reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja dzis miałam powtórzyć badanie moczu, maz mnie nie puścił,i sam pojechał, mówi ze Masa ludzi w laboratorium i nie poszedł z tego zgromadzenia. :) dr. Mówił ze pewnie zjadłam albo wypiłam cos słodkiego stad ten wynik. Nie bede powtarzać, boje sie włóczyć po tych przychodniach. Wczoraj przeczytałam jakis artykuł związany z wirusem, mam nadzieje ze na niego nie traficie, spać nie mogłam, mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy a juz w zadne artykuły nie klikam, obserwuje liczbę przypadków w mojej okolicy i to wystarczy.

reklama
Wracam od lekarza. Nie jest źle. Szyjka miękka, 2,5cm, wielgaśny lejek przez który wylądowałam w szpitalu(był 1cm efektywnej szyjki) się nieco zamknął, teraz jest malutki lejek od środka i malutki lejek od zewnątrz. Mogłabym ponarzekać że "miękka, niepewna, 2lejki" ale wolę myśleć "wróciliśmy do 2,5, z córką z 1,7wyleżałam 5 tygodni"💪
Dowiedziałam się o co chodzi ze sterydami: 2 tygodnie działają zgodnie ze swoim celem a po 2 tygodniach ich efekt maleje.

Super wiadomości Pszczoła2020 oby tak dalej.
A co do zakupów sklepy internetowe sa otwarte. Wszystko idzie dostać, nawet w smyku, maja tam wszystko czego potrzeba.

Wracam od lekarza. Nie jest źle. Szyjka miękka, 2,5cm, wielgaśny lejek przez który wylądowałam w szpitalu(był 1cm efektywnej szyjki) się nieco zamknął, teraz jest malutki lejek od środka i malutki lejek od zewnątrz. Mogłabym ponarzekać że "miękka, niepewna, 2lejki" ale wolę myśleć "wróciliśmy do 2,5, z córką z 1,7wyleżałam 5 tygodni"💪
Dowiedziałam się o co chodzi ze sterydami: 2 tygodnie działają zgodnie ze swoim celem a po 2 tygodniach ich efekt maleje.
Jakieś dobre wieści dzisiaj:) tak trzymać. Przynajmniej Ty pszczółko nie boisz się koronawirusa :)

Okazuje się że mija lekarka się boi. Sprzętu do prywatnego gabinetu starczy jej na 2 tygodnie. W szpitalu nie wie czy ją gdzieś nie przekierują tak hak to było we włoszech. Kwaśno mężowi powiedziała żeby oglądał na youtube jak się porody odbiera. Rozumiem jej obawy, ona ma dużo więcej niepewności niż my...
Dostałam na wszelki wypadek wytyczne już do końca ciąży. Jak będą skurcze to mam od razu biec na kroplówkę z antybiotykiem bo mam gbs, jeśli skurcze bedą przed skończonym 35tygodniem to szpital wojewódzki gdzie ona pracuje, jeśli po to mnie odeślą. Wiem jakie mam brać leki, mogę do niej dzwonić ale lepiej żebym na wizyty nie chodziła tylko grzecznie leżała jeszcze przynajmniej ten miesiąc. Wyleżę:) chyba że mi wody odejdą tak jak z córką to tu już nie zawalczę

Właśnie do mnie dotarło że mam teraz żyć w szyjkowej niepewności do konca ciąży😨 tzn wiem że lepiej założyć że jest słabo i leżeć grzecznie do końca niż chodzić co 2 tygodnie i pogorszyć sprawę ale 8,5 tygodnia do końca, 5 tygodni do mojego prywatnego celu. Jak tu być cierpliwym bez usg?

reklama
Do góry