reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Julia
To nie jest przyjaciółka tylko zwykła koleżanka.
I nie słuchaj jej.
Lez i odpoczywaj a dzidzia urodzi się w terminie a nawet po.

Julia, też mam takie "koleżanki", które uważają, że skurcze sobie wymyśliłam, bo one przecież przeszły swoje ciąże bez problemów!
Dziś byłam na kontroli- mimo tych cholernych twardnień moja szyjka przez 3 tygodnie nie skróciła się ani o mm. Nadal długa na 46 mm, twarda i zamknięta. Ze szczęscia trochę połaziłam po mieście i po powrocie zwijałam się z bólu- po raz pierwszy w tej ciąży miałam tak bolesny skurcz :/ Na szczęscie poleżałam, łyknęlam dwie nospy i przeszło. Pozdrawiam cieplutko :)

Napisane na SM-T235 w aplikacji Forum BabyBoom

Izza no widzisz;) dluga masz te szyjke super[emoji4][emoji4][emoji4]

Ja mam nadzieje i marze ze taki tryb jaki prowadze niespowoduje problemow ze skracaniem sie szyjki...bo wtedy leze ;/;/
Niech ten czas szybciej leci!

Dziewczyny czy mleczny sluz moze oznaczac grzyba?
Choc musze zaznaczyc ze w ciazy tez mi sie zdarzal!

Ziemniaczak odpoczywam w kazdej chwili...w ciagu dnia moze jestem na nogach z godzine , nawet nie...

Nigdy tego nie doswiadczyla:/
Niepodoba mi sie jej podejscie...

Ja i tak ciagle nie leze plackiem, mam dziecko w domu, jestem sama, w miare mozliwosci we wszystkim rodzina mnie wyrecza, w praniu, wiekszym sprzataniu, zakupach....
i tak trzymaj. Ja mam 2 dzieci i tylko męża pod ręka, który ma teraz dużo pracy. Muszę wstać, przygotować do szkoły ugotować itd. Dzieci w miarę samodzielne ale bez rodzica ani rusz. Te dwa dni były spotkania w szkole no i teraz leżę w wannie ze szklanka magnezu bo mam dziwne bóle. Oby to od jelit, bo od rana mam zaparcia. Bulgocze sobie.a Jutro sobota, jego nie ma i sąsiadka chciała sie spotkać na kawę. Brakuje mi ludzi, pogawędek. Ona ma 4 to sie rozumiemy no i Jaś jeszcze roku nie ma, taki slodziak

Jadzia no ja meza mam w Belgi...ehhh
Tesciowa mi obiady gotuje[emoji4]
Moze wspomoz sie jakims czopkiem?
Nic mi niemow o towarzystwie...ehhh
Przyjaciolki w wolne chwile wpadaja...mloda wychodzi do zerowki to sama jestem do 14 30, ale potem jak taka pogoda ucieka ba dwor wiec nadal jestem sama....jak jest moja mama to ide sobie z nia pogadam a tak dupppa!
Ja lubilam byc w biegu, niezalezna...ale dla malenstwa sie poswiece[emoji4]

Julia weź lusterko i zobacz czy masz zaczerwienione w ujsciu. Jak nie to RACZEJ jest ok. Ja mam śluz mleczny albo zoltawy, ale kazda moze miec inny, jesli zawsze miałaś inny a teraz się zmienilo to może cos byc

Jadwiga
Wez czopek i się nie męcz.
Ja pamiętam wzięłam tylko 3 razy i tatuaż mam spokój j już wcale nie biorę odepchalo mnie porządnie hehe.
Julka
Śluz? No u mnie jest przezroczysty i wodnisty zaznaczam że to napewno nie wody plodowe.
Ale ostatnio miałam żółty i powiedzieli w szpitalu że jest jakaś infekcja pewnie od szwu.

reklama
Ziemniaczek no mnie po jednym czopku ladnie udroznilo ze co pare dni ladnie robie...[emoji4]
Ja mam mleczny ale przed szwem tez go mialam i nic posiew nie wykazal, taka moja uroda pewnie, miedzy cyklami tez takie cuda mialam[emoji6]

Do góry