reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wydaje mi się, że tylko teraz tak za miesiąc, później dziecko będzie większe będzie naciskać już na szyjke i wizyty będą częstsze. Sama mówiła że przy mojej historii będą wizyty częściej, jak by chciała mnie widzieć znowu za miesiąc to się nie zgodzę, ale wątpię żeby tak bylo:p Byle nie plamic... Dziś jest 8+6, prenatalne wypadną na 12+2.
To możliwe że po długim chodzeniu się plami? Caly tydzień siedziałam w domu, polegiwalam, ewentualnie samochodem gdzieś pojechałam i było ok. Wczoraj jakieś 2,5 h lazilam po centrum i oczywiście na wieczór różowy śluz... Dziś już siedzę i się nie ruszam.

Ja tez na początku ciąży plamilam, to był 6tc,nikt nie wiedział od czego, w 8tc okazało się ze mam polipa i to przez niego dochodziło do plamienia..

reklama
@Ika88 co to actim partus?

@Gannka no to dobrze ;* ja nie chodzę...po.dlugim chodzeniu boli.mnie brzuch mam więcej śluzu o wogole jest do dupy. Chodzenie w ciąży to zło;p no coz tak to było w moim przypadku
A na początku też przerobilam śluz różowy brązowy żółty itp itd :)

@Ika88 co to actim partus?

@Gannka no to dobrze ;* ja nie chodzę...po.dlugim chodzeniu boli.mnie brzuch mam więcej śluzu o wogole jest do dupy. Chodzenie w ciąży to zło;p no coz tak to było w moim przypadku
A na początku też przerobilam śluz różowy brązowy żółty itp itd :)
Test jakiegośtam białka, który pomaga oszacować, czy pacjentka jest zagrożona porodem przedwczesnym, że szansa na poród w przeciągu bodajże 2 tygodni od wykonania go jest duża. Wygląda jak zwykły wymaz z szyjki, pokazuje wynik pozytywny lub negatywny. Ginka zrobiła mi go w 26 tygodniu. Nie muszę chyba pisać jak się czułam po otrzymaniu pozytywnego wyniku :(

@Audia20 gratulacje <3

Dziewczynki ja tak z doskoku poki mąż mój nie widzi ,ze już czytam na internecie. Wizytę mam dopiero za 2 tyg w piątek. Coś mnie przedtem zaczęło łaskotać w pani szanownej wiec zaladowalam lactovaginal , po jakiś 2 h jak wstalam większa ilość śluzu pomieszany bialy z jakimś żółtym glutem... to infekcja ? Czy efekt tych tabletek ? :( już schizuje i wyć mi się chce :(

@Audia20 gratulacje <3

Dziewczynki ja tak z doskoku poki mąż mój nie widzi ,ze już czytam na internecie. Wizytę mam dopiero za 2 tyg w piątek. Coś mnie przedtem zaczęło łaskotać w pani szanownej wiec zaladowalam lactovaginal , po jakiś 2 h jak wstalam większa ilość śluzu pomieszany bialy z jakimś żółtym glutem... to infekcja ? Czy efekt tych tabletek ? :( już schizuje i wyć mi się chce :(
W ciąży może się pojawić cała rozpiętość różnych barw i śluzu, jeśli miałabym silne przeczucie (albo schizę ;p ), że to infekcja, a wizyta daleko, zrobiłabym posiew moczu, żeby sprawdzić, czy gdzieś jeszcze coś się nie hoduje.

reklama
@Ika88 w posiewie z moczu wyjdzie dziad który jakimś cudem szaleje w pochwie?Kochana ja schizuje z byle powodu, a to dlatego ze się naczytałam już wszystkiego co możliwe i jestem obciążana praca zawodowa...

Do góry