reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wydaje mi się, że tylko teraz tak za miesiąc, później dziecko będzie większe będzie naciskać już na szyjke i wizyty będą częstsze. Sama mówiła że przy mojej historii będą wizyty częściej, jak by chciała mnie widzieć znowu za miesiąc to się nie zgodzę, ale wątpię żeby tak bylo:p Byle nie plamic... Dziś jest 8+6, prenatalne wypadną na 12+2.
To możliwe że po długim chodzeniu się plami? Caly tydzień siedziałam w domu, polegiwalam, ewentualnie samochodem gdzieś pojechałam i było ok. Wczoraj jakieś 2,5 h lazilam po centrum i oczywiście na wieczór różowy śluz... Dziś już siedzę i się nie ruszam.

Ja tez na początku ciąży plamilam, to był 6tc,nikt nie wiedział od czego, w 8tc okazało się ze mam polipa i to przez niego dochodziło do plamienia..

reklama
@Ika88 co to actim partus?

@Gannka no to dobrze ;* ja nie chodzę...po.dlugim chodzeniu boli.mnie brzuch mam więcej śluzu o wogole jest do dupy. Chodzenie w ciąży to zło;p no coz tak to było w moim przypadku
A na początku też przerobilam śluz różowy brązowy żółty itp itd :)

@Ika88 co to actim partus?

@Gannka no to dobrze ;* ja nie chodzę...po.dlugim chodzeniu boli.mnie brzuch mam więcej śluzu o wogole jest do dupy. Chodzenie w ciąży to zło;p no coz tak to było w moim przypadku
A na początku też przerobilam śluz różowy brązowy żółty itp itd :)
Test jakiegośtam białka, który pomaga oszacować, czy pacjentka jest zagrożona porodem przedwczesnym, że szansa na poród w przeciągu bodajże 2 tygodni od wykonania go jest duża. Wygląda jak zwykły wymaz z szyjki, pokazuje wynik pozytywny lub negatywny. Ginka zrobiła mi go w 26 tygodniu. Nie muszę chyba pisać jak się czułam po otrzymaniu pozytywnego wyniku :(

@Audia20 gratulacje <3

Dziewczynki ja tak z doskoku poki mąż mój nie widzi ,ze już czytam na internecie. Wizytę mam dopiero za 2 tyg w piątek. Coś mnie przedtem zaczęło łaskotać w pani szanownej wiec zaladowalam lactovaginal , po jakiś 2 h jak wstalam większa ilość śluzu pomieszany bialy z jakimś żółtym glutem... to infekcja ? Czy efekt tych tabletek ? :( już schizuje i wyć mi się chce :(

@Audia20 gratulacje <3

Dziewczynki ja tak z doskoku poki mąż mój nie widzi ,ze już czytam na internecie. Wizytę mam dopiero za 2 tyg w piątek. Coś mnie przedtem zaczęło łaskotać w pani szanownej wiec zaladowalam lactovaginal , po jakiś 2 h jak wstalam większa ilość śluzu pomieszany bialy z jakimś żółtym glutem... to infekcja ? Czy efekt tych tabletek ? :( już schizuje i wyć mi się chce :(
W ciąży może się pojawić cała rozpiętość różnych barw i śluzu, jeśli miałabym silne przeczucie (albo schizę ;p ), że to infekcja, a wizyta daleko, zrobiłabym posiew moczu, żeby sprawdzić, czy gdzieś jeszcze coś się nie hoduje.

reklama
@Ika88 w posiewie z moczu wyjdzie dziad który jakimś cudem szaleje w pochwie?Kochana ja schizuje z byle powodu, a to dlatego ze się naczytałam już wszystkiego co możliwe i jestem obciążana praca zawodowa...

Do góry