reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

U nas też pomaga kocyk ciasno założony moja córka mówi mamo zrób ich w kokona bo becza :) a dźwięk suszarki to mnie też usypial odpadalam szybciej niż chłopaki :D tylko nie wiem czy to przez dźwięk czy ze zmęczeni:-)a

reklama
U nas zawijanie pomaga tylko na chwilkę, bo Dominik to nerwus i musi machać tymi łapkami, a jak go zawine, to chwila ciszy i próbuje się wydostać:-p

ale mielismy dziś fajną nockę :tak: tylko szkoda, że chłopaki budzą się w tak różnych godzinach, 2 godz różnicy :confused: ale nie chce ich budzić....

Miss tylko parawny se weź na tą plażę, co by was nie owiało :-D

Bibiana -lepiej,mamy namiot,więc potomstwo do niego zapodajemy i tam tez karmie;)

Co do zawijania w kocyk to nam przez pierwszy miesiąc tak najlepiej usypiali,chociaż najczęściej zawijalam ich w duża flanele i na to kocyk.

Hej dziewczyny!
Co do karmien to u mnie Lena cycka na zadanie dostaje wiec roznie to bywa raz co 3 godz a raz po godz juz sie domaga. Wojtus zjada juz 120 i po chwili czasem jeszcze 30 trzeba mu dorobic ale on jak nic mu nie jest to zasypia od razu. Lenie od kilku dni noc z dniem sie pomylila i mialysmy 3 godz ogladanie mamy w nocy.
Gloriane my dostalismy skierowanie na bioderka i okuliste i oprocz tego Lena ma urologa a Wojtek kardiologa.
Okuliste i bioderka juz przezylismy. U okulisty nic przyjemnego dla babli ale jak trzeba to trzeba i za mc do kontroli a z bioderkami za 2 mce kontrola.co do szczepien to 17.09 idziemy i wybralismy 5w1,rota i pneumokoki.
Miss fajnie macie, my za tydzien sie wybieramy.
A moja starsza corcia zaliczyla 2 dni w przedszkolu i sie pochorowala, no masakra jakiegos wirusa zlapala. Zacznie sie teraz jej chorowanie

Polka my też poszliśmy identycznym programem szczepień. Wszystkie 3 wizyty szczepienne przeszły niezauważone-totalnie żadnych dolegliwości dzieciaki nie miały (profilaktycznie dawałam po czopku przeciwbólowo).

Dziewczyny doradźcie mi w kwestii karmienia. Moje dziewczyny jedzą 4 razy dziennie (mm 3x180 i na noc 210), od 2 tygodni wprowadzam warzywa i na ten posiłek dostają jeszcze 150 mleka (nadal jest to w ramach 4 posiłków). Czy to mleko do stałego posiłku zostaje, czy starać się stopniowo wyeliminować bądź zmniejszyć jego ilość ?

Polka jeszcze jej sie przestawi nic sie nie martw ale wiem jakie to męczące, bo jednak nasz organizm domaga się snu....a nic nie pomaga żeby zasnęła?

My mamy szczepienie w przyszłym tyg, jeszcze nie wiem czy się zdecydujemy na te 5w1 czy normalne, a ponoć pneumokoki mamy obowiązkowo z racji wcześniactwa....nie wiedziałam o tym wcześniej :baffled:

Zdrówka dla Hani:tak:

Miss no właśnie nie pomyslałam o tych namiotach, super sprawa :tak: jej ja też mam ochotę gdzieś pojechać, choćby na weekend, ale mój mąż mówi, że z beksą on nigdzie nie pojedzie bo siara :crazy::crazy:

Tigla ja bym nie zmniejszala skoro piją chetnie. jak ja karmiłam Filipka to obiadek był zamiast mleczka, ale i tak za jakiś czas domagał się butli więc wychodziło na to samo.

Bibiana pneumokoki macie za darmo :tak:. Ja dla jednej miałam za darmo (z racji niedowagi, czyli poniżej 2,5 kg) za drugą musiałam płacić-koszt całości ok 1050 zł :wściekła/y:

My sie jeszcze nie szczepiliśmy choc powinnismy:-) ale pokrecili coś w przychodni że niby wiek korygowany pózniej zmienili zdanie eh a teraz to ja już chyba nie chce naczytałam sie o powikłaniach i jakos mi się nie uśmiecha :baffled: usg bioderek mielismy kilka razy nic im nie jest ale takie procedury tutaj usg głowy ,do okulisty nie idziemy bo pierwsze badanie nic nie wykazało a nawet gdyby to ja nie wyrazm zgody na to badanie, jeszcze czekam na konsultacje u neurloga i chirurga z powodu spodziewactwa i co trzy miesiące wizyty w poradni wczesniactwa mam pytanko czy wasze dzieci mają krągłe główki bo moi maja takie krzywe tzn spłaszczone strasznie (od ciągłego leżenia w inkubatorze na jednej stronie) i jeszcze uszko po strone spłaszczenia jest takie pomięte wyglądają komicznie a w czapkach nie chcą chodzić i każdy sie pyta czy bedą mieć na to operacje:baffled: paranoja lekarz niby mówi że wszytsko się wyrówna a z innej beczki :-) muszę sobie zakupić taką naklejkę na wózek: bliznieta, dwóch chłopców, jednojajowi ,nie sa z ivf:-) pytania mnie wykończą :-)

reklama
czesc dziewczynki :)

u nas tez bilzniaczki robia furore:) ludzie non stop mnie zaczepiaja I sie zachwycaja...a nasi znajomi to nawet sie smieja abysmy przestali wkoncu szpanowac dziecmi ;) no I w okolicy ludzie moga mnie nie znac oasobiscie ale z opowiesci to juz chyba wszyscy...;)

Do góry