reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Hej dziewczyny. Ja sie mecze z tym katarem jestem padnieta i przerazona. Jak czekalam na zdjecie pessara tak teraz zaciskam nogi i boje sie nawet chodzic zeby sie nie zaczelo az mi choroba przejdzie.

Kathleen a ty jak czujesz roznice bez pessara? Mnie cos boli spojenie i toroche pachwiny. Nacisk malego sie zwiekszyl na dolne partie ale nie ma tragedii .

Tak wgl zalamalam sie [emoji23][emoji23] jestem na fb w grupie rodze w 2017 . Czasem zajrze z nudow i smieje sie z ludzi bo co tam pisza to szok czasem. Ale to co przeczytalam dzisiaj mnie rozbawilo do lez.
Laska sie pyta czy pessar ma wady . I tam dyskusja pod postem i jedna laska pisze ze ona z pessarem wspolzyje z partnerem . [emoji23][emoji23][emoji23] az sie poplułam śniadaniem. Cytuje jej wywody:

Oczywiście on w niczym nie przeszkadza a mój lekarz mówi zawsze tak jesteś aktywna fizycznie i się śmieje ja że oczywiście więc 5 dni po założeniu post a później hulaj dusza ale z głową. I nie narzekamy oby ciazach i to aktywnie na ile mi brzuch nie przeszkadza.
Oczywiście że nie to silikonowa zakładka która się zasysa jedynie w niektórych pozycjach może ja mąż czuć i tyle ale nie przeszkadza w niczym kompletnie.
Dodam że teraz jestem w 31 tc założona w 19tc i kochamy się codziennie. Chociaż nie ostatnio miałam przerwę 2 dni ale dla tego że się nafoczylam na meza.
Ja mowie z wlasnego doswiadczenia co z tego ze pisze w ulotce piszą żeby nie mieć później spraw że puscilo itd. Lub coś mam 2 i w niczym mi nie przeszkadza moją 3 ciąża 2 pessar i wszystko ok.

@Kathleen006 ja wahalam sie bo moj tata przy operacji przepukliny mial zz ale nie podziałało anestezjolog nie trafil i na szczescie nie mial powikłań oprocz bolu kręgosłupa przez kolejne pol roku a znieczulenia ogolne i tak musial dostac. Zreszta na oddziale jak bylam to z wieloma dziewczynami gadalam i narzekaly na silne bole glowy po znieczuleniu no i pozniej jak znieczulenie nie dzialalo to tez bol silniej odczuwaly. Ja wam powiem ze te skurcze skracajace szyjke sa bolesne a parte to juz nie bardzo. Parte sa raczej wyczerpujace niz bolesne. A naciecie krocza odczulam tylko jako delikatne szczypanie. Szycie mialam w znieczuleniu miejscowym. Aha i jeszcze mialam robiona kontrole, czyli czyszczenie bo w drugim rogu bylo lozysko. Niebolesne ale nieprzyjemne jak w brzuchu ktos ci grzebie a ty widzisz jak wszystko faluje...

Mi wyjeli dzisiaj dren. Nie zapomnę tego uczucia do końca życia. Masakra. Ok 1 metra z jelit fuujjjj. Bolało jak cholera. Robią to na zywca

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Marcysia,
a dlaczego miałaś dren?
To brzmi strasznie...mam nadzieje, ze to już wszystkie niespodzianki i więcej nic cie już niemiłego nie czeka.

