reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Agulaa1. Pewnie Tymus się lekko zaziebil. Na noc jeśli temperaturka się trochę podniesie możesz mu dać czopek z paracetamolem wg wagi. Jeśli temperaturka wzrośnie powyżej 38,5 (pomimo czopka) no to trzeba podjechać na ambulatorium albo IP. Ale myślę że to zaziebienie i będzie ok. Zdrowka dla Was!

reklama
Z tym mlekiem słyszałam, ale ja nie mam mleka ;) aspirator mam, ale on nie ma kataru, dzis próbowałam ;) na odkurzacz aspirator widziałam, ale bałabym sie, ze mu oko wyssam ;P teraz jak mierze w uchu jest oki. Maly juz od 1.5 h okupuje moje kolana i tak spi. Jakis byl niespikojny, a na kolanach u mamy tak zasnął, ze godz karmienia przespal ;)

Ślicznie wyglądasz. A odpowiadając na pytanie - nie sugeruj się tym [emoji4] ja do porodu (pierwszego!) jechałam z brzuchem wysoko. Poza tym polozna mówiła że u każdej kobiety może "nisko" wyglądać inaczej a najbardziej pewnym sposobem pomiaru jest... duszność i zgaga. Serio. Jeśli pod koniec ciąży dosłownie z dnia na dzień czujesz że łatwiej Ci się oddycha lub zgaga przeszła to znaczy bez wątpliwości że brzuch opadł. Tylko tak jak wyżej: mi nie opadł w ogóle, a poród zaczynał się w najlepsze [emoji1]
Jak juz wywolalas moje dwie towarzyszki ostatnich dni, to od razu spytam. Was tez wlasnie taka dusznosc i zgaga meczy? Ja chyba zwariuje. Przeciez to dopiero 25 tydzien,a ja juz sie dusze i gardlo az piecze...
W poprzednich ciazach wazylam tyle samo albo wiecej i nie bylo tak zle :-/ w tej mnie wszystko po kolei dopada, czekam jeszcze na zylaki i obrzeki... Boze,niech juz bedzie wiosna, bo mnie jakis nastroj zly trzyma ;-)

Napisane na Picasso w aplikacji Forum BabyBoom

Jak juz wywolalas moje dwie towarzyszki ostatnich dni, to od razu spytam. Was tez wlasnie taka dusznosc i zgaga meczy? Ja chyba zwariuje. Przeciez to dopiero 25 tydzien,a ja juz sie dusze i gardlo az piecze...
W poprzednich ciazach wazylam tyle samo albo wiecej i nie bylo tak zle :-/ w tej mnie wszystko po kolei dopada, czekam jeszcze na zylaki i obrzeki... Boze,niech juz bedzie wiosna, bo mnie jakis nastroj zly trzyma ;-)

Napisane na Picasso w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie jeszcze nie męczy ale to dopiero 20tc. No i brzuch chyba nie aż taki duży, a to też podobno wpływ. Chociaż w poprzedniej ciąży męczyła mnie zgaga non stop pod koniec, a brzuch malutki był. Chodziłam z renni w torebce [emoji106]

Ale pocieszeniem jest fakt, że po ciązy nigdy zgagi nie miałam.

Figowa,
Zgagę miewam czasem, a duszność mam cały czas. Ciężko mi sie po prostu oddycha, najgorzej jak leze. Ja dodatkowo mam nos zatkany cały czas.

Agula, obserwuj młodego, niech śpi bo sen to najlepsze lekarstwo :) 37 to normalna temperatura. Jak będzie 38 to takiemu maluchowi juz można cos podać na zbicie. Ja mojemu podawałam od 38.5 ale był starszy.
Jak byl taki malutki to miał tylko katar i kichal...

Ślicznie wyglądasz. A odpowiadając na pytanie - nie sugeruj się tym [emoji4] ja do porodu (pierwszego!) jechałam z brzuchem wysoko. Poza tym polozna mówiła że u każdej kobiety może "nisko" wyglądać inaczej a najbardziej pewnym sposobem pomiaru jest... duszność i zgaga. Serio. Jeśli pod koniec ciąży dosłownie z dnia na dzień czujesz że łatwiej Ci się oddycha lub zgaga przeszła to znaczy bez wątpliwości że brzuch opadł. Tylko tak jak wyżej: mi nie opadł w ogóle, a poród zaczynał się w najlepsze [emoji1]

ja nie mam zgagi i duszności wcale to ja jak bede spr. ? O losieee

Aga. Mam podobnie, w nocy się duszę i dodatkowo zatkany nos. Zmora. Za to zgage mialam tylko raz, a w pierwszej ciazy męczyłam się z nią codziennie od 8 miesiąca.

Marcysia, to widzę, ze nas los bardzo podobnymi dolegliwościami w tej ciazy obdarzył:)
Torba spakowana do szpitala ? Pewnie już w pełnej gotowości czekasz na jutrzejszy
dzień;)
Odezwij sie koniecznie jak już się zainstalujesz w tym szpitalu:)

reklama
zmierzyłam temperature kilka razy i byla juz 36.7, wc moze byl rozgrzany. Ale psika troche i spać nie chce.

Aga i Marcysia mam pytanko, w jednym miejscu na ranie po cc zrobiło mi sie takie zgrubienie, troszke boli. Miałyście cos takiego? Szwy mam od wtorku ściągnięte...

Do góry