reklama
figowa mama
Fanka BB :)
Te pierwsze dni lezalam w większości,ale mam dwójkę dzieci, więc tak do końca też się nie da. Z resztą nie chciałabym. Potem już robiłam wszystko w domu normalnie, poza zakupami i długimi spacerami.I jak założyli Ci szew to moglas chociaż cos robić?czy tez tylko leżenie?
Ja mam porównanie z pessarem z poprzedniej ciąży i ze szwem - u mnie McDonalda jest chyba lepiej. Tzn. od kwietnia szyjka praktycznie się za wiele nie zmienila! No i skurcze się bardzo uspokoily, choć to trwało stopniowo.
Niestety doświadczeń z ciąży bliźniaczej nie mam. Nie znam też nikogo, kto by miał.
Przed założeniem szwu musiałam podpisać zgody, na znieczulenie ogólne i ze wiem,że zabieg może spowodować pęknięcie błon plodowych lub wyzwolić czynność skurczowa macicy. Także ja rozumiem obawy Twojego lekarza .
Ale mam nadzieję,że będzie dobrze!
Powiedział ze jak będzie 15mm to dopiero bo szew to tez ryzykoAnna 1107 czemu lekarz nie wyslal ciebie od razu do szpitala na szew??
W 23 tygodniu na szyjkę 15mm z rozwarciem wew 12mmA kiedy miałaś zakładany i na jaka dlg szyjki?
Jestem po wizycie. Szyjka z 27mm powróciła do około 35 mm, czyli super. Odpoczywanie, leżenie (nie cały czas) luteina i magnez pomogły. Brzuch nadal mi twardnieje, ale mam wrażenie że trochę mniej. Dzięki dziewczyny za wsparcie. Następna wizyta za 3 tygodnie
Jouliettka
Fanka BB :)
Donoszona w 37+0. W terminie od 38+0.
Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
A mówią i piszą, ze szyjka niby się nie wydluży a u Ciebie proszę wydłużyła sięTo super:-)Jestem po wizycie. Szyjka z 27mm powróciła do około 35 mm, czyli super. Odpoczywanie, leżenie (nie cały czas) luteina i magnez pomogły. Brzuch nadal mi twardnieje, ale mam wrażenie że trochę mniej. Dzięki dziewczyny za wsparcie. Następna wizyta za 3 tygodnie
Podziel się: