reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Czesc Dziewczyny,

U mnie tez czas szybko leci. Jeszcze jest zemna maz, dostal ponad miesiac urlopu aby mi pomoc. Wczoraj mala dopadla chyba jakas biegunka, bo co chwila kupa, strasznie ja wzdymalo i tak poplakiwala od 14 do 22 - bylismy skonani z mezem jak juz usnela dlatego Patuska podziwiam Cie.. ogarnac blizniaki to jest cos :-) w pojedynke to sobie nie wyobrazam jak to fizycznie jest mozliwe ;-) na szczescie poza pojedynczymi takimi dniami moja Mala jest spokojna. Modle sie aby ominely nas kolki.

Wszystkie jestescie dzielne, idziecie jak burza. Vita pamietam jak dzis jak bylas w jakims 20tyg z groszami.

Ja teraz jak widze kobiete w ciazy to mam taki uraz ze pierwsze co sobie mysle to to ze jej serdecznie wspolczuje tego brzucha. Co jak co ale mi sie ciaza nie bedzie kojarzyc z najpiekniejszym czasem w zyciu kobiety ;-)

Patuska super ze sie odezwalas! Ciekawe co tam u Nafoczki i Hope.

Z takich rzeczy do szpitala i przykrywania malucha polecam Wam dziewczyny pieluszki flanelowe Motherhood. Sa super jakosci! U mnie sie tez bardzo dobrze sprawdzaja zapinane kopertowo bodziaki z h&m. O wiele szybciej i bezstresowo sie je zaklada niz takie przez glowe.

A to moje prawie 4 tyg dziecie:

1473351392690.jpg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1473351392690.jpg
    1473351392690.jpg
    75,3 KB · Wyświetleń: 478
reklama
Patuska, Dordaw śliczne są Wasze dziewczyneczki :) dużo siły wam życzę.
Asiek
Miejmy nadzieję że szybko wypuszczą cie z tego szpitala.
A co do wyprawki dla Nas do szpitala to mi jeszcze położna kazała zabrać skarpetki żeby stópki nie zmarzły :) i faktycznie roztwór tantum rosa baaardzo pomaga po porodzie

Hej Dordaw !! śliczna ta Twoja Kruszynka, dla mnie ciąża to też nic przyjemnego niestety ale na szczęście już niedługo :) Hope kiedyś się odzywała ale to już trochę czasu minęło.
Jesteście wszystkie dowodem na to, że nawet ze skracającymi szyjkami da się donosić Maleństwa do bezpiecznych terminów i polecilabym to forum do przeczytania każdej kobiecie z problemami szyjkowymi/skurczowymi. Nie ma to jak rady i wpsarcie tych, które przeszły przez to samo.

Wszystkie dzieciaczki cudowne! Vita93 Masz racje, dobrze widzieć, że z problemem szyjkowym można urodzić we właściwym czasie :-) dodaje mi to sił w mojej walce i ciężkich dniach spędzonych w łóżku.

Dziewczyny mam pytanie czy 10.3 to duża anemia.
Norma to od 12 do 16 więc napewno anemia.
I czy muszę brać coś czy nie i chodzi mi o naturalne pozywienie konieczność to tabletki.
Za tydzień mam wizytę

u mnie w szpitalu norma jest od 11.2 więc róźni się trochę, to jeszcze nie duża anema ale mi od 10.9 już kazali brać tabletki żeby bardziej nie spadało

U mnie na takim poziomie były juz zastrzyki z żelazem. Tu mi nie badają, wiec pije herbatę z pokrzywy i czasem mam takie saszetki do rozpuszczania. Z pożywienia to watrubka, zielone warzywa, żółtka jaj

Ziemniaczek mozesz próbować z burakami ale musialabys zrobic jakiś sok z buraka i codziennie pic go, mozesz tez próbować z jajkami przepiorczymi. Wiadomo ze to jest bardziej męczące niz wzięcie tabletki i najlepiej nie czekaj żeby juz bardziej nie spadalo

reklama
Ziemniaczek mi spadło najmniej 10,5 potem na 10,9 potem na 11,4 tylko łykam żelazo terdyferon i pije sok z buraka. Teraz też mi coś wyszło za nisko w szpitalu bo mi zlecił terdyferon.A co do mojego wyjścia ze szpitala to pewnie dzisiaj bym wyszła bo nie ma miejsc tylko wczoraj coś mi brzuch często twardniał i zglosilam to na wizycie zlecili mg w kroplowce tak że myślę że dzisiaj jeszcze mnie zatrzymała i jutro wyjdę

Do góry