reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jadzia ja bym tam nie kombinowala z tym myciem, jesli jest tam tabletka to dobrze bo progesteron dziala;)

Vita kurcze to jeszczw chwile i masz spokoj kochana;)
Ja po zabiegu biore jeszcze te pod jezyk, ale za 5 dni mi sie konczy i mam wizyte i napewno na dowcipna bede musiala przejsc heh...
Nigdy niemialam zadnych problemow z grzybami...
Ale teraz to bedzie pewnie wszystko mozliwe!!!

reklama
Julia mi sie zdarzylo przed ciaza z pól roku wczesniej jakies zapalenie. A pozniej na luteinie bylam od 19 tyg to juz w 21 albo 22 tyg miałam grzybice, potem chwile spokoju i juz chyba 4 raz mam nawrót:( teraz juz chyba na wszelki wypadek mam globulki na stale żeby w razie porodu nie bylo grzyba w kanale rodnym. Polecam lactovaginal raz na jakis czas, mozesz brać dla wyrównania ph to może Cie nie złapie bo później to juz ciężko wyleczyc

Vita a wiesz zakupilam sobie ten lactovaginal i powiedz raz na jakis czas uzywac czyli? Tala dawke kuracje jedna na miesiac wystarczy?
A ten grzyb jak sie objawia? Swedzi piecze??

Mmm
Gratulacje ☺
Emka
Ja mam tylko bóle przed wyproznieniem jak wiem że mnie boli to idę na kibelek i już jest ok.
Ja brałam duphaston a teraz po wyjściu ze szpitala przepisali mi znowu ta luteine dopochwowo nie wiem co lepsze
Jadzia
Nigdy nie wyplukuj tabletek to ma wszystko naturalnie samo wyplynie podczas chodzenia a pozatym wyplukalabys swoją naturalna florę.

Julia częściej, raz na 3-4 dni nawet, raz na miesiąc to za mało. na opakowaniu jest żeby brać codzień ale to tanie tabletki nie są, więc nie wiem czy ktoś tak bierze codziennie :D
Mnie piekło przy grzybicy, a ostatnio wyszła mi grzybica w badaniu na czystość i ja jej nie czułam ii zdziwiłam się nawet że mam jakiegoś grzyba. Upławy normalne bo luteina- takie bialo-żółte. Tylko Pani powiedziała że w wejściu tam do środka jest zaczerwienione i sprawdziła papierkiem i potwierdziło grzybicę i teraz to sama nie wiem czy już jest ok bo nadal nic nie czuję

dziewczyny któraś z Was miała problem z anemią, ja dziś byłam na badaniach i mi ładnie wzrosła hemoglobina z 10,9 na 13,0, a przed ciąża miałam 12,5. przez miesiac brałam tardyferon- 1 tabl dziennie razem z 1 tabl chela-ferr, ważne zeby nie brac razem z magnezem, gdyż sie zakłóca wchłanianie.

pobiore jeszcze ten chela ferr bo tardyferon akurat wczoraj mi się skonczył :)
A mam pytanie z innej beczki, Ali na pewno w temacie jesteś. Wystarczy mi po 3 komplety ubranek na 56 i 62 do szpitala? bo u nas trzba mieć swoje w szpitalu. Biore jeszcze kocyk, recznik, rozek, 2 pary łapek i 2 czapeczki I co z rzeczy kosmetycznych? pieluszki, chusteczki nawilzane i cos do pepuszka?

reklama
Ja mam przygotowane ciuszki do szpitala na 56 - jak będą przymale to mąż dowiezie większe. Mam po 3body z krótkim i długim rekawem, spodenki i pajacyki. Do tego też niedrapki, skarpetki i czapeczki. W moim szpitalu chcą jeszcze rożek, pieluchy tetrowe, pampersy, mokre chusteczki, krem do pupy i kocyk. To wszystko czeka już w torbie :) zastanawiam się czy brać smoczek?

Do góry