reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny, co do śluzu, to ja też mam mleczny lub żółtawy, ale lekarz mówi że to przez krążek dlatego żeby zapobiec infekcjom mam pimafucin dowcipnie raz w tygodniu.
A co do wypróżnien to ostatnio odkryłam że winogrona jedzone z pestkami działają rewelacyjnie :)) spróbujcie :)

reklama
Ja stosuje suszone figi, ale teraz przez kilka dni nie jadlam bo musze mierzyc cukier. Ale to jakas pomylka bo wczoraj zjadlam loda i winogrona i cukier w Normie. Mam wizyte 22 pokarze wyniki i moze mnie zwolnia z mierzenia.

Ale sie rano wystraszylam, zrobilam resztki kupy a tu krew na papierze. tyle ze nie z odbytu. Bylam sprawdzic i lekarze nie wiedza skad to. Moze jakias zylka pekla. Brzuch bolal i myslalam ze to moze pora na nas. Dzisiaj wsuwam figi, zadnych zaparc wiecej.

reklama
Hej. Ja też miałam od początku wielki problem z zaparciami. Lekarz mi powiedział, że dopóki mam zaparcia mogę plamic i bardzo ważne jest, żeby się ich pozbyć. Znalazłam kilka sposobów, które mi pomogły, bo same suszone śliwki i figi nie pomagały. Jeden ze sposobów to kleik z siemienia lnianego, gotuję taki gestszy, przecedzam i pije bez nasionek, żeby nie podrazniac jelit. Drugi sposób to otręby pszenne zalewam ciepłą wodą, dodaję trochę miodu i otrąb np. owsianych bo same pszenne ciężko jeść i tak ok. 3 łyżek tych otrąb jem co drugi dzień. Można też rano na czczo wypić wodę z miodem. Mi te sposoby bardzo pomogły, a krwawilam z odbytu przy zalatwianiu się. To było straszne. Teraz już jest ok.

Do góry