@Kathleen006 ja wahalam sie bo moj tata przy operacji przepukliny mial zz ale nie podziałało anestezjolog nie trafil i na szczescie nie mial powikłań oprocz bolu kręgosłupa przez kolejne pol roku a znieczulenia ogolne i tak musial dostac. Zreszta na oddziale jak bylam to z wieloma dziewczynami gadalam i narzekaly na silne bole glowy po znieczuleniu no i pozniej jak znieczulenie nie dzialalo to tez bol silniej odczuwaly. Ja wam powiem ze te skurcze skracajace szyjke sa bolesne a parte to juz nie bardzo. Parte sa raczej wyczerpujace niz bolesne. A naciecie krocza odczulam tylko jako delikatne szczypanie. Szycie mialam w znieczuleniu miejscowym. Aha i jeszcze mialam robiona kontrole, czyli czyszczenie bo w drugim rogu bylo lozysko. Niebolesne ale nieprzyjemne jak w brzuchu ktos ci grzebie a ty widzisz jak wszystko faluje...
Z tymi bólami zgadzam się w 100% i takie same mam odczucia co do czyszczenia. A ze znieczulenie mnie straszył że często osłabia akcje porodową i potem tętno słabnie u dziecka i kończy się cesarką. Ale przypuszczam że to tylko takie gadanie było żeby zniechęcić do znieczulenia, bo u nas brakuje anastezjologow.

Nie wiem dlaczego miałam ten dren, przy pierwszej cesarce nie mialam. Ja tak się boję każdego dnia że mówię Wam. O Jasia się boję ciągle. Modle się żeby wszystko było dobrze z nim.

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny. Ja sie mecze z tym katarem jestem padnieta i przerazona. Jak czekalam na zdjecie pessara tak teraz zaciskam nogi i boje sie nawet chodzic zeby sie nie zaczelo az mi choroba przejdzie.

Kathleen a ty jak czujesz roznice bez pessara? Mnie cos boli spojenie i toroche pachwiny. Nacisk malego sie zwiekszyl na dolne partie ale nie ma tragedii .

Tak wgl zalamalam sie [emoji23][emoji23] jestem na fb w grupie rodze w 2017 . Czasem zajrze z nudow i smieje sie z ludzi bo co tam pisza to szok czasem. Ale to co przeczytalam dzisiaj mnie rozbawilo do lez.
Laska sie pyta czy pessar ma wady . I tam dyskusja pod postem i jedna laska pisze ze ona z pessarem wspolzyje z partnerem . [emoji23][emoji23][emoji23] az sie poplułam śniadaniem. Cytuje jej wywody:

Oczywiście on w niczym nie przeszkadza a mój lekarz mówi zawsze tak jesteś aktywna fizycznie i się śmieje ja że oczywiście więc 5 dni po założeniu post a później hulaj dusza ale z głową. I nie narzekamy oby ciazach i to aktywnie na ile mi brzuch nie przeszkadza.
Oczywiście że nie to silikonowa zakładka która się zasysa jedynie w niektórych pozycjach może ja mąż czuć i tyle ale nie przeszkadza w niczym kompletnie.
Dodam że teraz jestem w 31 tc założona w 19tc i kochamy się codziennie. Chociaż nie ostatnio miałam przerwę 2 dni ale dla tego że się nafoczylam na meza.
Ja mowie z wlasnego doswiadczenia co z tego ze pisze w ulotce piszą żeby nie mieć później spraw że puscilo itd. Lub coś mam 2 i w niczym mi nie przeszkadza moją 3 ciąża 2 pessar i wszystko ok.

Hej Madzien, mnie zdjęcie pessara bolało az krzyknęłam z bólu Auaaa ;),a później czulam jakby wszystko w środku podrażnione było ... wszystko mnie boli...

I szczerze tez boje się chodzić; powiedzieli ze z porodem musimy do 37 tc wytrzymać bo teraz to jeszcze wczesniak będzie -Wiec leżę plackiem i pewnie w niedziele zaczne spacery uskuteczniać.

Generalnie to mnie pachwiny, spojenie łonowe i kręgosłup to bola od dawna Wiec nieczuje różnicy po zdjęciu pessara jak się ruszyć nie mogłam leżąc tak nie mogę ... wstawanie to jakiś dramat i powiedzcie mi jak tu urodzić ...

A porodu zaczynam się serio bać czy dam rade wytrzymac ten ból; czy nie braknie mi siły ... biorę clexane Wiec z tym znieczuleniem to tez niepewne. W sumie tak boje się czy będę mieć sile i czy zniose ból... gdzie mnie wyjmowanie pessara mocno bolało...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry