reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
I jak założyli Ci szew to moglas chociaż cos robić?czy tez tylko leżenie?
Te pierwsze dni lezalam w większości,ale mam dwójkę dzieci, więc tak do końca też się nie da. Z resztą nie chciałabym. Potem już robiłam wszystko w domu normalnie, poza zakupami i długimi spacerami.
Ja mam porównanie z pessarem z poprzedniej ciąży i ze szwem - u mnie McDonalda jest chyba lepiej. Tzn. od kwietnia szyjka praktycznie się za wiele nie zmienila! No i skurcze się bardzo uspokoily, choć to trwało stopniowo.
Niestety doświadczeń z ciąży bliźniaczej nie mam. Nie znam też nikogo, kto by miał.
Przed założeniem szwu musiałam podpisać zgody, na znieczulenie ogólne i ze wiem,że zabieg może spowodować pęknięcie błon plodowych lub wyzwolić czynność skurczowa macicy. Także ja rozumiem obawy Twojego lekarza .
Ale mam nadzieję,że będzie dobrze!

Jestem po wizycie. Szyjka z 27mm powróciła do około 35 mm, czyli super. Odpoczywanie, leżenie (nie cały czas) luteina i magnez pomogły. Brzuch nadal mi twardnieje, ale mam wrażenie że trochę mniej. Dzięki dziewczyny za wsparcie. Następna wizyta za 3 tygodnie

Widzę że prawie same dobre wieści z wizyt :) super :) może u mnie też już będzie ok ! Dziewczyny a ciąże kiedy uznaje się za donoszona ? W 37+0 czy 38+0 ?

hchylhb820bsn4sa.png

Chyba w 38 jest donoszona :) super ze takie wiadomości.. ja tez duzo leżę odpoczywam chociaz dzis pojechalam z mezem do tesco nakupowac smoczki pampersy oby wszystko było ok, wizyta za tydzien :)

reklama
Jestem po wizycie. Szyjka z 27mm powróciła do około 35 mm, czyli super. Odpoczywanie, leżenie (nie cały czas) luteina i magnez pomogły. Brzuch nadal mi twardnieje, ale mam wrażenie że trochę mniej. Dzięki dziewczyny za wsparcie. Następna wizyta za 3 tygodnie
A mówią i piszą, ze szyjka niby się nie wydluży a u Ciebie proszę wydłużyła sięTo super:-)

Do góry