reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Vita temin mam na 12.10 z usg i kalendarza. :) moja gin powiedziala zeby jeszcze brac duphaston biore 3 x dziennie asmag po 2 tabl 2 dziennie.

Jak ise spytalam czy stopniowo beziemy odstawiac to powiedziala ze to nie sa sterydy i mozna z dnia na dzien... Ale ja chyba wole jednak zmniejszac dawke. Nie wiem czy juz nie zaczac brac duphaston tylko 2 razy dziennie potem raz

Cos przestalam ufac mojej lekarce bo sie zaczyna jakos mylic w zaleceniach.

Vita ja brałam luteine nospe do samego końca...

Jeszcze tego samego dnia wieczorem wzięłam luteine a po północy wody mi odeszły...i organizm nie miał problemu z odstawieniem bo potem stopniowo się wszystko regulowalo po porodzie

Hanna i Laura ur.27.06.2016
36+1 tc

Patuska dobrze wiedzieć, myślałam że przy braniu luteiny poród moze się wydluzac.
Pobiorę do czwartku - wtedy mam wizytę z wynikami i zobaczę co powiedza

Dziewczyny potrzebuje pomocy, a wiec obudzialam sie o 5 rano , wstaje i czuje bol...
Mam nadzieje ze dobrze go opisze bo przerylam neta zeby okreslisc, a wiec to mamy pochwe, to sa chyba wargi sromowe z przodu...idace od spojenia lonowego... i jedna strona na dotyk mnie boli... niewiem czy pod spodem jest kosc lonowa? Jak leze jest ok, boli jak wstaje....
Dziwne to ze to tylko z jednej strony boli... czuje tak jakby noga mi sie zeslizgla z roweru i obila sobie mala:/ co to moze byc?
Niewiem czy mam informowac lekarke...
Czy poprostu jakis wrzod mi sie tam nierobi???!!!
Dusilam te wargi sromowe wieksze chyba tak to sie nazywa to nie bola ale jak nadusze tam palcem to juz czuje klucie ..
Mam nadzieje ze w miare rozumiecie mnie i doradzicie co to moze byc...

Moze robi Ci się jakas krosta po prostu skoro to taki punktowy bol. Mysle ze powinnaś poprzemywac tantum rosa albo jakimś środkiem przeciwzapalnym??? Albo jakimś rumiankiem np?? Bo rozumiem ze boli Cie tylko skora, nie kość? Z tego co zrozumiałam

No raczej skora.... masz racje zakupie tantum rosa i rumianek , brzuch juz spory wiec ciezko juz tam zerknac lusterko musze kupic[emoji4]
Poczekam pare dni, pomocze i zobaczymy co z tego bedzie!
Dziekuje za rade!

W srode wizyta...ehhh nerwy po malu sa....

reklama
Ja Luteine bralam do skonczonego 36 i odstawilam z dnia na dzien, ale skurczy wiecej nie bylo, wlasciwie to bez roznicy, a nawet spokojniej niz przy lekach. Porod byl w 39 skonczonym wiec jakies 2,5 tyg po odstawieniu. Tez sie bardzo balam tak nagle odstawic.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry