reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Kathleen ja znieczulenie mialam i sobie chwale. Cesarkę mialam, ale nie z powodu slabniec tetna, tylko po prostu wypadła ta pepowina. To podobno zdarza sie bardzo rzadko i powodem jest raczej przebicie pęcherza plodowego(tez mialam).

A po znieczuleniu to rodzi się na leżąco czy aktywnie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja po znieczuleniu rodziłam w pozycji pół siedzącej. Ważne jest aby przy skurczach partych znieczulenie nie działało bo może utrudniać poród. Kobieta nie wie kiedy przeć, a skurcze parte przynoszą ulgę.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Figowa część osob wychodzi z najgorszych a część niestety nie. Najwazniejsze jest to by mimo wszystko sie z tym pogodzic i jak najlepiej wykorzystać czas, który macie. Oczywiscie bardzo wspolczuje Ci sytuacji...

xnw4krnt83prf1c3.png

Marcysia dren pewnie miałas dlatego ze tonie standardowe cc tylko powazniejsza sytuacja z powodu innych organów. Świetnie, że już dziś będzie kangurowanie. Dzielny Jaś. Wszystko jest na bardzo dobrej drodze.

xnw4krnt83prf1c3.png

Marcysia, to wspaniałe, że będziesz go mogła kangurowac!!! Ja tyle moje strszaki i nie mogę sobie wyobrazić, jak to zznow będzie mieć taką kruszynke, choć Twój Synek na zdjęciu wyglądał na sporego. znam dwie mamy, których córki rodzinę w terminie miały podobną wagę :-)
Kathleen, a co Ci mówią o tym Clexane? Bo jak teraz lezalam w szpitalu z kobietą, która przyszła po terminie na wywołanie to się na obchodzie poklocili przy nas na sali, czypowinna i dlaczego nie miała tego leku odstawionego pzynajmniej dwa tygodnie przed porodem...

Tak w ogóle, to dziękuję Wam za wsparcie! :-*
Dziś do mnie zadzwoniła moja siostra,jest ppołożną, choć już nie pracuje w zawodzie i pielęgniarka paliatywna chciała mi wytłumaczyć, jak bardzo jest poważna sytuacja z naszym ojcem, bo czytala jego wypis z ostatnimi wynikami. Ona się napatrzyla pracując w szpitalu na takie przypadki i jej łamiący się glos przybil mnie bardzo. W zeszłym roku pochowalismy dwie bardzo bliskie osoby, które rąk pokonał bardzo szybko, kilka miesięcy.

reklama
Marcysia, to wspaniałe, że będziesz go mogła kangurowac!!! Ja tyle moje strszaki i nie mogę sobie wyobrazić, jak to zznow będzie mieć taką kruszynke, choć Twój Synek na zdjęciu wyglądał na sporego. znam dwie mamy, których córki rodzinę w terminie miały podobną wagę :-)
Kathleen, a co Ci mówią o tym Clexane? Bo jak teraz lezalam w szpitalu z kobietą, która przyszła po terminie na wywołanie to się na obchodzie poklocili przy nas na sali, czypowinna i dlaczego nie miała tego leku odstawionego pzynajmniej dwa tygodnie przed porodem...

W zależności od podawanej dawki clexane 0,2 musi być odstawiona12h przed porodem; większe dawki 24h przed porodem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry