reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Co do basenu to my chodziliśmy z synkiem od 5 do 7 miesiąca a pozniej od 9 miesiaca i od tamtej pory zaczęły sie problemy z uszami ( nie wiem czy to wina basenu ale odrazu po basenie dostal kataru który po 2 miesiacach przerodzil sie w zapalenie ucha) i od tamtej pory bujamy sie z uszami do dziś. Moze to nie wina basenu tylko zwykly przypadek ale z dziewczynami zastanowię sie zanim pójdę. Chodzilismy na zajęcia z instruktorem, synek bardzo lubil wodę.

reklama
My tez chodziliśmy na zorganizowane zajęcia, rewelacyjnie było. No ale teraz mamy zakaz, a ze profilaktycznie odwiedzamy zaufana lekarke szpitalna to musimy sie słuchać. Szkoda tego basenu bardzo.

Laski mam problem saczy m sie ropa podbarwiona krwia z rany. Nie wiem czy mam cos z tym robić o do kogo się ewentualnie zgłosić? ?:(
Madison - kto Ci robił cc w medicover?

O tych uszach to nie wiedziałam, u nas jest nowy basen właśnie otwarty i tam są zajęcia dla maluchów, no teraz to ja się zastanowie :confused:.
Milla pamiątka będzie ale oby mało takich pamiątek, dobija mnie ta rozłąka, jedynie teraz dzieciaczki dają mi niesamowitą radość, czasami aż schrupać by się je chciało.
Kamilasze ty musisz niezwłocznie wstawić sie do lekarza nie można tego bagatelizować, jeszcze nabawisz się jakiegoś syfu, ale dziwne bo ty jesteś 4 miesiące po porodzie, hmmm chyba już dawno powinno Tobie się to zagoić. Maszeruj do lekarza jutro, muszą obadać Ciebie co tam się dzieje.

Kamilasze - piękna pani doktor Ewa Kurowska :) pełni tam obowiązki ordynatora.
Super lekarka. Nie znam sie na tym, ale w moich oczach to jej zasługa, ze dokładnie 7 dni po cc czułam sie tak jakby nigdy nic nie było.

Madison i Edytka dzięki za info o basenach i uszach. Teraz to nawet lekarza nie będe pytała o basen. Szkoda że w domu nie ma się basenu i prywatnego instruktora, ehhh.

Madison zrobisz jak będziesz uważać z monitorami, ale teraz dziewczynki są w szpitalu pod stała kontrolą i tam cały czas ktoś ma na nich oko zapewne. A w domu jak to w domu, moim zdaniem warto zainwestować zwłaszcza jesli mialy jakies bezdechy.

Kamilasze idz jutro do lekarza! Ale to dziwne że dopiero teraz ci sie sączy 4 miesiace po cc. Mi to od razu się zaczęła lać po zdjęciu szwów. Tak że 3 tyg leczyłam ranę i chodziłam do chirurga.

W życiu nie nadgonie was:) tyle piszecie:)

Madison - witaj po tej stronie:) ladna waga bąbelków jak na ten tydzień:)
Glowa do gory!

Napierajka- czas leci, 7 miesięcy juz maja, a zaraz będą mialy po 2 lata:) nawet się nie obejrzysz:)

Kamilasze- biegusiem do lekarza. Chyba się nie oszczedzalas skoro leci ci.

Dziewczyny macie brzuch jeszcze po ciąży. Bo ja zawsze bylam szczuplutka, a teraz nie ukrywa przeszkadza mi ten brzuch. Nie jest mega duży ale nie zaloze juz obcislej koszulki:(

Wiem ze są gorsze problemy ale nasza kobiecość tez jest ważna.

Cannot, ja też mam brzuszek i w obcisłych rzeczach dosyć go widać. Momentami załamuje mnie to, ale później stwierdzam, że przecież jeszcze miesiąc nie minął od porodu, także mam jeszcze czas. A przecież przy ciąży bliźniaczej ten brzuszek jest dość sporawy i skóra jest bardzo naciągnięta. Głowa do góry, jeszcze będą z nas ekstra laski :)

reklama
cannot - o dietę możesz pytać neonatologa i pediatrę do którego chodzisz z Antosiem. Jak jego waga? Uspokoiły się już problemy z brzuszkiem? Jakie mleko w końcu mu dajesz
Ja brzuch mam choć zawsze miałam malutki, prawie wklęsły. Fakt faktem dużo jem, a zwłaszcza słodyczy, ale jakoś się tym nie przejmuję. Jak już skończę karmić to wezmę się za siebie :-D

Do góry