reklama
Wiewióreczka87
Fanka BB :)
Niedawno, to w obecnej ciąży było, bardzo dobra i chwalona prenatolog z Wrocławia tak mi powiedziała. To samo powtórzył mi mój gin. Że to tak jak za starych czasów brzuch centymetrem się mierzyło i na tej podstawie określało wagę. Że absolutnie już się tego nie robi, bo się nie sprawdza, tylko zamęt wprowadza.Naprawdę? Dawno z nim rozmawiałaś? Taka bym była szczęśliwa, gdybym rzeczywiście mogła te wyniki do kosza wyrzucić...
Oby, w sierpniu jeszcze nie było mowy o tym, że na to już się nie patrzy. A niby najnowszy sprzęt, prywatnie i w ogóle...Niedawno, to w obecnej ciąży było, bardzo dobra i chwalona prenatolog z Wrocławia tak mi powiedziała. To samo powtórzył mi mój gin. Że to tak jak za starych czasów brzuch centymetrem się mierzyło i na tej podstawie określało wagę. Że absolutnie już się tego nie robi, bo się nie sprawdza, tylko zamęt wprowadza.
Wiewióreczka87
Ja też w sierpniu miałam prenatalne Gdzieś jeszcze później w necie znalazłam informacje potwierdzające, żeby na to nie patrzeć.Oby, w sierpniu jeszcze nie było mowy o tym, że na to już się nie patrzy. A niby najnowszy sprzęt, prywatnie i w ogóle...
To chyba jednak wrzesień był, skoro początek ciąży ustalony mam na 9 lipca, raczej nie ma szans na sierpień xD No to teraz mam poddaną w wątpliwość kompetencję mojej ginki ;p A niby ma masę tych certyfikatów, polskich i brytyjskich...Ja też w sierpniu miałam prenatalne Gdzieś jeszcze później w necie znalazłam informacje potwierdzające, żeby na to nie patrzeć.
Oczekujaca123
@Gannka super ze wszystki ok. Mimo Twojej straty masz mieć wizyty raz na miesiąc?!...To chyba jednak wrzesień był, skoro początek ciąży ustalony mam na 9 lipca, raczej nie ma szans na sierpień xD No to teraz mam poddaną w wątpliwość kompetencję mojej ginki ;p A niby ma masę tych certyfikatów, polskich i brytyjskich...
@Ika88 ha robiłam prenatalne w kwietniu 2018 w 1szej ciąży. Też nie miałam takich wyliczeń..
Teraz w ten ciąży grudzień 2018 1prenatalme też brak takiego wyliczenia.
Gannka
Wydaje mi się, że tylko teraz tak za miesiąc, później dziecko będzie większe będzie naciskać już na szyjke i wizyty będą częstsze. Sama mówiła że przy mojej historii będą wizyty częściej, jak by chciała mnie widzieć znowu za miesiąc to się nie zgodzę, ale wątpię żeby tak bylo Byle nie plamic... Dziś jest 8+6, prenatalne wypadną na 12+2.@Gannka super ze wszystki ok. Mimo Twojej straty masz mieć wizyty raz na miesiąc?!...
@Ika88 ha robiłam prenatalne w kwietniu 2018 w 1szej ciąży. Też nie miałam takich wyliczeń..
To możliwe że po długim chodzeniu się plami? Caly tydzień siedziałam w domu, polegiwalam, ewentualnie samochodem gdzieś pojechałam i było ok. Wczoraj jakieś 2,5 h lazilam po centrum i oczywiście na wieczór różowy śluz... Dziś już siedzę i się nie ruszam.
To tylko mnie łapią na dołujące testy, najpierw to, potem ten cholerny actim partus, przez którego moja nerwica osiągnęła szczyt swoich możliwości...@Gannka super ze wszystki ok. Mimo Twojej straty masz mieć wizyty raz na miesiąc?!...
reklama
Podziel się: