reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

to ja dziś mam 35+6, po odstawieniu nospy skurczy więcej nie ma, a jak będzie z luteiną- zobaczymy. W sumie chciałabym odstawić luteinę już bo mam problem z nawracającą grzybicą, biore tak jak kazała raz na 3 dni clotrimazolum, ale dziś mnie jakoś piecze dziwnie i chyba znów będę miała zmieniony lek. Wcześniej po pimafucinie też nawracało i wydaje mi się że to ta luteina dopomaga, bo wcześniej nie miałam takich problemów, a chciałabym wyleczyć grzybicę przed porodem tak na 100%

reklama
Julia moj lekarz tez bym pod wrażeniem ostatnio i wspominaliśmy ze przez tyle czasu daje rade. Powiedzial ze przy takich skurczach mogłam juz w 20 tyg nie miec szyjki. Ostatnio juz sie robi krotsza ale to juz musi sie powoli skracać. W każdym razie skurcze mam w takiej samej ilości czy z nospa czy bez:)

Ja leki odstawiłam z dnia na dzień w skończonym 37 tygodniu, w tym luteine i uważam że to za późno. Dzisiaj skończyłam 39 tydzień i na poród nic się nie zapowiada.

czytałam wlasnie juz gdzies o tym leku macmiror ze jest dobry ale głupio mi trochę tak zapytać wprost czy mogłaby mi go przepisać :p
Paulaka widzisz a tyle stresu było wcześniej i strachu ze nie donosisz....

Widzicie dziewczyny, bo to już tak dziwnie urządzone, tyle tygodni zamartwiamy się żeby było dobrze, żeby chociaż do bezpiecznego terminu dotrwać a jak już nam pozdejmują te wszystkie zabezpieczenia i odstawimy leki to nie możemy się doczekać końca i uparte bobasy urodzić się nie chcą.
Ja dzisiaj zaczynam 36 tydzień.

reklama
Ja pamiętam sama bałam się o każdy dzień. Jak przyszła sobota i skończyłam 36 tydzień to już było mi wszystko jedno... minął dosłownie jeden dzień i się zaczęło...

Wierzyłam w siebie wierzyłam w każdą z was ze dacie rade!

I nie które tak jak ja juz rozpakowane a nie które juz na finiszu... a te które zaczynają walkę uwierzcie trochę poświęcenia i wszystko jest możliwe!!!

Hanna i Laura ur.27.06.2016
36+1 tc

Do góry