5cm, wielgaśny lejek przez który wylądowałam w szpitalu(był 1cm efektywnej szyjki) się nieco zamknął, teraz jest malutki lejek od środka i malutki lejek od zewnątrz. Mogłabym ponarzekać że "miękka, niepewna, 2lejki" ale wolę myśleć "wróciliśmy do 2,5, z córką z 1,7wyleżałam 5 tygodni"
Dowiedziałam się o co chodzi ze sterydami: 2 tygodnie działają zgodnie ze swoim celem a po 2 tygodniach ich efekt maleje.
Zalecam nie oglądać wiadomości i informacji o koronawirisie... Oszalejesz dziewczyno... Ja też się martwię i wcale mi nie na rękę to co się dzieje ale spokojnie, nie będzie żadnej apokalipsy, wojny... Bądźmy tylko rozsądni i stosujmy się do zaleceń. No powiem Ci ze masz fantazje, nie żebym się śmiała z Ciebie ale aż tak daleko bym nie wybiegała. Jak zawsze tylko spokój może nas uratować. Swoją drogą ja ostatnio wrzuciłam do koszyka na gemini swoje zakupy, których nie zrealizowałam i trochę się przeraziłam... Blisko 700 zł a nie było jeszcze w zamówieniu np laktatora (chyba się zdecyduje na lovi prolactis), pieluch, mleka ale z nim poczekam do samego porodu, jakby co muszą dać mi w szpitalu... Plus dochodzą jeszcze jakieś drobne ciuszki dla dziecka, koszule dla mnie i kilka gadżetów, no i musze szafę dokupić bo nie mamy już miejsca gdzie to pochować (marzyła mi się wielka pax ale mąż się buntuje i będzie tylko dokupiona z serii która też mamy z ikea)...JA to cały czas gdzieś z tylu głowy ze zamkną sklepy wszystkie ze nie będzie co jeść nie będzie można wyjść z domu nawet na zakupy. Ze bank przejmie moje oszczędności z konta . Ze nie będzie miejsca w szpitalach ze ludzie będą umierać na ulicy albowiem domu... takie mam myśli i sny !w nocy spałam 3 godz.
Ja jestem zachwycona seria mebli z Voxa baby lounge. Mamy już komodę z przewijakiem i zamówiliśmy teraz też szafę. Ale to idzie do małej do pokoju.Zalecam nie oglądać wiadomości i informacji o koronawirisie... Oszalejesz dziewczyno... Ja też się martwię i wcale mi nie na rękę to co się dzieje ale spokojnie, nie będzie żadnej apokalipsy, wojny... Bądźmy tylko rozsądni i stosujmy się do zaleceń. No powiem Ci ze masz fantazje, nie żebym się śmiała z Ciebie ale aż tak daleko bym nie wybiegała. Jak zawsze tylko spokój może nas uratować. Swoją drogą ja ostatnio wrzuciłam do koszyka na gemini swoje zakupy, których nie zrealizowałam i trochę się przeraziłam... Blisko 700 zł a nie było jeszcze w zamówieniu np laktatora (chyba się zdecyduje na lovi prolactis), pieluch, mleka ale z nim poczekam do samego porodu, jakby co muszą dać mi w szpitalu... Plus dochodzą jeszcze jakieś drobne ciuszki dla dziecka, koszule dla mnie i kilka gadżetów, no i musze szafę dokupić bo nie mamy już miejsca gdzie to pochować (marzyła mi się wielka pax ale mąż się buntuje i będzie tylko dokupiona z serii która też mamy z ikea)...