reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
A jak zamkna banki ?w bankomacie nie można wypłacić więcej niż 500 zł. A zawsze mogłam do 3000 !!
Jak zamkną banki to będziesz płacić kartą ;) bank ma zabezpieczenie, kasa nie zniknie, zobowiązania banku są przejmowane przez państwo.

Z drugiej strony jest klasyczny przykład samospełniającej się przepowiedni: idzie fama że ban bankrutuje- ludzie wypłacają masowo kasę- bank rzeczywiście bankrutuje. Takie "jak wykończyć bank w pigułce "😉

Właśnie do mnie dotarło że mam teraz żyć w szyjkowej niepewności do konca ciąży😨 tzn wiem że lepiej założyć że jest słabo i leżeć grzecznie do końca niż chodzić co 2 tygodnie i pogorszyć sprawę ale 8,5 tygodnia do końca, 5 tygodni do mojego prywatnego celu. Jak tu być cierpliwym bez usg?
A dlaczego masz do niej przychodzić? O te szyjkę czy o koronawirus?

Wcale tak nie zaszalałam. Nie miałam dosłownie nic. A zamówiłam dużo kosmetyków do kąpieli pielęgnacji na oparzenia pieluch zapas mały chusteczek wacikow.mleko jakbym nie mogła karmić. .. było więcej tylko musiałam się w tym 1000 zł. Zmiescic.teraz tylko żeby to wszystko doszło. Czas oczekiwania pisali ze do 10 dni ! Ale jak zamawialam i towar był w magazynie to powinno przyjść chyba ? Decyduje PRZECIEŻ kolejność zamówień?

Jak zamkną banki to będziesz płacić kartą ;) bank ma zabezpieczenie, kasa nie zniknie, zobowiązania banku są przejmowane przez państwo.

Z drugiej strony jest klasyczny przykład samospełniającej się przepowiedni: idzie fama że ban bankrutuje- ludzie wypłacają masowo kasę- bank rzeczywiście bankrutuje. Takie "jak wykończyć bank w pigułce "😉
JA to cały czas gdzieś z tylu głowy ze zamkną sklepy wszystkie ze nie będzie co jeść nie będzie można wyjść z domu nawet na zakupy. Ze bank przejmie moje oszczędności z konta . Ze nie będzie miejsca w szpitalach ze ludzie będą umierać na ulicy albowiem domu... takie mam myśli i sny !w nocy spałam 3 godz.

A dlaczego masz do niej przychodzić? O te szyjkę czy o koronawirus?
Szyjka i stan łożyska. Szyjka to może bardziej moja ciekawość bo w 32tygodniu to już dużo nie zrobią ale jakby przepływy siadły to wolałabym o tym wiedzieć...
JA to cały czas gdzieś z tylu głowy ze zamkną sklepy wszystkie ze nie będzie co jeść nie będzie można wyjść z domu nawet na zakupy. Ze bank przejmie moje oszczędności z konta . Ze nie będzie miejsca w szpitalach ze ludzie będą umierać na ulicy albowiem domu... takie mam myśli i sny !w nocy spałam 3 godz.
Nie rób sobie tego, zabezpiecz się RACJONALNIE i nie nakręcaj się bo nie potrzebujesz więcej nerwów...

Wracam od lekarza. Nie jest źle. Szyjka miękka, 2,5cm, wielgaśny lejek przez który wylądowałam w szpitalu(był 1cm efektywnej szyjki) się nieco zamknął, teraz jest malutki lejek od środka i malutki lejek od zewnątrz. Mogłabym ponarzekać że "miękka, niepewna, 2lejki" ale wolę myśleć "wróciliśmy do 2,5, z córką z 1,7wyleżałam 5 tygodni"💪
Dowiedziałam się o co chodzi ze sterydami: 2 tygodnie działają zgodnie ze swoim celem a po 2 tygodniach ich efekt maleje.
Ja wierzę że to dzięki nim moje malusie dziecko oddycha samodzielnie. 21 lutego dostałam sterydy a urodziłam 9 marca w 29/30tc

Zalecam nie oglądać wiadomości i informacji o koronawirisie... Oszalejesz dziewczyno... Ja też się martwię i wcale mi nie na rękę to co się dzieje ale spokojnie, nie będzie żadnej apokalipsy, wojny... Bądźmy tylko rozsądni i stosujmy się do zaleceń. No powiem Ci ze masz fantazje, nie żebym się śmiała z Ciebie ale aż tak daleko bym nie wybiegała. Jak zawsze tylko spokój może nas uratować. Swoją drogą ja ostatnio wrzuciłam do koszyka na gemini swoje zakupy, których nie zrealizowałam i trochę się przeraziłam... Blisko 700 zł a nie było jeszcze w zamówieniu np laktatora (chyba się zdecyduje na lovi prolactis), pieluch, mleka ale z nim poczekam do samego porodu, jakby co muszą dać mi w szpitalu... Plus dochodzą jeszcze jakieś drobne ciuszki dla dziecka, koszule dla mnie i kilka gadżetów, no i musze szafę dokupić bo nie mamy już miejsca gdzie to pochować (marzyła mi się wielka pax ale mąż się buntuje i będzie tylko dokupiona z serii która też mamy z ikea😒)...

reklama
Zalecam nie oglądać wiadomości i informacji o koronawirisie... Oszalejesz dziewczyno... Ja też się martwię i wcale mi nie na rękę to co się dzieje ale spokojnie, nie będzie żadnej apokalipsy, wojny... Bądźmy tylko rozsądni i stosujmy się do zaleceń. No powiem Ci ze masz fantazje, nie żebym się śmiała z Ciebie ale aż tak daleko bym nie wybiegała. Jak zawsze tylko spokój może nas uratować. Swoją drogą ja ostatnio wrzuciłam do koszyka na gemini swoje zakupy, których nie zrealizowałam i trochę się przeraziłam... Blisko 700 zł a nie było jeszcze w zamówieniu np laktatora (chyba się zdecyduje na lovi prolactis), pieluch, mleka ale z nim poczekam do samego porodu, jakby co muszą dać mi w szpitalu... Plus dochodzą jeszcze jakieś drobne ciuszki dla dziecka, koszule dla mnie i kilka gadżetów, no i musze szafę dokupić bo nie mamy już miejsca gdzie to pochować (marzyła mi się wielka pax ale mąż się buntuje i będzie tylko dokupiona z serii która też mamy z ikea😒)...
Ja jestem zachwycona seria mebli z Voxa baby lounge. Mamy już komodę z przewijakiem i zamówiliśmy teraz też szafę. Ale to idzie do małej do pokoju.

Do góry