reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Czesc Dziewczyny,

U mnie tez czas szybko leci. Jeszcze jest zemna maz, dostal ponad miesiac urlopu aby mi pomoc. Wczoraj mala dopadla chyba jakas biegunka, bo co chwila kupa, strasznie ja wzdymalo i tak poplakiwala od 14 do 22 - bylismy skonani z mezem jak juz usnela dlatego Patuska podziwiam Cie.. ogarnac blizniaki to jest cos :-) w pojedynke to sobie nie wyobrazam jak to fizycznie jest mozliwe ;-) na szczescie poza pojedynczymi takimi dniami moja Mala jest spokojna. Modle sie aby ominely nas kolki.

Wszystkie jestescie dzielne, idziecie jak burza. Vita pamietam jak dzis jak bylas w jakims 20tyg z groszami.

Ja teraz jak widze kobiete w ciazy to mam taki uraz ze pierwsze co sobie mysle to to ze jej serdecznie wspolczuje tego brzucha. Co jak co ale mi sie ciaza nie bedzie kojarzyc z najpiekniejszym czasem w zyciu kobiety ;-)

Patuska super ze sie odezwalas! Ciekawe co tam u Nafoczki i Hope.

Z takich rzeczy do szpitala i przykrywania malucha polecam Wam dziewczyny pieluszki flanelowe Motherhood. Sa super jakosci! U mnie sie tez bardzo dobrze sprawdzaja zapinane kopertowo bodziaki z h&m. O wiele szybciej i bezstresowo sie je zaklada niz takie przez glowe.

A to moje prawie 4 tyg dziecie:

1473351392690.jpg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1473351392690.jpg
    1473351392690.jpg
    75,3 KB · Wyświetleń: 480
reklama
Patuska, Dordaw śliczne są Wasze dziewczyneczki :) dużo siły wam życzę.
Asiek
Miejmy nadzieję że szybko wypuszczą cie z tego szpitala.
A co do wyprawki dla Nas do szpitala to mi jeszcze położna kazała zabrać skarpetki żeby stópki nie zmarzły :) i faktycznie roztwór tantum rosa baaardzo pomaga po porodzie

Hej Dordaw !! śliczna ta Twoja Kruszynka, dla mnie ciąża to też nic przyjemnego niestety ale na szczęście już niedługo :) Hope kiedyś się odzywała ale to już trochę czasu minęło.
Jesteście wszystkie dowodem na to, że nawet ze skracającymi szyjkami da się donosić Maleństwa do bezpiecznych terminów i polecilabym to forum do przeczytania każdej kobiecie z problemami szyjkowymi/skurczowymi. Nie ma to jak rady i wpsarcie tych, które przeszły przez to samo.

Wszystkie dzieciaczki cudowne! Vita93 Masz racje, dobrze widzieć, że z problemem szyjkowym można urodzić we właściwym czasie :-) dodaje mi to sił w mojej walce i ciężkich dniach spędzonych w łóżku.

Dziewczyny mam pytanie czy 10.3 to duża anemia.
Norma to od 12 do 16 więc napewno anemia.
I czy muszę brać coś czy nie i chodzi mi o naturalne pozywienie konieczność to tabletki.
Za tydzień mam wizytę

u mnie w szpitalu norma jest od 11.2 więc róźni się trochę, to jeszcze nie duża anema ale mi od 10.9 już kazali brać tabletki żeby bardziej nie spadało

U mnie na takim poziomie były juz zastrzyki z żelazem. Tu mi nie badają, wiec pije herbatę z pokrzywy i czasem mam takie saszetki do rozpuszczania. Z pożywienia to watrubka, zielone warzywa, żółtka jaj

Ziemniaczek mozesz próbować z burakami ale musialabys zrobic jakiś sok z buraka i codziennie pic go, mozesz tez próbować z jajkami przepiorczymi. Wiadomo ze to jest bardziej męczące niz wzięcie tabletki i najlepiej nie czekaj żeby juz bardziej nie spadalo

reklama
Ziemniaczek mi spadło najmniej 10,5 potem na 10,9 potem na 11,4 tylko łykam żelazo terdyferon i pije sok z buraka. Teraz też mi coś wyszło za nisko w szpitalu bo mi zlecił terdyferon.A co do mojego wyjścia ze szpitala to pewnie dzisiaj bym wyszła bo nie ma miejsc tylko wczoraj coś mi brzuch często twardniał i zglosilam to na wizycie zlecili mg w kroplowce tak że myślę że dzisiaj jeszcze mnie zatrzymała i jutro wyjdę

Do góry