reklama
reniuszek
Love in the knick of time
Kurde współczuję.No i potwierdziła się ta cholerna toxoplazmoza,teraz do końca ciąży antybiotyk:-(Gdzieś musialam ja na świeżo zalapac bo awidność wyszła niska możliwe ze ostatnio w szpitalu zalapalam bo przed szpitalem nie miałam.
Ja dzisiaj po wizycie . Szyjka taka sama 2,85cm wiec sukces.
Mi zaczął się 27A który tydzien u ciebie?? Mi sie juz zaczął 29
reniuszek
Fajnie ze macie pozakladane wszystko, mój lęk jednak stwierdził ze nie będziemy ingerować pessarem bo szyjka ok 3cm, po domu sie poruszam tak czy siak.
A on obawia sie infekcji w związku z krążkiem i narazie mam się oszczędzać ..... szyjke mam twardą i zamknięta. Synek ulozyl sie posladkowo i nie czuje ucisku . Wymaz jutro zawoze na posiew i zobaczymy.
Mówił że jak szyjka będzie będzie granicy 2,5 cm wtedy założymy pessar. Troszkę się boję . Kolejna wizyta za dwa tygodnie.
A on obawia sie infekcji w związku z krążkiem i narazie mam się oszczędzać ..... szyjke mam twardą i zamknięta. Synek ulozyl sie posladkowo i nie czuje ucisku . Wymaz jutro zawoze na posiew i zobaczymy.
Mówił że jak szyjka będzie będzie granicy 2,5 cm wtedy założymy pessar. Troszkę się boję . Kolejna wizyta za dwa tygodnie.
Merlie123
Zaangażowana w BB
Moja tez nie chciala zakladac krazka przy 3cm kiedy szyjka byla zamknięta mówiła ze nie ma sensu bo jesZcze pobudzimy szyjke dojdzie infekcja skurcze i bedzie gorzej. Ja na szczęście nie mialam nigdy skurczy twardnien brzucha mi sie skracala szyjka jak szalalam w domu ze sprzątaniem. Teraz funkcjonuje normalnie chodze na zakupy myje naczynia ale nie sprzatam.. to działka męża jak narazie szyjka od 8tygodni ma 3cm.. i jest ok. Mialam badana szyjke paluchem i mówiła ze jest ok.
reniuszek
Mi czasem twardnieje brzuch , ale póki co nie odbiło sie to na szyjce. Ma nadzieję, ze u mnie ta długość sie utrzyma.Moja tez nie chciala zakladac krazka przy 3cm kiedy szyjka byla zamknięta mówiła ze nie ma sensu bo jesZcze pobudzimy szyjke dojdzie infekcja skurcze i bedzie gorzej. Ja na szczęście nie mialam nigdy skurczy twardnien brzucha mi sie skracala szyjka jak szalalam w domu ze sprzątaniem. Teraz funkcjonuje normalnie chodze na zakupy myje naczynia ale nie sprzatam.. to działka męża jak narazie szyjka od 8tygodni ma 3cm.. i jest ok. Mialam badana szyjke paluchem i mówiła ze jest ok.
Ostatni tydzien trochę się przetestowaliśmy, częściej wstawalam , lazilam po domu Góra dół , nawet drobne porządki robiłam i nic się z szyjka nie stało. Oby ta, nam zostało do końca ciazy.
reniuszek
A bierzesz magnez? Ja biore i nie mam żadnych twardnien brzucha biore 3x1 dziennie. Mi zbytnio nie kazała chodzić po schodach także unikam tego ale przyznam sie ze polegiwuje w domu jesli nie mam nic do roboty
Tak , biorę magnez 3x2 czasami 4x2. Do tego mam spasmoline jeśli mam w ciągu dnia twardnienia to lekarz kazał brać 1 tabletkę.
Ja leżę cały czas z przerwami na odwiedziny lodówki toalety...jak zobaczę że coś brudne to posprzatam. Z tymze żadne wysilkowe prace. Posiłków nie gotuję, mąż przywozi z baru mlecznego. Nie chciałabym byc przykuta do łóżka całkowicie.
reklama
Merlie123
Zaangażowana w BB
No ja w najgorszym okresie szyjkowym mialam 23mm i rozwarcie wiec lezalam leżałam i nic poza tym... i sie wydluzyla do 30mm myślę ze to moj max... taka mam szyjke. Rozumiem ciebie ze ciezko przykluc sie do łóżka , ja jak leżałam to bylam zalamana . Jestem starsznie energiczna dziewczyna a to lezenie mnie dobijalo ale na ostatniej wizycie dala mi zielone światło powiedziala ze mam więcej chodzić na spacery bo jeszcze cukrzyce mi sie pokazala i zeby zbic wlasnie cukier sobie spacerować ale w glowie mysle ciągle o szyjce... ale juz 29tydzien coraz blizej. A u ciebie ktory to?
Podziel się: