reklama
Wiewióreczka87
Fanka BB :)
Niedawno, to w obecnej ciąży było, bardzo dobra i chwalona prenatolog z Wrocławia tak mi powiedziała. To samo powtórzył mi mój gin. Że to tak jak za starych czasów brzuch centymetrem się mierzyło i na tej podstawie określało wagę. Że absolutnie już się tego nie robi, bo się nie sprawdza, tylko zamęt wprowadza.Naprawdę? Dawno z nim rozmawiałaś? Taka bym była szczęśliwa, gdybym rzeczywiście mogła te wyniki do kosza wyrzucić...
Oby, w sierpniu jeszcze nie było mowy o tym, że na to już się nie patrzy. A niby najnowszy sprzęt, prywatnie i w ogóle...Niedawno, to w obecnej ciąży było, bardzo dobra i chwalona prenatolog z Wrocławia tak mi powiedziała. To samo powtórzył mi mój gin. Że to tak jak za starych czasów brzuch centymetrem się mierzyło i na tej podstawie określało wagę. Że absolutnie już się tego nie robi, bo się nie sprawdza, tylko zamęt wprowadza.
Wiewióreczka87
Ja też w sierpniu miałam prenatalneOby, w sierpniu jeszcze nie było mowy o tym, że na to już się nie patrzy. A niby najnowszy sprzęt, prywatnie i w ogóle...
To chyba jednak wrzesień był, skoro początek ciąży ustalony mam na 9 lipca, raczej nie ma szans na sierpień xD No to teraz mam poddaną w wątpliwość kompetencję mojej ginki ;p A niby ma masę tych certyfikatów, polskich i brytyjskich...Ja też w sierpniu miałam prenatalneGdzieś jeszcze później w necie znalazłam informacje potwierdzające, żeby na to nie patrzeć.
Oczekujaca123
@Gannka super ze wszystki ok. Mimo Twojej straty masz mieć wizyty raz na miesiąc?!...To chyba jednak wrzesień był, skoro początek ciąży ustalony mam na 9 lipca, raczej nie ma szans na sierpień xD No to teraz mam poddaną w wątpliwość kompetencję mojej ginki ;p A niby ma masę tych certyfikatów, polskich i brytyjskich...
@Ika88 ha robiłam prenatalne w kwietniu 2018 w 1szej ciąży. Też nie miałam takich wyliczeń..
Teraz w ten ciąży grudzień 2018 1prenatalme też brak takiego wyliczenia.
Gannka
Wydaje mi się, że tylko teraz tak za miesiąc, później dziecko będzie większe będzie naciskać już na szyjke i wizyty będą częstsze. Sama mówiła że przy mojej historii będą wizyty częściej, jak by chciała mnie widzieć znowu za miesiąc to się nie zgodzę, ale wątpię żeby tak bylo@Gannka super ze wszystki ok. Mimo Twojej straty masz mieć wizyty raz na miesiąc?!...
@Ika88 ha robiłam prenatalne w kwietniu 2018 w 1szej ciąży. Też nie miałam takich wyliczeń..
To możliwe że po długim chodzeniu się plami? Caly tydzień siedziałam w domu, polegiwalam, ewentualnie samochodem gdzieś pojechałam i było ok. Wczoraj jakieś 2,5 h lazilam po centrum i oczywiście na wieczór różowy śluz... Dziś już siedzę i się nie ruszam.
To tylko mnie łapią na dołujące testy, najpierw to, potem ten cholerny actim partus, przez którego moja nerwica osiągnęła szczyt swoich możliwości...@Gannka super ze wszystki ok. Mimo Twojej straty masz mieć wizyty raz na miesiąc?!...
reklama
Podziel się: