Poród przez cc w 37 tyg IGA 3900 Nikola 3300 od wczoraj jesteśmy w domku.Pierwsza noc za nami nie przespana.Nie mam jeszcze pokarmu stymuluje laktatorem ale na razie nic może któraś z dziewczyn coś doradzić.?
To super. Dużedte Twoje dziewczyny. O moich chlopakach mówili, że calkiem sporo jak na bliźniaki (37t+5dni, 2800 i 3000), a tu jeszcze większe- gratulacje
i szacun, bo pod koniec ciąży pewnie było Ci bardzo ciężko. Ja przez pierwszy tydzień wcale nie miałam pokarmu, też walczylam z laktatorem, pilam 3 litry wody i słod jeczmienny na laktacje, no i się pojawił. Musisz też jak najczesciej przystawiac dzieci, to lepsze niż laktator
Wprawdzie karmilam tylko trochę ponad 2 miesiące i zawsze musiałam dokarmiac, bo się chlopaki nie najadali, ale to już taki mój urok widocznie. Starałam się robić wszystko zgodnie z instrukcją doradcy laktacyjnego, a i tak klapa, chłopaki sami się odstawili od cycka, woleli flaszke. Rady doradcy, które pamiętam: dużo pić, nie zapominać o jedzeniu (mi się zdarzało, bo czas tak zasuwał, że nie było kiedy), zanim dasz dziecku butelkę zawsze najpierw przystaw do piersi, karmienie nocne jest bardzo ważne dla podtrzymania laktacji, nie zrażać się pierwszymi niepowodzeniami.Wierzę, że Tobie się uda. Powodzenia!