reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Emilek - ja ostatnio mało czasu miałam bo przez dom choroby przechodzą. Starszak miał zapalenia ucha i cały tydzień siedział w domu, małe zakatarzone i pokasłujące cały czas. Pomaga inhalowanie nabulizatorem.
Z nowości to u Ani dolne jedynki wyszły, u Adasia jedna się wybija właśnie.
Co najlepsze, mimo niesprzyjających okoliczności maluchy zostały w ub. tygodniu zaszczepione. Nie wiem, jak to się dzieje, ale czasem pediatrzy przy najmniejszym katarku odsyłają dzieci bez szczepienia, a u nas nie było dyskusji żadnej. W sumie się cieszę, bo już mamy to za sobą a problemów żadnych po szczepieniu nie zauważyłam.
Muszę się jeszcze pochwalić, że Ania pomału raczkuje, trochę trudniej jej na śliskiej podłodze, wtedy rozjeżdżają jej się nogi i pełza. No i wczoraj pierwszy raz stanęła w swoim łóżeczku. Dzisiaj rano znowu tak zrobiła i nawet dlużej postała.
Adaś trochę w tyle za nią, bo dopiero kiwa się na czworakach, do przodu nie może ruszyć.
Najśmieszniej wyglądają teraz walki o zabawki, to znaczy Ania jak tylko zauważy u Adasia coś atrakcyjnego to od razu rusza i zabiera mu, a ta mała oferma (jak to mianowała go moja teściowa) leży i ryczy:-D
Jeśli chodzi o gabaryty moich, to oczywiście granice siatek centylowych: 9200 Ania, 9400 Adaś i 70 cm Ania i 71 Adaś

ciasta dyniowego jeszcze nie robiłam, więc dzięki Emilek za przypomnienie

ImageUploadedByForum BabyBoom1412591794.850268.jpg taki miły widok
A tutaj oboje mizdrzą się do mamy Ania tym razem klęczyImageUploadedByForum BabyBoom1412591875.491082.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1412591794.850268.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1412591794.850268.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 69
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1412591875.491082.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1412591875.491082.jpg
    37 KB · Wyświetleń: 61
Milla bravo dla Ani wyprzedziła mojego Wojtka w rozwoju, mój jeszcze jest na etapie kiwania i takiego niezdarnego raczkowania, twoja Ania to zaraz może wstać na nogi to dopiero się zdziwisz hehe. Magdalena tylko lezy na plecach, trochę mnie to martwi że nie rusza dalej z niczym, ale jak ją posadze to chwile siędzi sama czyli plecy już ma silne, ale czemu nie chce nic więcej robić oprócz leżenia na brzuchu i robienia samolota?

Milla super gratulacjr dla dzieci; ) ) szczególnie Ani! Mojej Ani to nic sie nie chce robić :p tylko jak leży ba plecach podnosi i ciagnie gloer do przodu jak dp brzuszkow. Ola za to szaleje przewraca się ale nie rakuje tylko robi pozycje samolotu i powoli podkula nogi.

Na co szczepilas teraz?
Kurde ja csly czas wqlcze ze sobą czy szczepic na meningokoki teraz czy po roku... wiem ze kazds z Was ma odmienne zdanie na temat szczepień, ale ja z tych co wola chuchac ns zimne a meningo są b.grozne:(!

reklama
Katherine, Twój Wojtuś zaraz też ruszy, sama pisałaś, że już zwiedza teren poza kojcem, jak spróbuje raz raczkowania to potem będzie zasuwał, hehe. A Madzia jak mój Adaś wcześniej - tylko samolot, a teraz dupka się ruszyła. Na pewno pomogło rozkładanie zabawek i to go motywowało żeby spróbować ruszyć do przodu.
Kamila - Ania na pewno też niedługo ruszy, a Oli do raczkowania już blisko. Szczepiłam jedno obowiązkowe i pneumokoki trzecia tura. Na meningo chyba się nie zdecyduję. Leona nie szczepiłam, a też gdzieś czytałam, może nawet na tym forum, że szczepionka jest przeciwko jakiemuś typowi meningokoków a w Polsce występuje właśnie jakiś inny typ. Zresztą gdyby była taka potrzebna to pewnie MZ dawałoby refundację na nią, tak jak na pneumokoki. A chyba nie daje, jeśli się nie mylę.

Jeszcze wrócę do tematu spotkania - może 19-ty (niedziela)?

Do góry