olamakota
Fanka BB :)
Ojej, a co to za zalecenia z tym mięsem? Chyba nie dałabym rady...Ja mam bardzo twardy jak się najem (a wpychają mi dwa kawałki mięsa , które mam jeść wg zaleceń lekarza) i później schizuje że mam twardy brzuch.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ojej, a co to za zalecenia z tym mięsem? Chyba nie dałabym rady...Ja mam bardzo twardy jak się najem (a wpychają mi dwa kawałki mięsa , które mam jeść wg zaleceń lekarza) i później schizuje że mam twardy brzuch.
Ojej, a co to za zalecenia z tym mięsem? Chyba nie dałabym rady...
Ja to raczej królikiem jestem w tej kwestii i dlatego zapytałam bo jak źle się czujesz na takiej diecie to możesz pozamieniać. Nie jem bo nie lubię ale jak np. synek chce to mu nie odmawiam. Wiadomo, faceciMój lekarz twierdzi że królikami nie jesteśmy i dzidzia musi mieć dużo białka i mam jeść dużo białka (posiłki jak dla faceta) np.kromka chleba i dwa plastry szynki, na obiad jeden ziemniak, coś kwaśnego jakiegoś ogórka albo kapuche i dwa kawałki mięsa.
Ja to raczej królikiem jestem w tej kwestii i dlatego zapytałam bo jak źle się czujesz na takiej diecie to możesz pozamieniać. Nie jem bo nie lubię ale jak np. synek chce to mu nie odmawiam. Wiadomo, faceci
Dziewczyny wiem ze niektóre z Was lamia sobie glowe jak to jest po pierwszej cc czy zrobia Wam kolejna. To dzisiaj przyszła nad ranem dziewczyna co miala 1 cc i teraz odeszly jej wody i ma skurcze (miala skierowanie na cc za pare dni) i bala sie ze nie będą chcieli jej zrobic cc bo sie zaczelo i tutaj akurat uszanowlai Jej decyzje i za chwile idzie na cc. Wiec da sie. A co do czopa jej tez jakos odchodzi od tygodia a skurcze i wody w nocy dzisiaj jej odeszły..
Wiem ze sa dziewczyny które mialy atonie macicy jak ja. Wlasnie wyszlam z wizyty doktorka się troche obawia ale dostane przy cc leki by obnizyc prawdopodobienstwo. Sama sie po jej minie troche zaniepokoilam
Basia dziękuję
Zastanawiałam się czy z atonią nie jest tak, że częściej występuje jeżeli cc robią w ostatniej chwili, po wielu godzinach porodu sn? Jeśli cc jest planowana i wiedzą, że mają podać leki to powinno być dobrze