reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nas kolki nie minęły..zaparcia tez nie., a teraz refluks ale już wychodzimy na prostą...za dwa tyg dziewczyny kończą 3 miesiące wiec liczę ze będzie z góry.

Fakt z dwójką jest co robić dni mijają szybko...

Ale uśmiechow radości tez pełno

Hanna i Laura ur.27.06.2016
36+1 tc

reklama
U mnie tydzień do terminu i na razie się na poród nie zapowiada.

Mimo ogromnej aktywności ostatnio, chodzę całe dnie na spacery, sprzątam i ogólnie mało się oszczędzam, a tu ani czop nie odchodzi, ani skurczów nie ma.
Chyba ze zacznie się nagle ...

jak wczesniej w 30 tygodniu na ktg były co chwila skurcze to dzisiaj nie było ani jednego. Linia płaska, a ja już marzę o porodzie! :(

Paulaka ja w poprzedniej ciąży miałam termin z różnicą jakieś 3 tygodnie do mojej koleżanki. Ona oczywiście miała termin wcześniejszy. Dwa razy byłyśmy razem na ktg i położna śmiała, że możliwe, że razem będziemy się szykować (bo ja wcześniej poza skróconą szyjką to też skurcze często miałam, choć nieefektywne). No i ostatecznie ona urodziła jakoś w terminie, a ja czekałam i czekałam i czekałam... Po odstawieniu wszystkich leków efekt był odwrotny. Im bliżej terminu, tym skurcze marniejsze i rozbujało się dopiero 3 dni przed porodem, a urodziłam 11 dni po terminie.

Jestem w 32 tygodniu ciąży

cześć dziewczyny!!
długo mnie nie było, bo miałam przeprowadzkę i potem długo czekałam na dostęp do internetu. Poczytalam zaległe posty (oj... duuuuuuużo tego było) gratuluje tym, które już są mamami i urodziły szczęśliwie :)

ja obecnie jestem w 36 tygodniu ciąży, 21 września mam zdjąć szew i we wtorek 13 września jadę na kwalifikację do szpitala i pytać się czy mnie przyjmą z tym skierowaniem potem na oddział na dobę chociaż, żeby mnie monitorować czy nie zacznie się poród.

jeżeli chodzi o upławy to od 6-7 miesiąca mam bardzo obfite, białawe i codziennie zmieniam podpaski (nie wkładki... podpaski... ) lekarz mówił że jest ok i nie ma żadnych zmian infekcyjnych, ale jak nie założę podpaski to plamię bardzo bieliznę. Śpię też w bieliźnie z podpaską.

Zaparcia mam od kiedy tylko się położyłam ze szwem i przestałam aktywnie ćwiczyć więc od czerwca. Piję syrop na bazie lactulozy i daje radę. domowe sposoby błonniki, musli, pestki, śliwki nie dawały żadnych efektów u mnie.

P.S. jak radzicie sobie z tym upałem?! ja ledwo żyje, oddech krótki, obite żebra i ból pleców.

cowisnia u mnie dziś jest 35+5. Mamy termin na ten sam dzień??? u Ciebie to samo na suwaku :D ja mam termin na 11.10 z OM i 2.10 z USG. Bierzesz luteinę?? ja po luteinie też strasznie plamię na żółto-biało. Używam wkładek, tylko takich lepiej chłonnych. Kazali mi brać do 36 tyg. Czyli że powinnam pojutrze odstawić? Nie dopytałam nawet, ale mam wizytę u gin w czwartek z wynikami więc najwyżej pobiorę do czwartku, to będzie 36+2.
A któraś orientuje się jak z odstawieniem? biorę raczej duże dawki 2x100 i zastanawiam się czy powinno się stopniowo zmniejszać dawkę do odstawienia czy można odstawić tak z dnia na dzień

Paulaka, życie czasami z nas drwi :D skurcze przez całą ciążę, a pod koniec cisza :p
Dzidziusiowi dobrze widać w Mamy brzuszku :)
ciekawe jak sprawa u Ali :)

Vita mnie gin nic nie mówił o stopniowym odstawianiu, ale ja sobie tak wymyśliłam, że ostatni listek biorę już nie po dwie tabletki, ale po jednej. Jakoś boje się nagłego odstawienia.
W poprzedniej ciąży działałam tak samo.

Jestem w 32 tygodniu ciąży

reklama
Ja przedwczoraj odstawilam wszystkie leki i czuję różnicę - skurcze są dużo silniejsze... ale dalej nie są porodowe. I tak sobie czekam i czekam i mam nadzieję że ominie mnie poród w te upały ;)

Do góry