reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wiem co czujesz... ja tez jak wychodzilam po dlugim lezeniu w domu to az bylo mi dziwnie.. ale zacZęłam powoli wychodzic na zakupy z mezem jakies spotkania ze znajomymi i szyjka bez zmian :) ale prace domowe to moge zzapomnieć do konca ciąży.. a ja tak uwielbiam sprzątać hehe ale dla dZiecka jestem w stanie zrobic wszystko..

reklama
Wiem co czujesz... ja tez jak wychodzilam po dlugim lezeniu w domu to az bylo mi dziwnie.. ale zacZęłam powoli wychodzic na zakupy z mezem jakies spotkania ze znajomymi i szyjka bez zmian :) ale prace domowe to moge zzapomnieć do konca ciąży.. a ja tak uwielbiam sprzątać hehe ale dla dZiecka jestem w stanie zrobic wszystko..
No ja w domu nic nie robię,nawet nie gotuje i pieke co uwielbiam, porządki tez nie po mojemu,no ale cóż:-)trzeba to trzeba leżeć i juz chociaż nie wiadomo jakby było gdyby się chodziło lepiej nie ryzykować, ja jak lezalam przed szwem to i tak szyjka bardzo szybko się skracala, ale lekarz teraz kazał leżeć to leże tym bardziej ze to dwójka dzieciaczkow na raz:-)to obciążenie na szyjkę dużo większe.Nie wiem czy odwaze się wyjść gdzieś do sklepu:-)nawet dzisiaj jak jechalam robić wyniki to byli mi strasznie nie wygodnie w samochodzie bo mogę leżeć tylko na lewym boku,przy każdej innej pozycji dusi mnie.

Współczuję ci ale dasz rade !!! Jeszcze trochę i juz bedziesz po. :) odrazu dwojeczka na raz to zobacz jedno poswiecenie :) :) ja tez mialam stresa jak szłam na zakupy ale u mnie ewidentnie porzadki domowe skracaly szyjke za duzy wysiłek.. teraz juz jest ok :)

Ja masakra. Dostaje zastrzyki z no spy bo lykac tabl nie mogę. Wymioty. I tak mi to nic nie daje. Skurcze są. Ból w nerce. Doszedł stan podgoraczkowy. Jak mi wzrośnie temp to szpital. Juz nawet nie myślę co z szyjka

Hej dziewczyny. Jestem w 21 tyg ciazy. 2 tyg temu szyjka 35 mm przez USG dopochwowe wykonane u endokrynologa który jest też ginekologiem. Martwilam się i poprosiłam żeby mnie zbadał. Kilka dni temu u mojego ginekologa USG przez brzuch i szyjka 32 mm. Nie zalecił żadnego leżenia ani nic . Sama nie wiem... Czy ta różnica to może być przez to, ze jedno dopochwowo a drugie przez brzuch? Trochę się martwię więc zaczęłam więcej leżeć. Pozdrawiam Was.

Martyna to niewielka różnica a myślę że wynikała właśnie przez to ze była mierzona raz dopochwowo a drugi raz przez brzuch.

Mi nigdy nie mierzono przez brzuch. Pierwsze słyszę ze moŻna określić dlugosc szyjki przez brzuch. Najbardziej wiarygodna metoda mierzenia jest dopochowo i wazne zeby mierzyl ci ten sam lekarz... 35mm to dobra długość. Dopochowo jest w stanie okreslic dlugosc szyjki oraz jakiekolwiek rozwarcie jesli bys miala.

Hej dziewczyny. Jestem w 21 tyg ciazy. 2 tyg temu szyjka 35 mm przez USG dopochwowe wykonane u endokrynologa który jest też ginekologiem. Martwilam się i poprosiłam żeby mnie zbadał. Kilka dni temu u mojego ginekologa USG przez brzuch i szyjka 32 mm. Nie zalecił żadnego leżenia ani nic . Sama nie wiem... Czy ta różnica to może być przez to, ze jedno dopochwowo a drugie przez brzuch? Trochę się martwię więc zaczęłam więcej leżeć. Pozdrawiam Was.
Ja Ci powiem ze tez miałam długą szyjkę ale u mnie wizyty odnośnie pomiaru szyjki odbywały się co tydzień po uprzednim poronieniu i szyjka ładnie się trzymała i nagle bardzo szybko z tygodnia na tydziec szybko się skracala,myślę ze musisz to monitorować bo u mnie z 39 w ciągu tygodnia zleciala na 22 a następny tydzień juz tylko 10 mm i konieczny był szew,więc oszczędzaj się na pewno i może częściej mierz szyjkę,lepiej tego pilnować.Pozdrawiam i życzę zdrowka :-)

reklama
Do góry