reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Julia
To nie jest przyjaciółka tylko zwykła koleżanka.
I nie słuchaj jej.
Lez i odpoczywaj a dzidzia urodzi się w terminie a nawet po.

Julia, też mam takie "koleżanki", które uważają, że skurcze sobie wymyśliłam, bo one przecież przeszły swoje ciąże bez problemów!
Dziś byłam na kontroli- mimo tych cholernych twardnień moja szyjka przez 3 tygodnie nie skróciła się ani o mm. Nadal długa na 46 mm, twarda i zamknięta. Ze szczęscia trochę połaziłam po mieście i po powrocie zwijałam się z bólu- po raz pierwszy w tej ciąży miałam tak bolesny skurcz :/ Na szczęscie poleżałam, łyknęlam dwie nospy i przeszło. Pozdrawiam cieplutko :)

Napisane na SM-T235 w aplikacji Forum BabyBoom

Izza no widzisz;) dluga masz te szyjke super[emoji4][emoji4][emoji4]

Ja mam nadzieje i marze ze taki tryb jaki prowadze niespowoduje problemow ze skracaniem sie szyjki...bo wtedy leze ;/;/
Niech ten czas szybciej leci!

Dziewczyny czy mleczny sluz moze oznaczac grzyba?
Choc musze zaznaczyc ze w ciazy tez mi sie zdarzal!

Ziemniaczak odpoczywam w kazdej chwili...w ciagu dnia moze jestem na nogach z godzine , nawet nie...

Nigdy tego nie doswiadczyla:/
Niepodoba mi sie jej podejscie...

Ja i tak ciagle nie leze plackiem, mam dziecko w domu, jestem sama, w miare mozliwosci we wszystkim rodzina mnie wyrecza, w praniu, wiekszym sprzataniu, zakupach....
i tak trzymaj. Ja mam 2 dzieci i tylko męża pod ręka, który ma teraz dużo pracy. Muszę wstać, przygotować do szkoły ugotować itd. Dzieci w miarę samodzielne ale bez rodzica ani rusz. Te dwa dni były spotkania w szkole no i teraz leżę w wannie ze szklanka magnezu bo mam dziwne bóle. Oby to od jelit, bo od rana mam zaparcia. Bulgocze sobie.a Jutro sobota, jego nie ma i sąsiadka chciała sie spotkać na kawę. Brakuje mi ludzi, pogawędek. Ona ma 4 to sie rozumiemy no i Jaś jeszcze roku nie ma, taki slodziak

Jadzia no ja meza mam w Belgi...ehhh
Tesciowa mi obiady gotuje[emoji4]
Moze wspomoz sie jakims czopkiem?
Nic mi niemow o towarzystwie...ehhh
Przyjaciolki w wolne chwile wpadaja...mloda wychodzi do zerowki to sama jestem do 14 30, ale potem jak taka pogoda ucieka ba dwor wiec nadal jestem sama....jak jest moja mama to ide sobie z nia pogadam a tak dupppa!
Ja lubilam byc w biegu, niezalezna...ale dla malenstwa sie poswiece[emoji4]

Julia weź lusterko i zobacz czy masz zaczerwienione w ujsciu. Jak nie to RACZEJ jest ok. Ja mam śluz mleczny albo zoltawy, ale kazda moze miec inny, jesli zawsze miałaś inny a teraz się zmienilo to może cos byc

Jadwiga
Wez czopek i się nie męcz.
Ja pamiętam wzięłam tylko 3 razy i tatuaż mam spokój j już wcale nie biorę odepchalo mnie porządnie hehe.
Julka
Śluz? No u mnie jest przezroczysty i wodnisty zaznaczam że to napewno nie wody plodowe.
Ale ostatnio miałam żółty i powiedzieli w szpitalu że jest jakaś infekcja pewnie od szwu.

reklama
Ziemniaczek no mnie po jednym czopku ladnie udroznilo ze co pare dni ladnie robie...[emoji4]
Ja mam mleczny ale przed szwem tez go mialam i nic posiew nie wykazal, taka moja uroda pewnie, miedzy cyklami tez takie cuda mialam[emoji6]

Do góry