Hej, ja też w święta bede leżała plackiem, ale na śniadanko jadę do rodziców, 10 km no i mam zamiar leżeć z tyłu samochodu na siedzeniu z pupa do góry,żeby jak najmniej obciążać szyjkę. W poniedziałek idę na krzywą cukrową i mam stracha bo ja ciagle jem słodycze. codziennie muszę coś wszamać, chociażby batonika jednego. dziś też, mimo iz sobie obiecałam, że odstawiam slodkie, to zjadłam knopersa

no normalnie mój syn to słodki chłopak bedzie, nie ma opcji.
Wiśienko witaj kochana i cóż moge powiedzieć, wymioty silne moga powodować skurcze, bo brzusio się napina, ale przy odpoczynku powinno byc dobrze. Ja jak kichnę za mocno to mnie łapie skurcz. Może idź do innego lekarza, żeby to skontrolować, bo wiem, że są lekarze, którzy jeszcze w Twoim tyg zakładają pessar, więc może warto? Tym bardziej, że tak cierpisz. Ale jestes już daleko jescze kilka tyg i bedzie bezpiecznie by rodzić. Dasz rade kochana, jakmy wszystkie. I pamiętaj, lez z pupą do góry jak najczęsciej, podkładaj poduchy a głowa na plasko. A próbowałaś na te wymioty herbatki z imbiru, ponoć pomagają. i może skontaktuj się chociaz z lekarzem pierwszego kontaktu, wiem, że sa leki dla kobiet w ciązy na powstrzymanie wymiotów. Mój maz takie brał po chemioterapii, pamiętał jak się śmiał, że teraz wie jak się czują kobiety w ciąży.

Trzymam za Ciebie kciuki, musimy dać sobie radę kochane nie ma innej opcji,a nasze dzieciaczki będą się musiały odwdzięczyć jak dorosną, ja tam będę stosowała szantaż: "To ja tyle miesięcy leżałam dla Ciebie i nogami ręką ruszyć nie mogłam, a ty pokoju nie odkurzysz?:-)

"
Mondy super ten wózek też nam sie z mężem podoba, tylko szkoda, że trzeba do niego osobno dokupić gondolę i fotelik, razem to grubo ponad 2 tys wychodzi. Czy ty juz znalazłaś z wszystkim w jednej cenie?