reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Brzuch obnizony od dluzszego czasi, czop odchodzi falami od kilku dni. Chyba pierwsze slady widzialam z tydzien temu. Ale te skurcze 1) nieregularne co 7 - 40 minut 2) przechodza jak tylko wstaje, stoje, pod prysznicem.

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

A mój brzuch rano na dole a wieczorem na górze :) i skurcze od 2 tygodni na ktg piszą się bardzo ładne porodowe i szyjka miękka z rozwarciem. Co z tego, skoro synuś uparty :) i siedzi twardo

Dziewczyny nie bójcie sie oxy to w całe nje takie straszne ja miałam 3 razy wywoływany porod oxy, i dopóki sam organizm nie poczuł to bolało delikatnie prawie w ogole a jak sie zaczęło w końcu to oxy tylko przyspieszyła sprawę porod poszedł sprawnie bardzo :) u Was tez tak bedzie :) urodzicie raz dwa zaraz tułać maluszka :)

Ja dzis kończę 38 tc od piątku jestem w szpitalu bo mały mało przybiera co raz mniej wód i pewnie jutro bedzie decyzja o ściągnięciu krążka i liczę ze sie rozchula i wrócę juz z bobim do domu.

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Koleżanka miała w zeszłym tygodniu poród wywoływany od zera z oxy i jak zeszło jej gdzieś pół kroplówki to mi pisała, że jej okres bardziej boli.
Ja miałam podaną oksy na sam koniec porodu i to była wtedy rzeczywiście masakra, więc zależy dużo od sytuacji.

Cowsina mi w poprzedniej ciąży gin kazał mi się zgłosić do szpitala 7 dni po terminie, ale po to, żeby być pod kontrolą na bieżąco, a urodziłam 11 dni po terminie, gdzie samo się zaczęło.

Jestem w 37 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Witam się z rana
Ja tez miałam poród z oxy i sobie bardzo chwale poszło szybko i bez bólu.
U mnie we wtorek zaczyna się 39 tydzień i narazie nic się nie dzieje.
Brzuszek wysoko i czop jest nadal
Więc czuje ze znowu będzie mnie czekać poród wywolywany

reklama
Do góry