pikka
Fanka BB :)
Różyczka porażka pedagogiczna???????? ranyści skąd ty to wzięłaś???????? takie malutkie dzieci mają dużą potrzebę ssania i nie ma to nic wspólnego z wychowaniem!!!! Jeśli karmi się piersią to wtedy dziecko zaspokaja w ten sposób tą potrzebę a jesli tak jak piszesz jest to tylko jeden posiłek to oczywiste że może im tego brakowac. Poza tym jak poczytasz o skokach rozwojowych to zobaczysz że dzieci mają sporo takich okresów marudzenia w pierwszym roku i trza sobie jakoś radzic;-) Ja moje bliźniaki błagałam prosiłam żeby smoka polubiły i nic! Tym sposobem za smoczek robię ja a to dopiero problem. Nie mówiąc już o zasypianiu jak on ułatwia sprawę. I wiem co mówię bo starszak był smoczkowy więc mam porównanie.
A piersia można karmic bardzo długo. Ja karmie do teraz, dzieciaki mm nie dostały nigdy.
Tak jak dziewczyny piszą, zamiast sciagac pokarm przystawiaj do piersi to pobudzi laktacje. Nigdy nie sciagniesz laktatorem ile wypiło by dziecko. No i lepiej podawac piers do kazdego posiłku przed mm.
jasmina melduj się!!! foty dawaj!!!
A piersia można karmic bardzo długo. Ja karmie do teraz, dzieciaki mm nie dostały nigdy.
Tak jak dziewczyny piszą, zamiast sciagac pokarm przystawiaj do piersi to pobudzi laktacje. Nigdy nie sciagniesz laktatorem ile wypiło by dziecko. No i lepiej podawac piers do kazdego posiłku przed mm.
jasmina melduj się!!! foty dawaj!!!