reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Madison witam po tej stronie juz:-) pamietam cie:-) gratuluje z okazji narodzin. Bardzo ladna waga dzieci i widac ze bardzo dobrze sobie radza. Cos wiem na temat wizyt kontrolnych. Ja co tydzien jezdze z moimi do Krakowa 120 km w jedna strone. Ale poradzisz sobie tez. Zgadza sie jestem w ciazy:-)

reklama
Witam Was dziewczyny dawno nie pisalam ale jestem z wami na bieżąco :) dni mijaja jak szalone tu w uk niestety pogoda jesienna wiec siedzimy w domu :/ dzisiaj chlopcy byli ważeni i Nataniel 2650 Gracjan 2350 jest troszke różnicy między nimi i nawet widac bo Natan jest dużo wiekszy a Gracus taka kruszynka malusia ale chlopcy mają apetyt i to najważniejsze :) Gracjan nagle odstawil moje mleko nie wiem dlaczego :( wiec jest na mm a Natanielowi mieszam .wczoraj naczytalam sie jak duże komplikacje moga miec wczesniaki i nie moge przestac o tym myslec :( czy wy macie jakies problemy z waszymi szkrabami ?

aneczka o jakich komplikacjach sie naczytalas??napisz co cie konkretnie niepokoi tu jeste duzo mam ze skarjnym wczesnaictwem u nas tak naprawde obylo sie zupelnie bez niczego bo ani nie mieli wylewow ani komplikacji z oczyma (olek cos tam ma na granicy normy ale tylko beda kontrolowac) I gdyby ich zestawic z dziecmi urodzonymi o czasie nie odbiegaja z niczym wiadomo pewne kroki rozwojowe pokonywali z opoznieniem pozno zaczeli sie obracac siadac chodza ale nie zbyt pewnie ale to wszytsko w koncu sie wyrowna moj najstarszy syn tez jest wczesniakiem z 33tyg I jemu rowniez nic nie dolegalao malo tego on po 2 tyg zosatl wypisany do domu po porodzie ja jak sie chloapki urodzili to wogole jakos nie bralam sobie do glowy ze bedzie cos nie tak mialam obsesje mleka I zadnych zlych mysli nie przyjmowalam do glowy teraz niewdawno przeczytalam ksiazke o wczesniakach I tak naprawde lzej mi ze nie pzeczytalam jej wczesniej to dopiero nie spalabym po nocach ja to na swoich chuham I dmucham trzymam jak mama kwoka pod skrzydlem chyba sie nie zanosi ze sie wyprowadze z ich pokoju I ciagle jak sie budze naslu****e jak odychaja

Aneczka ja co prawda jeszcze dziewczynek nie mam w domu i długo mieć nie będę, ale podzielę się moją wiedzą zdobytą od lekarki Eleny i Oli.

Urodziłam w 25t6d, a to jest naprawdę skrajne wcześniactwo. W piątek tydzień temu usg główek i brzuszków pokazało, że wszystko jest ok. Brak wylewów. Lekarka się ucieszyła i powiedziała, że jeżeli pójdzie tak dalej to skarby nie będą miały większych problemów - nie wliczam w to dysplazji oskrzelowo płucnej. Tak więc jest tak jak pisze mama. Jeżeli nie było wylewów to wszystko będzie ok.

Nie czytaj wyszukanych w necie info bo można zwariować. Jeżeli lekarze nie widzą problemów to nie pozostaje Ci nic jak cieszyć się macierzyństwem cudownych, zdrowiutkich smyków :)

Dziękuję wam bardzo poczułam się dużo lepiej ;) chlopcy urodzili się w 34 tyg i po za nie trzymaniem ciepła nic im nie dolegalo.A_nka masz rację od czytania wszystkiego w necie można zwariować ;/ 21/07 mamy pierwsza wizytę u lekarza mam nadzieje ze wszystko pójdźie ok, a_nka pamiętam Cie z forum o ciąży z tego co sobie przypominam miałyśmy skurcze w tym samym czasie.trzymam kciuki za twoje dziewczyny mam nadzieję że szybko wrócą do domku i będziesz mogła je mieć przy sobie

A to mój Natanielek

Załączniki

• 1405028063833.jpg
    1405028063833.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 35
Piękności :))

Aneczka ja ciebie też pamiętam :) Nataniel i Gracjan, którego się urodzili?

Moje biedroneczki 6 czerwca.

reklama
ja ostatnio z moimi bliźniaczkami ułożyłyśmy rymowaną bajkę, niby to konkurs, ale śmiechu i zabawy przy tym było mnóstwo ;) Polecam każdemu kto lubi rywalizować w takich zabawach odwiedzenie stronki ekodzieciaki. PS Można wygrać fajną grę planszową (dla bliżniaków pewnie podwójnie rozdają :D )

Do góry