reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Mi lekarz mówił, że są kobiety które całą ciążę boli brzuch i nic z szyjką się nie dzieje a są takie, które raz zaboli i szyjka się skróci i że nie ma reguły, że trzeba kontrolować.

W tamtych ciazach nie mialam zadnych boli i ciagle wracalam do szpitala z powodu szyjki. Ta od poczatku jest inna, plamilam krwawilam ni i teraz te bolesne skurcze. Wiec moze rzeczywiscie dotrwam do konca.

Ruzik dokładnie. Ja mam skurcze od 16 tyg i lekarz powiedział że nie jedna na moim miejscu nie mialaby szyjki już w 20 tyg. a tymczasem u mnie 35+1, szyjka ok 3 cm, zamknięta. Do 32 tyg miała 4 cm ale często mi Dzidziuś napiera na nią, więc myślę że ten 1 cm przez to poszedł a nie przez skurcze i skraca się fizjologicznie Poza tym Mały 2 tyg temu ważył 2300 więc teraz już waży na pewno sporo więcej i waga też robi swoje

Dziewczyny wiadomo że szyjka w pewnym momencie musi się zacząć skracać w końcu organizm przygotowuje się do porodu

Szyjki trzeba pilnować, nawet jak się nie skraca, to czasami w kilka dni może zacząć. Myślę że wizyty raz na dwa tyg to norma. Pewna znajoma 32 tyg - szyjka dluga, a 34- rozwarcie na palec. Ur. w 36

Jadzia, a to nie jest tak , że u wieloródek ta szyjka już jest słabsza? Ja mialam wzesniej co ok 2 tyg, na zmianę usg i po dwóch tyg badanie ręczne itd. teraz mam usg co 2 tyg

Jadzia ale chyba bierzesz tą luteinę na podtrzymanie ? myślę że chociaż z tym możesz być spokojniejsza, bo ta luteina dużo daje moim zdaniem

reklama
Do góry