reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

U nas też pomaga kocyk ciasno założony moja córka mówi mamo zrób ich w kokona bo becza :) a dźwięk suszarki to mnie też usypial odpadalam szybciej niż chłopaki :D tylko nie wiem czy to przez dźwięk czy ze zmęczeni:-)a

reklama
U nas zawijanie pomaga tylko na chwilkę, bo Dominik to nerwus i musi machać tymi łapkami, a jak go zawine, to chwila ciszy i próbuje się wydostać:-p

ale mielismy dziś fajną nockę :tak: tylko szkoda, że chłopaki budzą się w tak różnych godzinach, 2 godz różnicy :confused: ale nie chce ich budzić....

Miss tylko parawny se weź na tą plażę, co by was nie owiało :-D

Bibiana -lepiej,mamy namiot,więc potomstwo do niego zapodajemy i tam tez karmie;)

Co do zawijania w kocyk to nam przez pierwszy miesiąc tak najlepiej usypiali,chociaż najczęściej zawijalam ich w duża flanele i na to kocyk.

Hej dziewczyny!
Co do karmien to u mnie Lena cycka na zadanie dostaje wiec roznie to bywa raz co 3 godz a raz po godz juz sie domaga. Wojtus zjada juz 120 i po chwili czasem jeszcze 30 trzeba mu dorobic ale on jak nic mu nie jest to zasypia od razu. Lenie od kilku dni noc z dniem sie pomylila i mialysmy 3 godz ogladanie mamy w nocy.
Gloriane my dostalismy skierowanie na bioderka i okuliste i oprocz tego Lena ma urologa a Wojtek kardiologa.
Okuliste i bioderka juz przezylismy. U okulisty nic przyjemnego dla babli ale jak trzeba to trzeba i za mc do kontroli a z bioderkami za 2 mce kontrola.co do szczepien to 17.09 idziemy i wybralismy 5w1,rota i pneumokoki.
Miss fajnie macie, my za tydzien sie wybieramy.
A moja starsza corcia zaliczyla 2 dni w przedszkolu i sie pochorowala, no masakra jakiegos wirusa zlapala. Zacznie sie teraz jej chorowanie

Polka my też poszliśmy identycznym programem szczepień. Wszystkie 3 wizyty szczepienne przeszły niezauważone-totalnie żadnych dolegliwości dzieciaki nie miały (profilaktycznie dawałam po czopku przeciwbólowo).

Dziewczyny doradźcie mi w kwestii karmienia. Moje dziewczyny jedzą 4 razy dziennie (mm 3x180 i na noc 210), od 2 tygodni wprowadzam warzywa i na ten posiłek dostają jeszcze 150 mleka (nadal jest to w ramach 4 posiłków). Czy to mleko do stałego posiłku zostaje, czy starać się stopniowo wyeliminować bądź zmniejszyć jego ilość ?

Polka jeszcze jej sie przestawi nic sie nie martw ale wiem jakie to męczące, bo jednak nasz organizm domaga się snu....a nic nie pomaga żeby zasnęła?

My mamy szczepienie w przyszłym tyg, jeszcze nie wiem czy się zdecydujemy na te 5w1 czy normalne, a ponoć pneumokoki mamy obowiązkowo z racji wcześniactwa....nie wiedziałam o tym wcześniej :baffled:

Zdrówka dla Hani:tak:

Miss no właśnie nie pomyslałam o tych namiotach, super sprawa :tak: jej ja też mam ochotę gdzieś pojechać, choćby na weekend, ale mój mąż mówi, że z beksą on nigdzie nie pojedzie bo siara :crazy::crazy:

Tigla ja bym nie zmniejszala skoro piją chetnie. jak ja karmiłam Filipka to obiadek był zamiast mleczka, ale i tak za jakiś czas domagał się butli więc wychodziło na to samo.

Bibiana pneumokoki macie za darmo :tak:. Ja dla jednej miałam za darmo (z racji niedowagi, czyli poniżej 2,5 kg) za drugą musiałam płacić-koszt całości ok 1050 zł :wściekła/y:

My sie jeszcze nie szczepiliśmy choc powinnismy:-) ale pokrecili coś w przychodni że niby wiek korygowany pózniej zmienili zdanie eh a teraz to ja już chyba nie chce naczytałam sie o powikłaniach i jakos mi się nie uśmiecha :baffled: usg bioderek mielismy kilka razy nic im nie jest ale takie procedury tutaj usg głowy ,do okulisty nie idziemy bo pierwsze badanie nic nie wykazało a nawet gdyby to ja nie wyrazm zgody na to badanie, jeszcze czekam na konsultacje u neurloga i chirurga z powodu spodziewactwa i co trzy miesiące wizyty w poradni wczesniactwa mam pytanko czy wasze dzieci mają krągłe główki bo moi maja takie krzywe tzn spłaszczone strasznie (od ciągłego leżenia w inkubatorze na jednej stronie) i jeszcze uszko po strone spłaszczenia jest takie pomięte wyglądają komicznie a w czapkach nie chcą chodzić i każdy sie pyta czy bedą mieć na to operacje:baffled: paranoja lekarz niby mówi że wszytsko się wyrówna a z innej beczki :-) muszę sobie zakupić taką naklejkę na wózek: bliznieta, dwóch chłopców, jednojajowi ,nie sa z ivf:-) pytania mnie wykończą :-)

reklama
czesc dziewczynki :)

u nas tez bilzniaczki robia furore:) ludzie non stop mnie zaczepiaja I sie zachwycaja...a nasi znajomi to nawet sie smieja abysmy przestali wkoncu szpanowac dziecmi ;) no I w okolicy ludzie moga mnie nie znac oasobiscie ale z opowiesci to juz chyba wszyscy...;)

Do góry