Ja dzis miałam powtórzyć badanie moczu, maz mnie nie puścił,i sam pojechał, mówi ze Masa ludzi w laboratorium i nie poszedł z tego zgromadzenia. dr. Mówił ze pewnie zjadłam albo wypiłam cos słodkiego stad ten wynik. Nie bede powtarzać, boje sie włóczyć po tych przychodniach. Wczoraj przeczytałam jakis artykuł związany z wirusem, mam nadzieje ze na niego nie traficie, spać nie mogłam, mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy a juz w zadne artykuły nie klikam, obserwuje liczbę przypadków w mojej okolicy i to wystarczy.
reklama
Pszczoła2020
Fanka BB :)
Wracam od lekarza. Nie jest źle. Szyjka miękka, 2,5cm, wielgaśny lejek przez który wylądowałam w szpitalu(był 1cm efektywnej szyjki) się nieco zamknął, teraz jest malutki lejek od środka i malutki lejek od zewnątrz. Mogłabym ponarzekać że "miękka, niepewna, 2lejki" ale wolę myśleć "wróciliśmy do 2,5, z córką z 1,7wyleżałam 5 tygodni"
Dowiedziałam się o co chodzi ze sterydami: 2 tygodnie działają zgodnie ze swoim celem a po 2 tygodniach ich efekt maleje.
Dowiedziałam się o co chodzi ze sterydami: 2 tygodnie działają zgodnie ze swoim celem a po 2 tygodniach ich efekt maleje.
Magdalenka16
Jakieś dobre wieści dzisiaj tak trzymać. Przynajmniej Ty pszczółko nie boisz się koronawirusaWracam od lekarza. Nie jest źle. Szyjka miękka, 2,5cm, wielgaśny lejek przez który wylądowałam w szpitalu(był 1cm efektywnej szyjki) się nieco zamknął, teraz jest malutki lejek od środka i malutki lejek od zewnątrz. Mogłabym ponarzekać że "miękka, niepewna, 2lejki" ale wolę myśleć "wróciliśmy do 2,5, z córką z 1,7wyleżałam 5 tygodni"
Pszczoła2020
Okazuje się że mija lekarka się boi. Sprzętu do prywatnego gabinetu starczy jej na 2 tygodnie. W szpitalu nie wie czy ją gdzieś nie przekierują tak hak to było we włoszech. Kwaśno mężowi powiedziała żeby oglądał na youtube jak się porody odbiera. Rozumiem jej obawy, ona ma dużo więcej niepewności niż my...
Dostałam na wszelki wypadek wytyczne już do końca ciąży. Jak będą skurcze to mam od razu biec na kroplówkę z antybiotykiem bo mam gbs, jeśli skurcze bedą przed skończonym 35tygodniem to szpital wojewódzki gdzie ona pracuje, jeśli po to mnie odeślą. Wiem jakie mam brać leki, mogę do niej dzwonić ale lepiej żebym na wizyty nie chodziła tylko grzecznie leżała jeszcze przynajmniej ten miesiąc. Wyleżę chyba że mi wody odejdą tak jak z córką to tu już nie zawalczę
Dostałam na wszelki wypadek wytyczne już do końca ciąży. Jak będą skurcze to mam od razu biec na kroplówkę z antybiotykiem bo mam gbs, jeśli skurcze bedą przed skończonym 35tygodniem to szpital wojewódzki gdzie ona pracuje, jeśli po to mnie odeślą. Wiem jakie mam brać leki, mogę do niej dzwonić ale lepiej żebym na wizyty nie chodziła tylko grzecznie leżała jeszcze przynajmniej ten miesiąc. Wyleżę chyba że mi wody odejdą tak jak z córką to tu już nie zawalczę
Pszczoła2020
Właśnie do mnie dotarło że mam teraz żyć w szyjkowej niepewności do konca ciąży tzn wiem że lepiej założyć że jest słabo i leżeć grzecznie do końca niż chodzić co 2 tygodnie i pogorszyć sprawę ale 8,5 tygodnia do końca, 5 tygodni do mojego prywatnego celu. Jak tu być cierpliwym bez usg?
Magdalenka16
Chciałam zrobić zakupy przez internet na gemini i tam nie mają opcji płatność za pobraniem? ??
Mieli ale może ja wycofali ze względu na koronawirusa... Wszędzie apelują aby wykonywać transakcję bezgotówkowe.Chciałam zrobić zakupy przez internet na gemini i tam nie mają opcji płatność za pobraniem? ??
Magdalenka16
juz wiem.zamówiłam za dużo. Musi być do 1000 zł wtedy jest opcja za pobraniem.ciekawe czy mi teraz przyjdzie ta paczka.
reklama
Magdalenka16
Jak zrobiłam zakupy do 1000 zł to poszło.Mieli ale może ja wycofali ze względu na koronawirusa... Wszędzie apelują aby wykonywać transakcję bezgotówkowe.
Podziel się: