reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Justyna. Ja mam tylko jedna i o jedna za dużo. Wystarczy wziąć ze sobą zwykle koszule do spania z dużym luźnym dekoltem. Mi było wygodniej wyjąć cycusia od gory niż bawić się w rozpinanie tej z guziczkami

Dziewczyny ile szt. koszul ciazowych kupujecie?
Jeśli mowa o koszulach nocnych po porodzie to ja miałam 3 i wszystkie były na wagę złota. W jednej rodzilam to od razu poszła do prania. Potem w szpitalu dwie na zmianę ale bez guzików tylko takie odchylane do karmienia. Niestety przez pierwsze kilka dni hormony robią jazdę i człowiek poci się jak świnia [emoji6]

Szaleństwo na forum, ale fajnie :) ciężko nadrobić nawet pół dnia wpisów... ciesze się, że wszystko ok. Justynka tą szyjką się nie zamartwiaj tylko po prostu na spokojnie i będzie ok. Nie jest wcale taka krótka jak na ten tydzień ciąży.
Koszule ciążowe mam chyba 4 bo dwie kupiłam a dwie dostałam. Tzn.takie do karmienia. Cały czas w nich spałam ale od kilku dni przerzuciłam się na koszulki męża bo wygodniej. :) w tych swoich jakoś się więcej pocę.
Dziś od rana sprzątałam. Teraz leżę i walczę żeby nie zasnąć.

Niby na str.szpitala jest napisane 3szt. fakt nie wzielam pod uwage, ze moge sie zwyczajnie spocic. Dzieki Laseczki
A czy Wy sie orientujecie czy luteine mozna z dnia na dzien przetac brac? Z duphastonu wychodzilam caly tydzien, a teraz niby z dnia na dzien. nie wiem czy tak mozna?

Ja po wizycie :) wszystko w porzadku choc mam uwazac na to cisnienie i brac regularnie leki, bo przy wysokim cisnieniu moze sie lozysko odkleic i moze byc wtedy krwotok, a dziecko nie przezyje :(

Mala jest ustawiona glowka w dol i wstawiona idealnie takze znow uslyszalam, ze szybko urodze :) szyjka jest skrocona, ale zamknieta i trzyma :) jeszcze mialam usg robione i wyszlo, ze wazy gdzies 3300g, ale moze byc wieksza, bo glowki sie nie dalo dokladnie zmierzyc przez to, ze jest tak wstawiona w kanal rodny :)

Niby na str.szpitala jest napisane 3szt. fakt nie wzielam pod uwage, ze moge sie zwyczajnie spocic. Dzieki Laseczki
A czy Wy sie orientujecie czy luteine mozna z dnia na dzien przetac brac? Z duphastonu wychodzilam caly tydzien, a teraz niby z dnia na dzien. nie wiem czy tak mozna?
Koszule zawsze lepiej mieć o jedną więcej. Spocil to jedno a połamać krwią czy mlekiem to drugie. Zawsze przyjemniej w czystej ☺ a co do luteiny ja miałam dawkę 2x100 i przestałam z dnia na dzień w 35 tc. Nic mi nie było.

Pytanko! Czy to jest brzuch nisko czy jeszcze wysoko? 2017-04-21 17.34.56.png

Załączniki

• 2017-04-21 17.34.56.png
    2017-04-21 17.34.56.png
    384,6 KB · Wyświetleń: 116
reklama
Do góry