reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Hej ja już po pierwszej dawce sterydów troszkę nieprzyjemny zastrzyk ale do przeżycia u mojego gin waga dziecka była 1800 w poniedziałek a tutaj 1590 hmm nie sądzę żeby była taka bo waga lanie rośnie na każdej wizycie tutaj zupełnie inny sprzęt

Cześć wam
Macie rację z tą szyjka nie ma reguły na nią
Ja skurczy nigdy nie miałam a i tak mi się skraca a mysle że to od chodzenia bo płód napiera a po odpoczynku czyli leżenia wraca do normy ale też nie zawsze.
Ja miałam sterydy w 24 tc mnie bolały jak cholera akurat trafiłam na sadystke.
W szpitalu powiedzieli mi ze szyjka może skracac się i wydluzac nie widziałam ale tak mówili bo z pół cm okazało się że mam 1.6 dziwne
A brzuch zawsze mam jak kamień i u mnie nic się złego nie dzieje.
W szpitalu dużo dziewczyn leżało z twardnieniem brzucha i to jest normalne
Ja juz się przyzwyczaiłam mam to od 3 miesiące i nic nie jest.

Hej dziewczyny

Moja szyjka raz sie skrocila o 1cm mimo lezenia a bylo to polaczone z twardnieniami brzucha, ale prawdopodobnie dopomoglam sobie buscopanem przy tym skroceniu szyjki.
Potem lekarka w szpitalu tlumaczyla ze lekow rozkurczowych nie powinno sie brac w 3 trymestrze bo to powoduje jeszcze szybsze zmiekczanie i skracanie szyjki.
Dzis zakonczylam 33 tydzien, jutro wkraczam w 34 moj od dawna wymarzony tydzien.Dzis tez bylam na wizycie kontrolnej szyjka bez zmian 2,5 ale juz miekka niestety dziewczynki maja jedna 2100 gruga 1750.
Pierwszy raz rozmawialam o cesarce z lekarzem, ktora ma byc 12 pazdziernika.Powiem wam ze chyba mnie rozsadzi bo juz teraz testem potwornie gruba, mam na mysli brzuch, zle sie czuje bo male wypychaja sie na zoladek i mnie potwornie nudzi a do tego jestem slaba i czuje sie jak zywy trup.

Ja w zeszłej ciazy miałam twardy jak
Skala brzuch nospe magnez i duphaston cały czas i szyjkę długa zamknięta a teraz to jest jakas masakra ani to długie ani zamknięte a brzuch nie był twardy ... I Niestety pech nie pozwala leżeć ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Ziemniaczek a mi w szpitalu mówili, że szyjka raz skrócona nie może się wydłużyć... ale też czytałam różne opowieści. U mnie zresztą podobnie wyglądało, ale myślę, że to inna metoda pomiaru, bo w szpitalu 16 mm a u mojego gina 24 mm. I to na dwóch wizytach po szpitalu tyle samo, więc... wiecie mi lekarz tylko luteine kazal brać no i doraźnie nospe jakby się coś działo. Ze skurczami u mnie różnie, nigdy nie są bolesne i trwają kilka do kilkudziesięciu sekund i nie wiem czy to są groźne skurcze i czy te nospe brać... Właśnie nie chce pogorszyc jeszcze sytuacji. Zapytam w środę za tyd. o magnez, bo nic mi nie mówił żeby brać :-(

Do góry