reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@Merlie123 ja w sumie toco zawsze tylko odstawiłam słodycze u ograniczyłam owoce z wysokim IG . Bardzo dużo warzyw ciemne pieczywo mięso wędliny jogurty naturalne płatki owsiane...

hchylhb820bsn4sa.png

A jadlas systematycznie np co 3h pilnowas tego? I co np ze smazonym jedzeniem??
Ja jem co dwie godz.tak mam rozpisane i smazonego wcale,mięso jedynie pieczone albo gotowane,dużo warzyw mniej owoców zero słodyczy zero soków napoi tylko woda,ciemny chleb chude wędliny i jakoś trzymał się w normie.Najgorzej ze brzuch mnie dzisiaj boli tak jak na okres i juz się boje:-(

Czy ktoras z was brala tabletki z żurawiną i vit c w ciazy na zapalenie drog moczowych? Ja chcialam brac profilaktycznie bo mialam bakterie. Mama przysłała mi prouro czy ktos moze je brał w ciazy?

@Merile123 trochę rzadziej jem , smażone rzadko ale tak czy tak jadłam rzadko [emoji14] . Na początku jadłam ściśle z wytycznymi (6 posiłków itd) i powoli sprawdzałam na co mogę sobie pozwolić bo każdy inaczej reaguje

hchylhb820bsn4sa.png

Czy ktoras z was brala tabletki z żurawiną i vit c w ciazy na zapalenie drog moczowych? Ja chcialam brac profilaktycznie bo mialam bakterie. Mama przysłała mi prouro czy ktos moze je brał w ciazy?

Nie znam tych tabletek.
Ja brałam zuravit na początku ciąży . Teraz co wynik wynik moczu to idealny, więc warto było.

Hej dziewczyny, byłam wczoraj na kontroli miałam robione ktg i wszystko w idealnym porządku. Usg, z dzieckiem też. Ale dziś rano obudził mnie ból całego brzucha do tego twardnienie,.przez 20 minut nie mogłam sie ruszyć później samo zeszło. Więcej już mnie nie bolało, moj lekarz ma od dzisiaj urlop a szpital w innym miescie, nie wiem co powinnam zrobić, duzo leżę. To 21 tydzień.

reklama
Anna1107 jak sie czujesz dzis?
No juz lepiej,bo wczoraj wystraszylam się skąd te bóle, wiem ze co jakiś czas mogą być ale jakosvwczoraj mnie trzymało. Dzisiaj jak pojechalam robić wyniki to aż dziwnie mi było ze wyszlam z domu:-)i balam się żeby tylko wszystko było dobrze,chociaż trochę powietrza zlapalam:-)W poniedziałek IDE do lekarza wieczorem jako ostatnia żeby tam nie czekać i nie siedzieć to zobacze jak szew i jak dzieci,nie mogę się juz doczekać:-)

Do góry