reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny, ja już po wizycie. Szyjka ładnie trzyma się w pessarze twarda izamknieta. Za dwa tygodnie zdejmujemy pessar. I tylko mój lekarz taki jakiś niechętny do robienia usg i bobasa chyba już z miesiąc nie widziałam :(

Izza ja wyznaczylam sobie male kroczki. Czekam na 26ty, 30ty i 34ty tydzień :-) jaK zaczelam lezec to nawet 26 był odległy, teraz już coraz bliżej. Mnie czasem kluje. Ale po zmianie pozycji najczęściej przestaje.

Ech, ja narazie marzę choć o 30 tygodniu... Dziewczyny, a czy macie też czasem jakieś takie bóle/kłucia krocza?

Napisane na SM-T235 w aplikacji Forum BabyBoom
. Mnie nic nie kłuje, żadnych innych dolegliwości. 13 będzie termin jakby kolejnej miesiączki i tego sie obawiam. Jak przetrwam tydzień to kolejne 3 powinen przejść bez niespodzianek

Ja po wizycie. Mam jeden centymetr rozwarcia i nakaz sprzątania i długich spacerów :)

Problem jest w tym ze od wczoraj się źle czułam, a dzisiaj jestem totalnie rozłożona przez przeziębienie / grypę. Leżę bez sił, z kaszlem i bólem gardła. Dobrze ze gorączki nie mam. Piję syrop *spam* i dużo wody z miodem i cytryną mam nadzieję ze pomoże.
W każdym razie nie jestem w stanie póki co rodzic. Nawet nie miałabym siły przec :(

reklama
Dziewczeta,dzisiaj o 00:02 przyszedl na swiat Jas. 58cm dlugosci,waga 3,915 kg (!). Pkt 10. :-) porod naturalny,ale baaardzo ciezko mi sie rodzilo to nienajmniejsze dziecie. Na razie odpoczywamy i nabieramy sil.
AsiekD mialam szczescie bo akurat na zmianie byl nasz doktor i baaardzo duzo mi pomogl przy porodzie. Jakby byl kto inny to nie wiem jakbym dala rade. A On wycisnal mi dziecie,kiedy juz nie mialam zadnych sil. Naprawde duzo pomogl praktycznie i psychologicznie.

Do góry